Levendige streekderby zonder winnaar

3 februari 2018
IJsselmeervogels en G.V.V.V. kwamen in een zeer levendige streekderby niet verder dan een 1-1 remise. Vooral de tweede helft herbergde spektakel.
 
G.V.V.V. domineerde de eerste helft en kreeg diverse opgelegde kansen. Simon Brouwer dook op voor Marciano van Leijenhorst bij een listig balletje van Jeremy de Graaf, maar de schaduwspits schoof de bal oog in oog met doelman Jaimy Schaap rakelings naast. IJsselmeervogels leek in de tegenstoot op voorsprong te komen via Robbert Olijfveld, maar aangever Oktay Özturk begaf zich volgens de assistent-scheidsrechter in buitenspelpositie. Het bleek het enige grote wapenfeit van IJsselmeervogels in de eerste helft.
 
Bij de strot
De ploeg van trainer Niek Oosterlee had IJsselmeervogels zeker in het eerste half uur bij de strot, maar weigerde die dicht te knijpen. Zo kreeg Soufiane Laghmouchi een briljante steekbal van aanvoerder Roy Terschegget niet onder controle oog in oog met Schaap, leidde geklungel van diezelfde Schaap bijna een blauw getint doelpunt in en weigerde De Graaf na Schaap keurig omspeeld te hebben vanuit een moeilijke hoek, maar voor een leeg doel zelf uit te halen. 
 
Hoewel de rust als een hinderlijke onderbreking leek voor G.V.V.V., resulterend in een grote kans voor Powel, kwamen de Veenendalers al vroeg op voorsprong, door toedoen van IJsselmeervogels zelf. Doelman Schaap plukte voorzet uit de lucht en legde de bal op de rug van verdediger Cortie, wat Laghmouchi een niet te missen kans opleverde: 0-1.
 
Soufiane Laghmouchi, de doelpuntenmaker, in duel met Robbert Olijfveld.
 
In een zetel
G.V.V.V. leek in een zetel te komen, maar kreeg een knauw te verwerken toen Wilco den Hartog met een rode kaart naar de kant moest. De verdediger gaf volgens arbiter Van der Laan in een opstootje een kopstoot, maar na afloop was op de beelden overduidelijk te zien dat Den Hartog geen contact maakte met Akla, die wel als een stervende zwaan tegen de grond ging. 
 
Met tien man en op het tandvlees weerde de ploeg van Oosterlee zich kranig, maar het verzet brak toen IJsselmeervogels een makkelijk gegeven strafschop kreeg van arbiter Van der Laan. Özturk wist wel raad met dat buitenkansje: 1-1. Vanwege protesten aan het adres van de arbitrage stuurde Van der Laan ook nog eens trainer Niek Oosterlee naar de tribunes.
 
Mart de Jong wordt vastgehouden door Ali Akla, de acteur die Wilco den Hartog een rode kaart bezorgde.
 
Warrig fluitende Van der Laan
Vlak voor tijd vloerde Yannick Cortie Roy Terschegget in het strafschopgebied, maar de warrig fluitende Van der Laan eiste een nog grotere hoofdrol op door niet naar de stip te wijzen. Op de vertraagde beelden is duidelijk te zien dat Terschegget wel degelijk uit balans wordt gebracht door Yannick Cortie, die met zijn tackle de bal niet speelde, zoals Van der Laan met zijn handgebaar duidelijk maakte. 
 
G.V.V.V. voelde zich terecht bestolen, en moest noodgedwongen een punt koesteren aan de boorden van het IJsselmeer.
 
IJsselmeervogels – G.V.V.V. 1-1 (0-0)
Scoreverloop: 55. Soufiane Laghmouchi 0-1, 81. Öktay Özturk 1-1 (strafschop).
 
Opstelling IJsselmeervogels: Jaimy Schaap; Jeffrey Buitenhuis, Ralph Hovestad (63. Dylan Chiazor), Marciano van Leijenhorst, Yannick Cortie; Gillian Justiana, Christiaan van Hussen, Ali Akla (72. Soufyan Moro), Oktay Özturk; Berry Powel ©, Robbert Olijfveld.
 
Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen; Laurens van der Voort, Wilco den Hartog, Bart Hulsbos, Taoufik Adnane; Roy Terschegget ©, Mart de Jong, Simon Brouwer, Danny de Leeuw; Soufiane Laghmouchi (88. Caifano Latupeirissa), Jeremy de Graaf (70. Mohammed Ajiach).
 
Gele kaarten: 16. Jeffrey Buitenhuis, 29. Robbert Olijfveld, 69. Christiaan van Hussen (IJsselmeervogels), 2. Mart de Jong, 57. Johan Jansen, 90+2. Roy Terschegget (G.V.V.V.)
 
Rode kaart: 56. Wilco den Hartog, 81. Niek Oosterlee (G.V.V.V.)
 
Scheidsrechter: J.W.M. van der Laan (Cuijk)
Toeschouwers: 1.500