Ook HHC Hardenberg is G.V.V.V. de baas

5 mei 2018
G.V.V.V. heeft de uitwedstrijd bij HHC Hardenberg met 2-0 verloren. Rob van der Leij brak vlak voor de rust de ban. Invaller Martin van Eck stuitte in de tweede helft op de lat, waarna HHC de score verdubbelde via wederom Van der Leij, ruim een kwartier voor tijd. De Veenendaalse formatie verloor dankzij de nederlaag de vierde plaats in de tweede divisie aan HHC Hardenberg.

Bij beide teams ontbreken een groot deel van de basisspelers. Bij de blauwwitten moet de voorhoede bijvoorbeeld grotendeels vervangen worden. Soufiane Laghmouchi en Jeremy de Graaf, goed voor zowat de helft van het aantal gescoorde doelpunten voor G.V.V.V., ontbreken in Hardenberg. 
 
Spelen om des keizers baard. Daar wordt niemand gelukkig van. Dat stond te lezen in het voorwoord van onze tegenstander deze middag. Maar dat de maand april desastreus verlopen was voor G.V.V.V. is ook doorgedrongen in Hardenberg en gezien de stand, een punt achterstand, zou er in ieder geval voldoende motivatie moeten zijn bij de thuisploeg om het G.V.V.V. goed lastig te maken.
 
En dat laatste is al gauw duidelijk op sportpark De Boshoek. Het is Walter Dias Nzasi die eerst door Bart Hulsbos een goede kans wordt ontnomen en vijf minuten later ter hoogte van de penaltystip volkomen vrij voor doelman Johan Jansen kan inschieten. Dat doet hij ook, maar Jansen kan de bal gelukkig van richting doen veranderen. Een minuut later is het weer Jansen die zich laat gelden bij een kopbal van aanvoerder Koos Werkman. Doet G.V.V.V. dan niets terug? Jawel, zowel Hulsbos als Brouwer krijgen bij een hoekschop de kans de bal in het doel te koppen, maar slagen daar niet in. Opwinding is er wanneer Danny de Leeuw een overtreding in het eigen strafschopgebied maakt. Scheidsrechter Cairo ziet geen overtreding wanneer Rick Hemmink ter aarde stort.
 
 
Robin Mulder gaat de strijd aan.
 
Hardenberg blijkt met de juiste instelling de wedstrijd ingegaan te zijn. Trainer Gert Jan Karsten kan blijkbaar over een brede selectie beschikken waarin vaste krachten ‘moeiteloos’ vervangen kunnen worden. Het spelaandeel van G.V.V.V. is niet erg groot. Inzet is er wel, maar de tegenstander oogt fitter, actiever en gemotiveerder. G.V.V.V. zou hierin mee moeten kunnen komen, gezien de stand op de ranglijst en de wedstrijden in het begin van het seizoen, maar in deze laatste wedstrijden van de competitie kan het dit niet opbrengen. De vorm en de motivatie ontbreken gewoonweg.
 
Terwijl Robin Mulder een eenzame wedstrijd speelt in de voorhoede, moeten Hulsbos en Van der Voort alle zeilen bijzetten om de aanvallers van Hardenberg in toom te houden. Een vrije trap van Danny Bouws van zeker 25 meter wordt door Johan Jansen gekeerd. Aan de andere kant laat Robin Mulder gelukkig ook zijn klasse zien wanneer hij zich fraai vrij draait en op doel schiet. Doelman Ramon Nijland moet zich erg strekken om de bal naast het doel te werken.
 
Het aanvallende spel van HHC begint zijn tol te eisen en na een half uur spelen moet de thuisploeg  dan ook wat gas terug nemen. G.V.V.V. probeert juist wat gas bij te geven, maar veel effect heeft dit nog niet. 
Guido Janssen heeft het moeilijk in de verdediging van de blauwwitten. Danny Bouws weet hem kort na elkaar twee keer te foppen. Taoufik Adnane weet echter een schietpoging van Bouws te blokken en wanneer Rick Hemmink van afstand schiet, kan doelman Jansen fraai redding brengen.
 
Het is clubtopscorer Rob van der Leij die in de veertigste minuut de eerste succesvolle aanval voor HHC op touw zet. Door middel van een individuele actie belandt hij in het strafschopgebied van G.V.V.V. waar hij de bal weer kwijtraakt. Al dan niet via een handsbal van Hulsbos belandt de bal opnieuw bij van der Leij die laat zien een echte spits te zijn en de bal linea recta in het doel schiet. Een opsteker voor de thuisploeg en een fikse domper voor de Veenendalers die in de tweede helft toch echt uit het andere spreekwoordelijke vaatje moeten tappen om niet met lege handen naar huis te moeten reizen. 
 
Het schot van Martin van Eck op de lat. Doelman Nijland staat erbij en kijk er naar.
 
Aan het begin van de tweede helft zien we dat de wedstrijd wat meer om te genieten is. G.V.V.V. oogt wat initiatiefrijker en probeert wat meer vaart in de aanval te krijgen. Veel levert het nog niet op. Verkeerde keuzes, balaannames of voorzettingen bemoeilijken succesvolle aanvallen. Meespelende of vrije medespelers zijn ook moeilijk te vinden. Na een uur spelen besluit trainer Niek Oosterlee om Caifano Latupeirissa te wisselen voor Martin van Eck. Gelijk is er wat meer dreiging. Afstandsschoten van Roy Terschegget en Martin van Eck zijn er te zien. Vooral de laatste verdiende een beter lot. De bal ketste via de lat weer terug in het veld! Doelman Nijland staat er bij en kijkt er naar. Ook HHC probeert het met afstandsschoten.
 
Beide trainers wisselen intussen volop. De wedstrijd blijft kwalitatief weinig hoogstaand, maar door de stand op het scorebord wel spannend. Een kwartier voor tijd boort HHC alle hoop de grond in. Een misser van Bart Hulsbos zorgt er voor dat Rob van der Leij opnieuw een kans krijgt om te scoren, ook nu faalt hij niet.
 
Met de moed der wanhoop probeert G.V.V.V. nog om de wedstrijd een andere wending te geven. Maar het gebrek aan scorend vermogen blijkt opnieuw een handicap. Zo eindigt een volgende  teleurstellende wedstrijd in een terechte 2-0 nederlaag. 
 
Volgende week de thuiswedstrijd tegen De Treffers, aanvang 14.30 uur.
 
Mart de Jong stuit op een oranje HHC-muur.
 
HHC Hardenberg – G.V.V.V. 2-0 (1-0)
Scoreverloop: 40. Rob van der Leij 1-0, 73. Rob van der Leij 2-0.
 
Opstelling HHC Hardenberg: Ramon Nijland; Danny Bouws, Koos Werkman, Joël Amakodo, Ashwin Manuhutu; Rick Hemmink (70. Dérian Reinders), Shkodran Metaj, Tiemen van Hezel; Vincent Schmidt (64. Rens van Benthem), Rob van der Leij, Walter Dias Nzasi (83. Justin Lambers).
 
Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen; Laurens van der Voort, Guido Janssen (69. Mohammed Ajiach), Bart Hulsbos, Taoufik Adnane; Roy Terschegget ©, Mart de Jong (75. Robin Segers), Simon Brouwer; Caifano Latupeirissa (60. Martin van Eck), Robin Mulder, Danny de Leeuw.
 
Scheidsrechter: L.P.S. Cairo (’s-Hertogenbosch)
Toeschouwers: 1225
 
Foto's: GVVV.nl/Dick Gijsbertsen, Fotoalbum