Vierde zege op rij voor degelijk G.V.V.V.

10 maart 2018
G.V.V.V. boekte een degelijke 2-0 zege op een armtierig FC Lisse, dat in het duel slechts tot één gevaarlijke inzet kwam. Na de vierde zege op rij maakt G.V.V.V. steeds nadrukkelijker aanspraak op een derde plaats in de eindrangschikking. 
 
De ploeg van trainer Niek Oosterlee was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij en had geen kind aan FC Lisse, dat aan de bal een onthutsende indruk maakte. De Veenendaalse tweededivisionist mocht zich alleen verwijten dat er niet eerder afstand werd genomen van de formatie uit de Bollenstreek.
 
Na een reeks kansen voor Jeremy de Graaf liet Soufiane Laghmouchi vlak voor rust het net bollen. Een voorzet vanaf rechts maakte een rare stuiter en daar verkeek doelman Van der Werff zich op. Soufiane Laghmouchi kon eenvoudig binnenkoppen: 1-0.
 
Danny de Leeuw maakte aan alle Lisser illusies een einde door een halve inzet van Robin Mulder van dichtbij tegen de touwen te jagen: 2-0.
 
Soufiane Laghmouchi euforisch na zijn openingstreffer.

Revanche is altijd een goede motivatie. G.V.V.V. had zichzelf in de uitwedstrijd tegen FC Lisse op een behoorlijke koude douche getrakteerd. Vrijwel de hele wedstrijd de bovenliggende partij, maar niet bij machte een doelpunt te produceren. Terwijl FC Lisse juist het tegenovergestelde presteerde. Dat moet anders kunnen, zal trainer Niek Oosterlee hebben gedacht. Hij kan in ieder geval niet beschikken over zijn geschorste aanvoerder Roy Terschegget, in zijn plaats speelt Danny de Leeuw. Simon Brouwer blijft het goed doen, daar zijn in ieder geval geen twijfels over. Terwijl G.V.V.V. de blik nog steeds naar boven kan richten, ligt dit voor Lisse anders. Het moet zich nog steeds veilig spelen en minimaal een punt uit Veenendaal mee terugnemen is dan mooi meegenomen. 
 
De wedstrijd begint met een minuut stilte wegens het overlijden van Willem Britsemmer, voormalig materiaalman en buschauffeur van FC Lisse.
 
Zoals uit de papieren opstelling al bleek, begint Lisse met een verstevigde defensie en hoopt door middel van snelle counters resultaat te boeken. Dat concept komt in het begin van de wedstrijd nog niet uit de verf want het is G.V.V.V. dat de eerste mogelijkheden krijgt. Al na zes minuten krijgen de blauwwitten een honderd procent kans wanneer Wilco den Hartog  vanuit de achterhoede een heerlijke pass op Simon Brouwer geeft. Simon staat zelf in een te moeilijke positie om zelf een doelpoging te wagen, maar weet via wat kap- en draaibewegingen de bal op Jeremy de Graaf te passen, diens inzet wordt door doelman Brian van der Werff uitstekend gepareerd. Den Hartog zelf schiet de bal even later uit een hoekschop net naast het doel.
 
Doelman Brian van der Werff komt na een kwartier spelen opnieuw tweemaal in beeld. Eerst weet hij ver buiten het strafschopgebied met het hoofd een bal te onderscheppen waarmee De Graaf mogelijk wel iets had kunnen doen. Een minuut later doet hij precies hetzelfde, nu is Soufiane Laghmouchi het ‘slachtoffer’.  Lisse ondertussen heeft nog niet veel laten zien, of het moet de uitval van Hanne Hagary geweest zien die de achterhoede van G.V.V.V. zijn hielen liet zien, maar door de bal over de achterlijn te laten lopen, wordt gestopt.
Het is hoofdzakelijk G.V.V.V. dat het spel maakt. Kansjes, mogelijkheden, mooie acties van o.a. Danny de Leeuw, er is genoeg te zien. De doelpunten blijven echter uit. Het is dan ook moeilijk een gaatje in de verdediging van FC Lisse te vinden, zo druk is het daar. En wanneer FC Lisse eens een keer in de aanval gaat en er ruimte ontstaat, is er altijd die dekselse doelman Van der Werff die een feestje voor de thuisploeg ver buiten zijn strafschopgebied verstierd. Laghmouchi probeert het nog met een afstandsschot. Ook in het strafschopgebied staat de doelman zijn mannetje. Voor de tweede keer weet hij een inzet van Jeremy de Graaf fraai te pareren.
 
Dezelfde De Graaf heeft wel een rol in het eerste doelpunt van G.V.V.V. Na een ingooi aan de rechterkant geeft hij een prima voorzet richting het doel. De bal wordt door verdediger Niels Buijs verkeerd beoordeeld en kan door Laghmouchi met een kort knikje ingekopt worden.
Een terechte voorsprong voor G.V.V.V., daar zijn  vriend en vijand het wel over eens. Het meeste balbezit, veel inzet, de tegenstander wordt goed onder druk gezet en veel aanvallende acties en kansen, G.V.V.V. zet vanmiddag een prima pot op de kunstgrasmat.
Doelman Van der Werff is de uitblinker aan de kant van FC Lisse. Ook in de resterende tijd van de eerste helft weet hij de aandacht weer op zich te vestigen. Meestal gaat het dan om een rechtstreeks duel met De Graaf. En altijd komt hij als winnaar uit de bus om De Graaf te beletten te scoren.

Doelman Brian van der Werff en Jeremy de Graaf kwamen elkaar vaak tegen.
 
Stelt FC Lisse dan helemaal niets voor in aanvallend opzicht? Hoewel met snelle spitsen wordt gespeeld, halen ze daar weinig tot geen rendement uit. Rowdy van der Putten is op slag van rust wel gevaarlijk in het strafschopgebied van G.V.V.V. Uiteindelijk wordt hem de bal door Adnane ontfutseld. Een afstandsschot van Hanne Hagary gaat rakelings langs de paal.
 
FC Lisse komt gewijzigd uit de kleedkamer. Reserve aanvoerder Robert van Boxel wordt gewisseld voor de vaste aanvoerder Rik Vermeulen. Toch is het G.V.V.V. dat doorgaat waar het de eerste helft mee is geëindigd, aanvallen. Een 1-0 voorsprong is mager, zeker gezien het getoonde spel, maar ook gezien het verloop in de uitwedstrijd. Een tegendoelpunt kan zo maar vallen.
De aanvalsopzetten zijn goed, maar het ontbreekt nog steeds aan de afwerking bij G.V.V.V. Soms besluiteloosheid, soms buitenspel (tenminste volgens het arbitrale trio), soms door een overtreding. 
Lisse heeft haast en probeert meer spelaandeel te krijgen. G.V.V.V. anticipeert goed en blijft met veel inzet ballen veroveren om zodoende de aanvalspogingen te stoppen en over te nemen. Met nog een uur te spelen zet Lisse de laatste wissels in. Veel levert dit vooralsnog niet op. Al moet doelman Johan Jansen bij een hoekschop een kopbal van Justin Valk van de achterlijn wegschieten.
 
G.V.V.V. blijft prima aanvallen produceren. Met name via de zijkanten, op links kunnen De Leeuw en Adnane elkaar uitstekend vinden. Laghmouchi kan jammer genoeg zo’n aanval niet verzilveren en schiet naast. Simon Brouwer is duidelijk in zijn element. Kort op de man spelend, inzet, verdedigen, aanvallen, het is weer een lust voor het oog.
Voor de zoveelste maal onderbreekt doelman Brian van der Werff een aanval van De Graaf buiten het strafschopgebied. Om gek van te worden!
Maar De Graaf laat zich niet ontmoedigen en blijft keihard werken en acties maken. Als het mij niet lukt dan een ander maar zie je hem haast denken en net als bij het eerste doelpunt heeft hij ook bij het tweede doelpunt een groot aandeel. Ditmaal komt hij via een een-tweetje met Robin Mulder in het strafschopgebied en speelt de bal vanaf de achterlijn weer richting Mulder. Diens inzet is te zwak om gevaar te kunnen stichten maar komt bij Danny de Leeuw terecht die geen moeite heeft de bal in het net te deponeren.

Doelpuntenmaker Danny de Leeuw.
 
Het doelpunt komt voor G.V.V.V. op het juiste moment. Het wordt voor Lisse nu wel heel moeilijk punten mee naar de bollenstreek te nemen. Met nog een kwartier te spelen probeert Lisse alles op alles te zetten, maar wordt nauwelijks gevaarlijk. Alhoewel Johan Jansen nog wel in actie moet bij een zwakke inzet van invaller Randy Ababio. Kort hiervoor krijgt Simon Brouwer een gele kaart van scheidsrechter Edgar Bijl. Simon maakte waarschijnlijk een opmerking bij de zoveelste vreemde beslissing van de leidsman. 
In de extra vier minuten extra speeltijd gebeurd er van alles. Opnieuw de doelman die enkele malen uitkomt, en een schot van Laghmouchi keert. Laghmouchi die probeert de doelman met een lob te verschalken, de doelman keert de inzet, De Graaf pakt de bal op en schiet voorlangs het doel (centimeterwerk).
 
Met deze verdiende overwinning blijft G.V.V.V. op de derde plek staan in de Tweede divisie.
 
Nog iets voor de statistieken. Onze clubstatisticus Bas meldde nog dat G.V.V.V. met deze uitslag al vijfmaal achtereen FC Lisse geen doelpunt gunde in een thuiswedstrijd, viermaal in de topklasse en eenmaal in de tweede divisie.
 
Volgende week de uitwedstrijd tegen Achilles ’29, aanvang 18.00 uur.
 
G.V.V.V. – FC Lisse 2-0 (1-0)
Scoreverloop: 36. Soufiane Laghmouchi 1-0, 73. Danny de Leeuw 2-0.
 
Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen; Laurens van der Voort, Wilco den Hartog, Bart Hulsbos, Taoufik Adnane; Simon Brouwer, Mart de Jong, Danny de Leeuw; Soufiane Laghmouchi, Robin Mulder, Jeremy de Graaf.
 
Opstelling FC Lisse: Brian van der Werff; Niels Buijs, Robert van Boxel © (46. Rik Vermeulen), Kevin van der Zwet, Justin Valk; Bert Koomen, Lars Rauws, Boyd Stevens (61. Randy Ababio), Hanne Hagary (61. Ayoub Aït Afkir); Luca Tarani, Rowdy van der Putten.
 
 
Gele kaarten: 32. Laurens van der Voort, 74. Simon Brouwer (G.V.V.V.), 36. Rowdy van der Putten (FC Lisse)
 
Scheidsrechter: E.R. Bijl (Hendrik-Ido-Ambacht)
Toeschouwers: 850
 
Foto: GVVV.nl/Dick Gijsbertsen. Fotoalbum.