‘Koninklijke’ winst van G.V.V.V. op Kon. HFC

6 april 2019

G.V.V.V. heeft zaterdagmiddag op eigen sportpark ook Koninklijke HFC met lege handen naar huis gestuurd. Na de eerdere thuisoverwinning op AFC, was de ploeg van trainer Niek Oosterlee ook met 3-2 te sterk voor Koninklijke HFC. 

 

Fluitje van een cent
Voordat er kon worden afgetrapt ontstond er eerst nog een kolderiek moment. Terwijl de beide ploegen klaarstonden voor het eerste fluitsignaal van referee Christian Mulder, kwam dat maar niet. Seconden later zagen we hem spoorslags weer richting kleedkamer hollen. ‘Grote of kleine boodschap’ zullen wellicht diverse toeschouwers zich hebben afgevraagd? Uw scribenten in ieder geval wel.
Maar niets van dat alles, de inwoner van Uithuizen had zijn maag en blaas voldoende geleegd. Nee, het ging om het belangrijkste attribuut dat een scheidsrechter bij zich moet hebben, namelijk een fluit. Of Mulder die vergeten was, of onderweg verloren, of dat het ding niet werkte en het er dus eens was van een cent, weten we niet, maar na zijn terugkeer klonk alsnog het eerste fluitsignaal van de wedstrijd.
Toch was de man uit een scheidsrechters familie, zijn oudere broer Siemen fluit in de Eredivisie, niet tevreden. Want even later liep hij naar zijn vierde man Jörn te Kloeze om opnieuw een ander exemplaar ter hand te nemen. Deze snerpte voldoende hard over het veld om ieder duidelijk wanneer de leidsman vond dat ingrijpen noodzakelijk was.

Pingels
Helaas blies de man uit het hoge noorden in de wedstrijd in ieder geval tweemaal teveel op zijn ‘gereedschap’. Althans in de ogen van waarschijnlijk vele toeschouwers, alsmede de beide verslaggevers van dit artikel. Want bij de twee gegeven strafschoppen, eerlijk verdeeld over beide helften en ook over de beide opponenten, leek het fluitsignaal van die beslissingen overbodige luxe.
Bart Hulsbos leek een reguliere schouderduw uit te delen tegenover Robin Eindhoven zoals er vele zijn in ‘the box’, En na de theepauze ging Simon Brouwer ook ogenschijnlijk gemakkelijk onderuit door te vallen over het uistschuifbeen van de boomlange Haarlemse sluitpost Tom Boks, die de botsing even later moest bekopen met een wissel.
Er was geen VAR aanwezig die kon bewijzen of de strafschoppen al dan niet terecht waren en dus mochten penaltyspecialisten van de beide ploegen, respectievelijk Peet van der Slot en Roy Terschegget hun kunstje vertonen. Beide heren faalden opnieuw niet en schoten hun ploeg naar achtereenvolgens 1-1 en 3-1.
Samen met Rob van der Leij van HHC Hardenberg voeren Van der Slot en Terschegget de ranglijst van strafschoppennemers aan met ieder vijf gescoorde elfmetertrappen, en geen enkele misser.
Als uit de beelden blijkt dat Christian Mulder het wel bij het rechte eind had, bieden we hier op deze plaats onze nederige excuses aan.

 

Soufiane Laghmouchi bedankt aangever Roy Terschegget na de 1-0. Simon Brouwer deelt ook in de vreugde.


Tactiek
Het werd zaterdagmiddag ook maar weer eens overduidelijk dat G.V.V.V. in staat is om van iedere ploeg in de Tweede Divisie te verliezen, maar ook te winnen. Trainer Niek Oosterlee en zijn staf had de ploeg met een gewijzigde tactiek het veld ingestuurd. Soms leek het bijna 6-2-2, maar regulier was het 5-3-2, en in voorkomende gevallen werd er zelfs omgeschakeld naar het gebruikelijke 4-3-3. Waarbij de taak van de net weer fitte Danny de Leeuw vooral opviel, hij bestreek bijna de gehele linkervleugel, van linksback tot linkshalf en linksbuiten.

Nu is bedenken één, maar het moet ook nog uitgevoerd worden en juist dat deden de elf blauwe acteurs meesterlijk. Met een ouderwets in vorm verkerende Simon Brouwer, die weer sleurend en onvermoeibaar zijn vele meters maakte, in zowel defensief als aanvallend opzicht in een belangrijke rol. Hiermee willen de andere niets tekort doen, want iedereen voltooide zijn taak met een ruime voldoende, maar de rol van de na dit seizoen afscheid nemende aanvallende middenvelder was dit keer op zijn lijf geschreven.
Kortom het strijdplan pakte uitstekend uit, waardoor de blauwhemden weinig kansen weggaven, dit mede door het toch ook wel aanvallende onvermogen van de bezoekers, die eigenlijk alleen dankzij de strafschop en een communicatie fout tussen doelman Johan Jansen en invaller Mart de Jong toch alsnog tweemaal trefzeker waren.  

 

Openingstreffer, en weer gelijk

Na ruim twintig minuten spelen scoorde G.V.V.V. haar eerste treffer van de middag. Er waren tot dat moment nog niet echt noemenswaardige kansen geweest. Kon. HFC mocht het spel proberen te maken, had ook het meeste balbezit, maar op een paar voorzetten van Van Son na, die een makkelijke prooi waren voor het centrale trio Laurens van der Voort, Bart Hulsbos en Wilco den Hartog, was er geen enkele dreiging vanuit Haarlemse hoek.
Het voorbereidende werk van Roy Terschegget, die een voorzet precies op maat bij Soufiane Laghmouchi bezorgde, bracht het Veenendaalse publiek in extase toen die het speeltuig bij de eerste paal hard tegen de touwen kopte. 

Toch kwamen de bezoekers enkele minuten later alweer op gelijke hoogte, nadat arbiter Mulder de hierboven al eerder omschreven strafschop gaf.
In tegenstelling tot eerdere weken begon G.V.V.V. niet te wankelen en ging het gewoon op de ingeslagen weg verder en liet het wederom Koninklijke HFC kansloos in de voorste linie. 

 

Mo Bendadi balt de vuist na zijn eerste treffer voor G.V.V.V.

 

Bendadi scoort eerste treffer

Op slag van rust greep G.V.V.V. wederom de voorsprong. Danny de Leeuw, begon aan een rush van eigen helft en voltooide bijna op de achterlijn staand die solo met een gave voorzet op de inlopende Mo Bendadi. Die bewaarde de kalmte en schoof het speeltuig bekeken in de lege rechterhoek 2-1. Het was de eerste treffer van Bendadi, die sinds zijn optredens in de basis puike wedstrijden speelt in het elftal van de Veenendalers en daar vanmiddag weer naadloos bij aanhaakte. Ook een mooi moment voor het hele team om zo net voor de thee de voorsprong te pakken en met vertrouwen aan deel twee te beginnen.


Voorsprong groter
Na rust ging G.V.V.V. rustig verder met waar het in de eerste helft was opgehouden. Het ving het prima rondspelende HFC rustig op en sloten alle looplijnen van de aanvallers van de bezoekers uitstekend af. Op een lobje van Vincent Volkert na, die Jansen uiteindelijk redelijk makkelijk kon onderscheppen, was er eigenlijk geen gevaar te duchten.
Het duurde een kwartier na rust voordat de voorsprong werd vergroot en die kwam dus van de elfmeterstip en van de voet van de captain.
 

Robin Mulder, ook weer gedeeltelijk fit na vijf gemiste duels en nu als invaller in het veld gekomen, probeert Oscar Wilffert van de bal te houden.

 

Onnodige spanning

Toch was het ook vanmiddag niet mogelijk om op het gemak de wedstrijd tussen de ploegen uit te kijken. Er leek niets aan de hand, nadat Koninklijke HFC een hoekschop had genomen, maar een miscommunicatie achterin bezorgde de bal op presenteerblaadje voor de voeten van de geheel vrijstaande Wessel Boer die wel raad wist met dat buitenkansje en van dichtbij de aansluitingstreffer scoorde: 3-2. 

Met nog twintig minuten op de klok leek het nog even spannend te worden, maar echt billenknijpen voor de thuisploeg was mede door het slordige spel van de gasten eigenlijk niet aan de orde. Sterker nog, Koninklijke HFC mocht blij zijn dat de aanvallers van G.V.V.V. het vizier lang niet altijd op scherp hadden staan, want anders had de ploeg van trainer Tamerus hier met misschien nog wel eens zoveel doelpunten het sportpark moeten verlaten.
Vooral Jeremy de Graaf en Soufiane Laghmouchi  mochten zich dat aantrekken want de twee voorop spelende spitsen in het 5-3-2 systeem hadden allebei meermalen de mogelijkheid om doeltreffend uit te halen. Helaas verdwenen hun schoten naast of voorlangs of had de pas 42-jaar geworden invaller doelman, Gerard van Rossum, er goed het oog in. Maar ook Roy Terschegget had zijn totaal aantal goals naar het mooie ronde getal van 10 kunnen schieten als hij wat beter was omgegaan met een mooi uitgespeelde aanval.
Gelukkig maalde niemand in het Veenendaalse kamp na 90+7 minuten!!! meer om deze missers. Want met de meer dan welkome ‘koninklijke’ driepunter lijkt G.V.V.V. definitief een streep te hebben gezet onder eventuele degradatiespanningen en stijgt het naar de tiende plaats van de ranglijst.

Volgende week zaterdag staat er volgens voormalig G.V.V.V.-speler Frank Tervoert, analoog naar een avondje NAC, een avondje Boekhorst te wachten. De spits die dit seizoen tussentijds overstapte van Rijnsburgse Boys naar VVSB, zal op dat bewuste sportpark mede gastheer zijn voor z’n voormalig ploeggenoten.
VVSB dat gisteren het degradatieduel tegen en in Barendrecht overtuigend met 1-3 won is momenteel zelfs zeer verrassend aanvoerder van de derde periode.
Aanvang van VVSB – G.V.V.V. is 18.00 uur.

 

G.V.V.V. – Koninklijke HFC 3-2 (2-1)

Scoreverloop: 22. Soufiane Laghmouchi 1-0, 30. Peet van der Slot 1-1 (strafschop), 43. Mo Bendadi 2-1, 60. Roy Terschegget 3-1 (strafschop), 69. Wessel Boer 3-2.

 

Gele kaarten: 76. Wessel Boer, 89. Koen Beeren (Koninklijke HFC)

 

Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen; Rodny Hofman, Laurens van der Voort, Wilco den Hartog, Bart Hulsbos, Danny de Leeuw (67. Mart de Jong); Roy Terschegget ©, Simon Brouwer, Mo Bendadi; Jeremy de Graaf (81. Robin Mulder), Soufiane Laghmouchi. 

 

Opstelling Koninklijke HFC: Tom Boks (65. Gerard van Rossum), Danny Hols, Oscar Wilffert, Peet van der Slot (84. Koen Beeren), Vincent Volkert (67. André Morgan), Daniël van Son, Jacob Noordmans, Lars Weistra, Wessel Boer, Tim van Soest, Robin Eindhoven. 

 

Scheidsrechter: C. Mulder (Uithuizen)

Toeschouwers: 750

 

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn/Bas van Capelleveen

Fotografie: GVVV.nl/Dick Gijsbertsen. fotoalbum klik hier