Bizar einde van een competitie

26 mei 2019
G.V.V.V. en Rijnsburgse Boys hebben zaterdagmiddag in een waar doelpuntenfestijn een einde gemaakt aan het seizoen 2018-2019. De blauwhemden gingen na 45 minuten de kleedkamers met een riante 4-0 voorsprong opzoeken, kwamen in de tweede helft nog op 5-0, maar zagen de 'Uien' in vier minuten tijd vier keer scoren. Zo was de spanning opeens terug op Panhuis, waar beide ploegen voor de toeschouwers een zeer vermakelijke pot op de mat legden. Uiteindelijk gaf G.V.V.V. haar voorsprong niet meer weg en won het met 6-5 in een wedstrijd die tekenend was voor het seizoen dat de Veenendalers zaterdagmiddag afsloten.
 
Simon (Brouwer), Blue Legend.

Alles in het teken van het afscheid
Voor verschillende spelers, begeleiders en trainers staat de laatste competitiewedstrijd in het teken van het afscheid. Maar eerst moet er maar eens waardig afscheid genomen van de competitie en van de toeschouwers. Trainer Niek Oosterlee heeft Simon Brouwer in zijn laatste wedstrijd voor G.V.V.V. aanvoerder gemaakt, een functie die hij ook vele malen eerder had uitgeoefend. Ook Bart Hulsbos speelt voor de laatste keer op zijn vaste plek in het hart van de verdediging. Verder in de basis Sherwin Grot. Ook staat er zowaar nog iets op het spel. En dat is plek tien op de ranglijst. Maar bij verlies ook nog de mogelijkheid drie plaatsen lager te eindigen. Met een lekker zonnetje, gezellige toeschouwers, en de nodige gezins- en familieleden rondom het veld genoeg ingrediënten om, voor het laatst dit seizoen, eens een goed potje voetbal neer te zetten.
 
Bliksemstart
Aanvoerder Simon Brouwer heeft er blijkbaar zin om het zijn wedstrijd te maken. In de eerste twee minuten strooit hij met subtiele passes, waarvan de eerste nog door Sherwin Grot wordt gemist, maar de tweede door Mart de Jong subliem ingeschoten wordt. Vanaf zo’n twintig meter poeiert hij zijn eerste doelpunt van het seizoen in de rechterkruising van het doel, doelman Van Nieuwkoop kijkt er met de nodige verbijstering naar.

Mart de Jong, eerste doelpunt van het seizoen.
 
Rijnsburgse Boys is echter niet van plan zich zomaar gewonnen te geven en geeft even later een  visitekaartje af. Jeffrey Jongeneelen gaat goed door en geeft een pass op Jeroen Spruijt, diens schot wordt door doelman Johan Jansen met de vuisten gekeerd. Inmiddels heeft scheidsrechter Ruperti op advies van zijn assistent afgefloten voor buitenspel, maar toch, G.V.V.V. is gewaarschuwd.
 
De blauwen gaan ondertussen gewoon door met waarmee ze begonnen waren. Lekkere vloeiende combinaties waarbij vooral het duo De Graaf en Grot in stelling wordt gebracht, maar onzorgvuldigheid zorgt ervoor dat de voorsprong niet vergroot wordt.
De gelijkmaker ligt ook op de loer. Jongeneelen krijgt nu een bal van Spruijt toegespeeld, maar de aanvaller van  Rijnsburg faalt hopeloos, een meer dan honderd procent kans wordt door hem naast het doel geschoten. Tot verbijstering van alles wat geel/zwart is.
De linkerkant van G.V.V.V. laat in die beginfase van de wedstrijd regelmatig wat ruimte vrij zodat de gasten de vrijheid krijgen om regelmatig aan een aanval te bouwen. Joël Tillema krijgt zo de mogelijkheid op het doel te schieten, zijn doelschot gaat over.
 
De blauwen scoren opnieuw
Balverlies van Bram Ros op het middenveld is de inleiding voor het tweede doelpunt van G.V.V.V.  Danny de Leeuw ontfutselt Ros de bal en bedient daarna Jeremy de Graaf. Tegen zijn afstandsschot is doelman Van Nieuwkoop niet bestand, 2-0.
 
Wat zich ontwikkelt, is een leuke wedstrijd. Leuke acties aan beide kanten en twee ploegen die er zin in hebben er een wedstrijd van te maken. Sherwin Grot krijgt het weer eens op zijn heupen, maar kan een mooie actie jammer genoeg niet verzilveren. Een mooi schot met een curve, maar de doelman heeft er dit keer wel de handen aan. 
 
Met nog een kwartier te spelen komt Rijnsburg steeds meer onder druk te staan en komt er nog maar mondjesmaat uit. Het is aan de voorwaartsen van de thuisploeg te wijten dat de voorsprong niet verder uitgebouwd wordt. Sherwin Grot mag nog eens randje buitenspel doorgaan, maar De Graaf kan het vervolg niet afmaken.
 
En opnieuw een bal in het net
Een afstandsschot van Taoufik is de opmaat naar het derde blauwe doelpunt. De doelman redt maar moeizaam op het schot van de verdediger en in de rebound is het Simon Brouwer die de bal ‘eenvoudig’ in kan koppen. Een mooi cadeau voor de afscheid nemende gelegenheidsaanvoerder!
 
Overleg langs de lijn
Kort na het derde doelpunt zien de spelers, scheidsrechters en toeschouwers dat er druk overleg langs de lijn plaats vindt. In eerste instantie gaat Bart Hulsbos van het veld, komt er weer in en wordt even later gewisseld voor Guido Janssen. Dit had alles heeft te maken met en ziekenauto en de vader van Bart die wordt behandeld bij het clubgebouw. Hevig geëmotioneerd verlaat hij onder begeleiding het veld. Gelukkig komt hij enige tijd later weer terug naar de dug-out. Hij heeft zich waarschijnlijk zijn afscheidswedstrijd anders voorgesteld!
 
En opnieuw een doelpunt 
Tijdens de commotie langs het veld wordt er ‘gewoon’ verder gevoetbald. Sherwin Grot ziet op rechts De Graaf gaan en de voorzet van de spits wordt door Simon Brouwer zorgvuldig in het doel van Rijnsburg ingetikt. Het tweede doelpunt die dag voor de Blue Legend! En het vierde voor de blauwen.

Simon Brouwer gaat op de schouders na weer een doelpunt.
 
Op slag van rust nog een tweetal kansen voor de gasten. Tweemaal is het Jeffrey Jongeneelen die kansen krijgt op een doelpunt en tweemaal is het doelman Johan die redding brengt. Ook Sherwin Grot kan zijn afscheid  luister bijzetten met een doelpunt, maar ook deze keer slaagt de snelle spits er niet in.
 
Rijnsburg gooit het roer om
Bij het begin van de tweede helft blijkt Rijnsburgse Boys twee wissels toegepast te hebben. Trainer Wilfred van Leeuwen is blijkbaar niet van plan zich zomaar gewonnen te geven. De uien gaan aanvallen, dat is zeker. Jongeneelen mist nog na een slim genomen vrije trap van Edo Knol, maar G.V.V.V. is gewaarschuwd.
 
Voorlopig is er nog niets aan de hand, G.V.V.V. leidt met 4-0 en komt zelfs op een 5-0 voorsprong. Rodny Hofman verstuurt een diagonale pass vanaf zijn rechtsbackpositie. De bal komt bij Mart de Jong en met zijn pass weet Jeremy de Graaf ditmaal wel raad. Zijn tweede doelpunt deze middag, geen vuiltje aan de lucht voor de Panhuisbewoners.
 
Pech
Dat heeft Guido Janssen wanneer de ingevallen Jayson Jamall Halman een bal vanaf de achterlijn voor de goal brengt. De op dat moment op de grond zittende Janssen krijgt de bal tegen zich aan en deze stuitert ongelukkig in het eigen doel. Dit gebeurt in de 66ste minuut. De inmiddels ingevallen reservedoelman Bart van de Beek kan alleen maar toekijken.
 
Verbijstering
Wat er de komende minuten gebeurt tart elke beschrijving. Rijnsburgse Boys scoort in vier minuten tijd vier doelpunten. Doelman Van de Beek moet er moedeloos van geworden zijn. Een mederedactielid probeert er nog eens een titel aan te geven. “Het is de overtreffende trap van als rijpe appelen vallen de doelpunten”. Tot nu toe hebben we op die vraag nog geen antwoord gevonden. Maar goed het gebeurt wel. Even een kopie van de karakteristieken: 66. Guido Janssen (e.d.) 5-1, 67. Marc Magan 5-2, 68. Jeffrey Jongeneelen 5-3, 69. Jeffrey Jongeneelen 5-4.
 
Bart van de Beek weet zelfs nog een aantal keren een doelpunt te voorkomen anders had G.V.V.V. zomaar op een achterstand kunnen staan. 
 
Verlossend doelpunt?
De wedstrijd lijkt toch nog weer een gunstige wending te krijgen wanneer Sherwin Grot door de ingevallen Robin Segers de diepte ingestuurd wordt en Grot de bal keurig naar De Graaf plaatst. Het derde doelpunt voor Jeremy de Graaf is een feit  en G.V.V.V. staat op een 6-4 voorsprong.

Jeremy de Graaf, op weg naar weer een doelpunt.
 
Nog niet gedaan
Dat is het zeker niet. Rijnsburgse Boys besluit alles op alles te zetten. Jeffrey Jongeneelen komt regelmatig in beeld met een goede actie, voorzet of doelpoging. Na een scrimmage voor het doel van G.V.V.V. slaagt hij er in om met nog vier minuten te spelen toch nog te scoren, 6-5.
 
Het blijft spannend die laatste minuten van de wedstrijd, zelfs tot in de drie extra minuten speeltijd die scheidsrechter Ruperti de wedstrijd geeft. Joël Tillema beproeft de capaciteiten van doelman Bart van de Beek enige keren, maar slaagt er niet in te scoren. Jeremy de Graaf claimt aan de andere kan een nieuw doelpunt, maar niemand van de arbitrage heeft gezien dat de bal over de doellijn is geweest. Er vinden nog een paar hectische momenten voor het doel van de blauwen plaats, Edo Knol schiet een vrije trap over, maar G.V.V.V. houdt stand en wint deze bizarre wedstrijd, die zowat tekenend is voor het verloop van de competitie voor de blauwen.
 
Met deze overwinning en de resultaten op andere velden eindigt G.V.V.V. deze competitie op een tiende plaats. 
Het is tijd om te gaan feesten en afscheid te nemen, later meer hierover.
 
 
G.V.V.V. - Rijnsburgse Boys 6-5 (4-0)
 
Scoreverloop: 2. Mart de Jong 1-0, 22. Jeremy de Graaf 2-0, 37. Simon Brouwer 3-0, 41. Simon Brouwer 4-0, 59. Jeremy de Graaf 5-0, 66. Guido Janssen (e.d.) 5-1, 67. Marc Magan 5-2, 68. Jeffrey Jongeneelen 5-3, 69. Jeffrey Jongeneelen 5-4, 79. Jeremy de Graaf 6-4, 86. Jeffrey Jongeneelen 6-5
 
Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen (60. Bart van de Beek), Rodny Hofman, Laurens van der Voort, Wilco den Hartog, Bart Hulsbos (39. Guido Janssen), Taoufik Adnane, Mart de Jong, Simon Brouwer
Danny de Leeuw (61. Robin Segers), Jeremy de Graaf, Sherwin Grot.
 
Opstelling Rijnsburgse Boys: Richard van Nieuwkoop, Roderick Gielisse, Masies Artien (46. Jayson Halman), Thomas Bakker (68. Jeroen Meefout), Jordy Strooker, Jeffrey Jongeneelen, Carlos Opoku, Jeroen Spruijt (46. Marc Magan), Bram Ros, Joël Tillema, Edo Knol.
 
Scheidsrechter: C. Ruperti
Toeschouwers: 900
 
 
Tekst: G.V.V.V..nl/Paul van de Lustgraaf
Fotografie: Dick Gijsbertsen. Fotoalbum klik hier