Doelpuntrijke generale repetitie voor G.V.V.V.

18 augustus 2018

G.V.V.V. heeft de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding afgesloten met een ruime overwinning. De beloften van N.E.C. werden in de tweede helft overklast en met een 4-0 nederlaag naar Nijmegen teruggestuurd. Het was voor de ploeg van trainer Niek Oosterlee een goede generale repetitie in de aanloop naar de TOTO KNVB bekerwedstrijd, komende dinsdagavond, tegen s.v. T.E.C. uit de stad van het fruitmannetje Flipje.

Slordig

G.V.V.V. en Jong N.E.C. begonnen gelijkopgaand aan de wedstrijd en wisten beiden weinig tot geen mogelijkheden te creëren, waarmee het publiek wat toch nog een aardige getale was op komen dagen flink tekort werd gedaan. Een paar slordige fouten tijdens het uitverdedigen van de Veenendaalse defensie, en/of verkeerde inspeelpasses als de aanvallen werden opgezet, brachten de beloften van NEC een paar keer in stelling om via uitvallen de combinaties op te zoeken op weg naar de openingstreffer. Echter de bezoekers wisten daar nauwelijks voordeel uit te halen, want zelf grossierden de Nijmegenaren ook in misverstanden en slordige passing. Het enige voordeel wat de bezoekers daaruit trokken waren een viertal hoekschoppen in de eerste tien minuten, maar ook daar kwam geen gevaar uit omdat goalie Johan Jansen er iedere keer goed het oog in had en klemvast alle ballen wegplukte, voor de kop- en schietgrage voeten van onze bezoekers. 

Dubbelblank

Na ruim twintig minuten spelen was het Robin Mulder met een eerste noemenswaardige mogelijkheid voor G.V.V.V. De spits liep de zestienmeter in, op een mooie steekpass van Taoufik Adnane, en werkte de bal voorbij de Nijmeegse sluitpost Marco van Duin, maar zag zijn inzet door een verdediger uit de doelmond worden weggewerkt. Niet lang daarna ondernam Adnane zelf een solo maar zag deze gestuit door een onreglementaire actie. De vrije trap van captain Terschegget was ronduit slecht te noemen, want deze verdween onaangeroerd over de achterlijn. Datzelfde kon worden gezegd van te veel ver doorgevoerde individuele acties van o.a. Danny de Leeuw en Tauofik Adnane.

Pas vijf minuten voor rust was er weer een echte mogelijkheid te noteren. Dit keer op naam van Jeremy de Graaf, die een crosspass goed aannam en niet twijfelde maar direct uithaalde. Zijn schot werd door de doelman Marco van Duin met een goede redding onschadelijk gemaakt. Ook kon Taoufik Adnane Robin Mulder net niet bereiken, wat overbleef was een hoekschop. Deze werd kort genomen en bracht Danny de Leeuw in schietpositie. Maar zijn schot verdween ruimschoots voorlangs.
Net voordat scheidsrechter Midden zou gaan fluiten voor de theepauze, werd Bart Spiering gevloerd op een op het oog gevaarlijke plek. Maar met de inzet van Morad el Haddouti had sluitpost Jansen, ondanks de stuit, weinig problemen en dus eindigde de eerste helft dubbelblank.

 


Danny de Leeuw probeert de bal goed aan te nemen, om vervolgens gevaar te creëeren.  


Openingstreffer
Nadat eerst Jong NEC uit een corner rakelings voorlangs hadden geschoten was het ruim tien minuten na rust dat Jeremy de Graaf een uitgelezen mogelijkheid kreeg om de openingstreffer op het scorebord te zetten. Helaas verdween het speeltuig net langs de verkeerde kant van de paal, maar de aanval was fraai met Robin Mulder als slimme aangever.

Na een kwartier spelen wisten de blauwhemden eindelijk de score te openen. De net in het veld gekomen Martin van Eck wist zijn eerste balcontact, met zijn specialiteit de kopbal, direct in daden om te zetten en daarmee de 1-0 op het scorebord te laten verschijnen. De aangever was de altijd overijverige Danny de Leeuw, die nu wat meer vanaf de linkervleugel opereerde, in plaats vanaf de linksmidden positie. Die switch kwam het spel duidelijk ten goede.

Tweemaal De Graaf
Het betekende het startschot voor meer aanvallen en doelpunten, want nog geen twee minuten later verdubbelde Jeremy de Graaf de score. Op aangeven van Roy Terschegget schoot de nummer negen vanuit de draai bij de eerste paal koelbloedig binnen. Daarmee was de doelpuntenproductie nog niet volledig afgerond, want wederom Jeremy de Graaf wist een kleine twintig minuten voor tijd de score nog verder uit te breiden. Een goede passeeractie van Robin Mulder, die in het tweede bedrijf veel beter uit de verf kwam dan voor de thee, gevolgd door assist op De Graaf, bracht hem zijn tweede doelpunt van de middag. Met een zeer krachtig schot in de verre hoek liet de spits sluitpost Van Duin volledig kansloos. Het was achteraf gezien de mooiste goal van het kwartet doelpunten.

Kwartet

Want tien minuten voor tijd profiteerde Wout Blasman van een slippertje van de Nijmeegse doelman. Hij wist met zijn lichaam de bal zeer goed af te schermen en uit de handen van de keeper te houden en via de borst de bal in de voeten van Robin Mulder te kaatsen. Die wist vervolgens met de rug naar het doel toe hard binnen te schieten en daarmee de eindstand van de generale repetitie te bepalen op 4-0.
Want ook de eretreffer was niet gegund aan Jong NEC, die uit een van de weinige countermogelijkheden Steven Mulder voor het doel langs zagen schieten.

Sterker nog, als invaller Wout Blasman in de slotfase wat egoistischer was geweest, en zelf had geschoten in plaats van af te leggen, dit zelfs tweemaal, had er wellicht nog een doelpuntje meer in het vat gezeten, na vlot uitgevoerde aanvallen. 

 


Mart de Jong is zoekende naar een afspeel mogelijkheid.

Hopelijk was deze ruime overwinning goed voor het zelfvertrouwen van de Oosterlee brigade, want aanstaande dinsdagavond gaat het er echt om. Dan speelt G.V.V.V. in eigen huis de tweede kwalificatie ronde van de TOTO KNVB beker. Tegenstander daarin is voormalig competitiegenoot s.v. T.E.C. Aanvang is 20.00 uur.

G.V.V.V. leden let op!!
De reglementen bepalen dat ieder lid een toegangskaartje moet kopen, want op het vertoon van een ledenpas heeft u geen toegang. 


G.V.V.V. – jong N.E.C. Nijmegen 4-0 (0-0)

Scoreverloop: 60. Martin van Eck 1-0, 62. Jeremy de Graaf 2-0, 72. Jeremy de Graaf 3-0, 82. Robin Mulder 4-0.

 

Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen, Rodny Hofman (59. Martin van Eck), Wilco den Hartog, Bart Hulsbos (46. Laurens van der Voort), Taoufik Adnane, Roy Terschegget, Mart de Jong (59. Wout Blasman), Danny de Leeuw, Sherwin Grot (46. Vlatko Lazic), Robin Mulder, Jeremy de Graaf.

 

Opstelling jong N.E.C. Nijmegen: Marco van Duin, Bart Spierings, Christophe van Zundert, Joeri Potjes, Rick Wouters, Steven Smulder, Jorn Hiensch, Hicham Haouat, Morad el Haddouti, Mex Bakker (28. Brian Campman), Cali Daniel. 

 

Scheidsrechter: Arie Midden

Toeschouwers: 300

 

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn/Bas van Capelleveen

Fotografie: Brenda Dekker
Een fotoalbum van deze wedstrijd gemaakt door Brenda Dekker is te bekijken via deze link: https://bit.ly/2N1ApUS