Gefrustreerd G.V.V.V. pakt punt in Katwijk

9 maart 2019
G.V.V.V. heeft vanmiddag in een vermakelijk duel een punt gepakt op bezoek bij Katwijk: 2-2. Toch werd er na afloop vooral gesproken over de dubieuze gelijkmaker van Katwijk en de rode kaart voor Wilco den Hartog. 
 
Het waren niet de ideale weersomstandigheden om de wedstrijd tussen Katwijk en G.V.V.V. te laten aanvangen. Met een harde wind en neerslag ondervonden de spelers veel hinder tijdens de warming-up. Toch trokken met de opkomst de meeste wolken weg, al bleef de wind nadrukkelijk aanwezig op De Krom. 
 
Wind in de rug
Met de wind in de rug begint G.V.V.V. aan de wedstrijd. Katwijk, wind dus tegen, begint schijnbaar ietwat geïrriteerd aan de wedstrijd. In de eerste minuut al twee behoorlijke overtredingen op blauwwitte spelers. Maar ook een vrije trap voor de thuisploeg. Johan Jansen stompt de inzet van Guus van Weerdenburg weer het veld in. Ook de blauwhemden krijgen direct al mogelijkheden om de openingstreffer op het scorebord te zetten. Een voorzet van Sherwin Grot belandt onder de voet van Simon Brouwer in plaats van ervoor. Katwijk zet een aantal fraaie aanvallen op, maar dat levert geen doelpunten op. Na een kwartier spelen lijkt de wedstrijd in evenwicht. Maar even later kan het meegereisde Veenendaalse publiek toch als eerste de handen in de lucht steken. Een lange pass van Den Hartog, vervolgd door een voorzet van Soufiane Laghmouchi, komt bij Sherwin Grot terecht. Doelman Mark de Vries lijkt het speeltuig nog weg te grabbelen voor de voeten van de snelle spits, maar Grot plaatst de bal subtiel voorbij de goalie in het lege doel: 0-1. 
 

Sherwin Grot heeft de bal voorbij doelman De Vries gefrommeld en scoort even later de 0-1. 

 

Katwijk van slag
Een tegenvaller voor de Kattukkers. Blijkbaar heeft men hier in de verste verte geen rekening mee gehouden. Katwijk lijkt geschrokken en omdat G.V.V.V. onveranderd goed tegenspel blijft leveren heeft de thuisploeg moeite om het spel te kunnen maken. De Veenendalers spelen brutaal, anticiperen goed en zorgen ervoor dat de tegenstander niet in het spel kan komen. Veel verder dan een aantal afstandsschoten komt Katwijk in eerste instantie dan ook niet. Dit in tegenstelling tot de gasten die wel verschillende kansen krijgen. Brouwer en Grot kunnen een hoekschop van Bendadi niet benutten. 
Aan de andere kant levert ook een hoekschop van Katwijk gevaarlijke situaties op. Gelukkig kunnen Jansen en zijn medeverdedigers klaren. Sherwin Grot krijgt twee honderd procent grote kansen om de voorsprong uit te bouwen. Beide keren kan doelman Mark de Vries redden. 
 
Dubieuze gelijkmaker
Op slag van rust tekent Marciano Mengerink voor de gelijkmaker. Een overtreding op Laurens van der Voort door Robbert Susan wordt door arbiter Dröge volledig over het hoofd gezien, waardoor de topscorer opeens vrij voor Jansen kan opduiken en zijn twaalfde van het seizoen mag  binnenschieten: 1-1. De daaropvolgende kritiek op de beslissing van de arbiter levert Taoufik Adnane een gele prent op en trainer Niek Oosterlee wordt in de rust voor de tweede helft naar de tribune gestuurd. Omdat de VAR schitterde door afwezigheid, wordt er door de leidsman aan het doelpunt niet meer getornd. Met een 1-1 ruststand gaan beide elftallen de rust in. Jammer, G.V.V.V. had eigenlijk al verder afstand hebben moeten nemen.
 

Spelers bestormen scheidsrechter Dröge nadat hij een overtreding op Van der Voort negeert.

 

Trainer Niek Oosterlee ziet vanaf zijn nieuwe plek achter de afrastering dat Sherwin Grot al snel na de hervatting de bal over het doel schiet. Ook ziet hij dat G.V.V.V. al snel in de tweede helft opnieuw een treffer om de oren krijgt. Een hoekschop van Van Weerdenburg wordt door Rodny Hofman doorgekopt, maar belandt wel in eigen doel, waardoor de rollen in een mum van tijd zijn omgedraaid  en nu G.V.V.V. de achtervolging in moet zetten. 
 
Tegenhouden
De voorsprong lijkt de thuisploeg grip te geven op de wedstrijd, want voor G.V.V.V. is het na op achterstand te zijn gekomen vooral zaak niet tegen meer tegendoelpunten aan te lopen. Johan Jansen kan met een paar goede reddingen zijn ploeg in de wedstrijd houden. Ook is de wind nu niet meer in het voordeel van de Veenendalers. 
Toch weten de blauwwitten nog een aantal beste mogelijkheden te creëren. Een schot van Rodny Hofman gaat via een verdediger naast. En een fraaie inzet van Laghmouchi wordt door de doelman gekeerd. 
 
Even later lijkt Roy Terschegget de gelijkmaker tegen de touwen te koppen, maar een voorzet van Mo Bendadi – die door een blessure van Jeremy de Graaf op de rechtsbuiten positie werd opgesteld – was enkele centimeters te hoog voor de aanvoerder. Toch is Terschegget twee minuten later wel trefzeker. Wederom uit een voorzet van Bendadi belandt de bal via-via (als laatste Grot) bij Terschegget, die ditmaal met de voeten de bal onhoudbaar tegen de touwen jaagt: 2-2. 
 

Roy Terschegget loopt richting aangever Mo Bendadi.

 

Verder met tien man
Een paar minuten later verandert de vreugde van de gelijkmaker in wederom frustratie op scheidsrechter Dröge, die ziet hoe Wilco den Hartog een doorgebroken speler van Katwijk neerhaalt. De leidsman is resoluut en grijpt meteen naar de rode kaart, waardoor G.V.V.V. het laatste kwartier opeens met tien man verder moet. 
 
Trainer Niek Oosterlee besluit Bendadi te wisselen voor verdediger Bart Hulsbos om de verdediging weer aan te vullen en zo het punt veilig te stellen. Damian Schet krijgt, na een forse overtreding op Terschegget, de gele kaart voorgeschoteld en mag van zijn trainer gaan douchen.
 
G.V.V.V. komt er, ondanks een speler minder, regelmatig gevaarlijk uit. De Veenendalers komen alleen een minuut voor tijd echt in gevaar, wanneer Robbert Susan vrij voor het doel lijkt in te schieten. Echter Mart de Jong weet met een snelle ingreep te voorkomen dat zijn ploeg alsnog met lege handen komt te staan. 
 

Wilco den Hartog beklaagt zich bij de vierde man na zijn rode kaart. 


Morele winnaar?
G.V.V.V. de morele winnaar hoor je na afloop in de wandelgangen. Maar wat koop je daarvoor. Een boeiende wedstrijd eindigt in een gelijkspel. In deze sportieve wedstrijd is scheidsrechter Dröge door zijn warrige fluiten voor beide partijen regelmatig een sta in de weg. Waarbij de hinder voor de blauwwitten wel het grootst lijkt. 
 
Volgende week de thuiswedstrijd tegen AFC. Door hun winst op Rijnsburgse Boys en het verlies van koploper IJsselmeervogels in Werkendam staan zij weer aan kop van de ranglijst. Nog wel met evenveel punten als de rooien uit Spakenburg. Maar met een veel beter doelsaldo. Aanvang van deze wedstrijd is 14.30 uur.

Katwijk – G.V.V.V. 2-2 (1-1)

Scoreverloop: 17. Sherwin Grot 0-1, 45. Marciano Mengerink 1-1, 48. Rodny Hofman 2-1 (e.d.), 73. Roy Terschegget 2-2. 

 

Gele kaarten: Damiano Schet (Katwijk), Taoufik Adnane, Sherwin Grot (G.V.V.V.)

Rode kaart: 46. Niek Oosterlee (coach), 75. Wilco den Hartog (G.V.V.V.) 

 

Opstelling Katwijk: Mark de Vries, Michiel van Dam, Robbert Susan ©, Guus Jan van Weerdenburg, Joey Jongman, Mike van den Ban, Damiano Schet (81. Jan-Willem Tesselaar), Bart Sinteur, Norair Mamedov, Rick van der Meer, Marciano Mengerink.

 

Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen; Rodny Hofman, Wilco den Hartog, Laurens van der Voort, Taoufik Adnane; Roy Terschegget ©, Mart de Jong, Simon Brouwer; Mo Bendadi (78. Bart Hulsbos), Sherwin Grot, Soufiane Laghmouchi. 

 

Toeschouwers: 987

Scheidsrechter: S. Dröge 

 

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn/Paul van de Lustgraaf

Fotografie: GVVV.nl/Dick Gijsbertsen. Fotoalbum klik hier