Gehavend G.V.V.V. ongelukkig onderuit

23 maart 2019

Een gehavend G.V.V.V. heeft zaterdagmiddag ongelukkig verloren op bezoek bij SV Spakenburg. De ploeg van de geschorste trainer Niek Oosterlee zag vooral dankzij balverlies de tegenstander winnen: 2-1. 

 

De lijst met afwezigen was zaterdag weer wat groter geworden voor de technische staf. Het zag Danny de Leeuw weliswaar terugkeren in de wedstrijdselectie, maar Johan Jansen (ziek) en Jeremy de Graaf (zakenreis) konden niet worden ingevuld op het wedstrijdformulier. Vooral aanvallend zag G.V.V.V. dus wat problemen, doordat Soufiane Laghmouchi ook niet fit genoeg was om in de basis te starten. Spakenburg, dat speelt om des keizers baard of voor de derde plek en G.V.V.V. dat nog altijd niet veilig is in de strijd om degradatie of p/d wedstrijden. Ook het duel van spelers die volgend seizoen van de ene naar de blauwe club verhuizen (Ties en Oostinjen naar Veenendaal en Terschegget naar Spakenburg). Trainer Niek Oosterlee zat zijn laatste wedstrijd schorsing uit op de tribune, daarbij de wedstrijd coaching overlatend aan Dennis van Meegdenburg en Jan Diepeveen. 

 

Snelle tegentreffer

De bezoekers, gekleed in het zwart, beginnen niet overtuigend aan de wedstrijd. Zo krijgt Philip Ties al na twee minuten een vrije kopkans, nadat de zwarthemden al vroeg een vrije trap hebben weggegeven. De inzet van de versterking voor G.V.V.V. volgend seizoen gaat rechtstreeks op invaller doelman Bart van de Beek af. Nadat Mo Bendadi over het doel van Spakenburg geschoten heeft, is het enkele minuten later wederom Ties, die ditmaal wel weet te scoren. Onnodig balverlies van Wilco den Hartog (Olaf van der Sande ontfutselt hem de bal bij het uitverdedigen) zorgt ervoor dat Kevin Sterling vanaf de linkerflank kan voorzetten, Bart Hulsbos probeert nog het tij te keren, maar de bal belandt bij Ties die het speeltuig gemakkelijk binnen kan lopen: 1-0. 

Mo Bendadi omringd door diverse tegenstanders.
 
Spakenburg dringt G.V.V.V. nog wat verder terug op de eigen helft en leidt er dan ook toe dat de thuisploeg de betere kansen krijgt om de score verder uit te breiden. Toch slaagt Spakenburg er niet in om de zwarthemden echt pijn te doen en dus blijft G.V.V.V. in de wedstrijd. Met verschillende goede aanvallen proberen Adnane (zijn afstandsschot gaat via de vuisten van doelman Ter Wielen en de lat over), De Jong en Bendadi (kopt een voorzet van Hofman naast) een gaatje te vinden in de Spakenburgse defensie. Echter zij slagen hier geen van allen in. 
G.V.V.V. biedt, bij tijd en wijle, aardig tegenstand, het blijft in ieder geval proberen verzorgd te voetballen, toch aanvallend is het meestal omslachtig en bovenal onmachtig. Beide teams maken vandaag aanspraak op de bokaal ‘bal inleveren’, zo vaak wordt deze bij een tegenstander ingeleverd. Spakenburg krijgt in de extra speeltijd een dot van een kans via Philip Ties, hij weer, maar Ties schiet (gelukkig) naast.
 

Bovenliggende partij

Ongewijzigd starten beide ploegen aan de tweede helft. Een vermeende handsbal van Tom van der Neut zorgt dat de bal bij Simon Brouwer komt, zijn inzet gaat naast het doel. Een herhaling van de openingsfase doet zich voor, want wederom loopt G.V.V.V. achteruit en ligt het initiatief al snel bij de thuisploeg. Een (buitenspel)doelpunt van de ijverige Olaf van der Sande, Hofman die redding moet brengen in het strafschopgebied en weer Van der Sande die na een fraaie balbehandeling zijn inzet naast ziet gaan. Ook Ties doet weer van zich spreken, nu mikt hij op de kruising.
 
Toch krijgt de ploeg van assistenten Van Meegdenburg en Diepeveen in de tweede helft sneller grip op de wedstrijd en heeft ook het meeste balbezit. Toch lukt het niet om veel kansen te creëren. 
 

Gelijkmaker vanaf de stip

Tot een kwartier voor tijd, wanneer doelman Ter Wielen een bal op de rug van Mo Bendadi trapt. Het speeltuig belandt voor het doel, waar Simon Brouwer wil inschieten maar door eerdergenoemde sluitpost tegen de grond wordt gewerkt. Scheidsrechter Veekamp wijst direct naar de stip, waar vanaf Roy Terschegget een minuut later de gelijkmaker scoort. 


Doelman Leon ter Wielen is onderweg om Simon Brouwer het scoren te beletten.
 
Vijf minuten voor tijd geeft G.V.V.V. de wedstrijd toch nog weg. Wederom balverlies, gevolgd door een voorzet van invaller Jordi Bitter, brengt de bal in de doelmond. De op de grond liggende Bart van de Beek kan de bal daar niet oppakken, omdat Taoufik Adnane voor hem ligt. Kevin Sterling kan de bal achter het standbeen langs meenemen en in de vrije hoek frommelen. Hij bepaalt daarmee de eindstand op 2-1. 
 
Dat Jordi Bitter in de extra speeltijd nog een dot van een kans krijgt maar de bal via de onderkant lat weer in het veld ziet springen en doelman Bart van de Beek in de laatste minuut van de wedstrijd nog mee naar voren gaat, is voor de statistieken.
 
Jammer, een punt meenemen vanuit Spakenburg was wel zo fijn geweest, had ook gekund, maar ja.


Doelman Bart van de Beek in het strafschopgebied van Spakenburg.
 
Volgende week opnieuw een zware uitwedstrijd. Dan tegen HHC Hardenberg dat maar liefst met 5-0 won in en tegen Lienden. Aanvang van deze wedstrijd is om 14.30 uur.
 

 

SV Spakenburg – G.V.V.V. 2-1 (1-0)

Scoreverloop: 7. Philip Ties 1-0, 75. Roy Terschegget 1-1, 84. Kevin Sterling 2-1. 

 

Gele kaarten: 37. Jasper Beekhuis, 74. Leon ter Wielen (SV Spakenburg), 41. Rodny Hofman, 69. Wilco den Hartog (G.V.V.V.)

 

Opstelling SV Spakenburg: Leon ter Wielen, Nathaniel Will, Barry Beijer ©, Tom van der Neut, Philip Ties (76. Tom Oostinjen), Mike Vreekamp, Olaf van der Sande (82. Jordi Bitter), Kevin Sterling, Jasper Beekhuis, Youri Koelewijn (63. Tom Menting), Cendrino Misidjan.

 

Opstelling G.V.V.V.: Bart van de Beek; Rodny Hofman, Laurens van der Voort, Bart Hulsbos (68. Soufiane Laghmouchi), Taoufik Adnane; Mo Bendadi, Roy Terschegget ©, Simon Brouwer, Wilco den Hartog, Mart de Jong (87. Danny de Leeuw); Sherwin Grot. 

 

Scheidsrechter: S. Veekamp (Enschede)
Toeschouwers: 1231
 
Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn/Paul van de Lustgraaf
Foto's: Dick Gijsbertsen. Fotoalbum klik hier