G.V.V.V. beleeft déjà vu in Barendrecht

13 oktober 2018
G.V.V.V. heeft op bezoek bij BVV Barendrecht een déjà vu beleefd van de wedstrijd van vorige week versus FC Lienden. De blauwhemden leiden in de eerste helft en hebben geen kind aan de thuisploeg, maar krijgen kort na rust de gelijkmaker om de oren wat de ploeg laat wankelen. Aan het einde van de wedstrijd weet doelman Nick van der Ploeg met enkele puike reddingen Barendrecht te behoeden voor een nederlaag. Maar aan de andere kant schiet invaller Rowendley Martijn in de blessuretijd tegen de paal. G.V.V.V. kruipt hierdoor ook door het oog van de naald. Het wordt uiteindelijk 1-1. Al bij al toch alweer de zesde wedstrijd op rij zonder te verlies!
 
G.V.V.V. zet druk
Beide ploegen beginnen slordig aan de wedstrijd en hebben moeite om de bal bij de juiste kleur af te leveren. Toch is de ploeg van trainer Niek Oosterlee het minst slecht en kan een aantal keren gevaarlijk voor het doel van sluitpost Van der Ploeg komen. Jeremy de Graaf staat randje buienspel maar mag van scheidsrechter Gansner doorgaan. De aanval strandt echter net zo snel die begonnen is. Maar ook Barendrecht heeft  z’n momenten. Danny Monster en twee keer Bas Maurits krijgen mogelijkheden tot scoren. Weifelend optreden van de blauwe achterhoede gaat daar meestal aan vooraf. 
 
De eerste echte grote kans voor G.V.V.V. wordt ook direct een doelpunt. Danny de Leeuw kan vanaf de linkerflank de bal strak voor het doel krijgen, waar de geheel vrijstaande Jeremy de Graaf het speeltuig in een keer op de slof neemt. Doelman Van der Ploeg heeft daar geen antwoord op: 0-1. 
 

Aanvoerders achtervolgen elkaar. (Foto: Orange Pictures)
 
Op naar het tweede doelpunt
De schaarse kansen die de thuisploeg tot dat moment nog weet te creëeren, zijn na de openingstreffer helemaal verdwenen en het lijkt wachten op de tweede treffer van de Veenendalers. Roy Terschegget is daar een paar minuten voor rust dichtbij, nadat hij knap door de verdediging van BVV Barendrecht steekt en uithaalt. De bal rolt echter net voorlangs het doel. Het is het laatste echte wapenfeit voor rust. Kort daarvoor is Sherwin Grot geblesseerd uitgevallen en wordt vervangen door Wout Blasman. Dezelfde Blasman kan zich in de eerste minuut van zijn optreden onsterfelijk maken. Bij zijn eerste balcontact krijgt hij een honderd procent scoringskans. In de rebound heeft Jeremy de Graaf ook nog een scoringskans. Beide keren is doelman Van der Ploeg van Barendrecht degene die zijn ploeg voor een grotere achterstand behoedt.
 
Het niveau van de wedstrijd is niet hoog. Barendrecht wil wel maar kan niet. Vriend en vijand zijn het er wel over eens dat de ploeg een fikse aderlating heeft moeten ondergaan na vorig seizoen, zeker in scorend vermogen. Het is ook een vrij jonge ploeg. G.V.V.V. probeert het in ieder geval wel die eerste helft, benut de ruimtes goed, had ook op een 2-0 voorsprong kunnen/moeten staan, maar blijft steken op één doelpuntje. Hiermee zorgt het er wel voor dat Barendrecht in de wedstrijd blijft
 
De ommekeer
In de tweede helft komt er een strijdlustigere thuisploeg uit de kleedkamers en weet het meteen meer te creëren dan in de hele eerste helft. Maar het is G.V.V.V. dat de eerste grote mogelijkheid krijgt. Vanaf de aftrap stoomt G.V.V.V. op naar het Barendrechtse doel. Simon Brouwer geeft de bal voor, maar Wout Blasman komt net een teenlengte tekort om de bal te kunnen raken.
 
Invaller Rowendley Martijn heeft in ieder geval snelheid en kan enkele minuten later, na niet genoeg doortastend optreden van de blauwe verdediging, een veelbelovende actie inzetten. Gelukkig is doelman Johan Jansen wel scherp en kan deze poging onderbreken.

Wout Blasman houdt de tegenstander van de bal. (Foto: Cees Bakker)
 
Enkele minuten later is het wel raak. De blauwe verdediging staat te slapen en vanuit het niets kan Donny Navajas Sanchez de bal vogelvrij aannemen en voorbij doelman Johan Jansen werken. Het is niet toevallig dat hij scoort, het is namelijk de periode waarin Sanchez regelmatig in beeld komt met goed en doeltreffend spel. Maar de opleving is maar van korte duur. Zowel de uit- als de thuisploeg grossieren in slechte passes en leveren de bal meer dan hun lief is in bij de tegenstander. 
 
Jeremy de Graaf krijgt zo regelmatig toch zijn mogelijkheden om opnieuw te scoren. Zo jongleert hij zich het zestienmetergebied binnen, maar zijn schot gaat over. Daar had meer ingezeten. Doelman Jansen op zijn beurt mag ook laten zien tot waar hij toe in staat is wanneer hij een schot van Martijn, vanaf zeker twintig meter, schitterend pareert. 
 
De warmte slaat toe
Beide trainers proberen via wissels nog een beter resultaat uit de wedstrijd te peuren. Bij de blauwen komen Mulder en Laghmouchi in het veld voor Brouwer en De Leeuw. 
De tegentreffer laat G.V.V.V. in ieder geval wel wankelen en net als vorige week zijn de blauwhemden het zelfvertrouwen volledig kwijt. Het slechte veldspel van beide ploegen blijft de boventoon voeren, de term zomeravondvoetbal doet opgang op de tribune. Het warme weer zal zeker zijn weerslag op de wedstrijd hebben, het kunstgras verdubbelt die handicap ook nog eens. De wedstrijd zakt in ieder geval naar een bedenkelijk niveau.
 
Beide ploegen mazzelen
Waar BVV Barendrecht tevreden lijkt met een punt en vooral (noodgedwongen) achterover gaat hangen, neemt G.V.V.V. geen genoegen met het punt en blijft het druk uitoefenen op de Barendrechtse defensie. Jeremy de Graaf schiet een vrije trap vanaf de zestienmeterlijn dwars door de muur. Doelman Van der Ploeg redt met de voet. Taoufik Adnane heeft de grootste kans op zijn schoen liggen, wanneer hij acht minuten voor tijd verwoestend uithaalt. De vingertoppen van Van der Ploeg redden de thuisploeg opnieuw. Wanneer Robin Mulder een paar minuten later uithaalt vanaf 25 meter, heeft de sluitpost wederom een antwoord en kroont hij zich tot hoofdrolspeler aan Barendrechtse kant. Uiteindelijk mag G.V.V.V. nog in de handen knijpen dat het in de slotfase niet verliest wanneer Martijn, ver in blessuretijd, de bal hard tegen de paal schiet!
 
Volgende week de thuiswedstrijd tegen Spakenburg, aanvang 14.30 uur.
 
BVV Barendrecht – G.V.V.V. 1-1 (0-1)
Scoreverloop: 26. Jeremy de Graaf 0-1, 50. Donny Navajas Sanchez 1-1.
 
Gele kaarten: Elson do Rosario Almeida, Christiaan Dabaghian, Rowendley Martijn, Jeffrey Aarts (allen Barendrecht). Bart Hulsbos (G.V.V.V.).
 
Opstelling BVV Barendrecht: Nick van der Ploeg, Emilio Samsey, Jeffrey Aarts, Ilyas Oulad-Ali (46. Rowendley Martijn), Yorik van Deelen, Elson do Rosario Almeida, Delano a Cohen, Danny Monster; Donny Navajas Sanchez, Anthony Biekman (68. Chris Dabaghian), Bas Mourits. 
 
Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen, Rodny Hofman, Wilco den Hartog, Bart Hulsbos, Taoufik Adnane, Mart de Jong, Simon Brouwer (69. Soufiane Laghmouchi), Roy Terschegget, Danny de Leeuw (69. Robin Mulder), Sherwin Grot (32. Wout Blasman), Jeremy de Graaf.
 
Scheidsrechter: R.J.A. Gansner (Zandvoort)
Toeschouwers: 400
 
 
Tekst: G.V.V.V.nl/Paul van de Lustgraaf

Fotografie: Orange Pictures - Fotoalbum (Cees Bakker), klik hier.