G.V.V.V. en Jong Vitesse blijven in evenwicht

22 september 2018
Op een regenachtig sportpark Panhuis hebben G.V.V.V. en Jong Vitesse zaterdagmiddag beiden een punt weten te pakken. Al voor rust waren beide ploegen trefzeker, met wat later bleek de enige twee treffers van de middag. Het werd 1-1. 
 
Trainer Niek Oosterlee heeft het basiselftal ten opzichte van de vorige week gewonnen wedstrijd tegen Jong Almere City FC op één plek gewijzigd. Simon Brouwer begint op de bank en Soufiane Laghmouchi maakt zijn rentree. Uit tactische overweging of andersoortig, met deze elf moeten de blauwen in ieder geval de strijd  aanbinden tegen de youngsters van  Vitesse.
De Arnhemse beloften beginnen fel aan de wedstrijd en al na de eerste vijf minuten vallen er voor de bezoekers zeker drie mogelijkheden te noteren. Hicham Acheffay komt vrij voor doelman Jansen, de knie van de sluitpost moet redding brengen. De Veenendalers hebben het dan ook aan sluitpost Johan Jansen te danken dat de ploeg niet al vroeg tegen een achterstand aankijkt. Ook Bart Hulsbos moet als rots in de branding redding brengen wanneer balverlies een mogelijkheid geeft aan Thomas Buitink. Buitink lijkt door te breken, maar Hulsbos weet met een goede tackle de bal voor zijn voeten weg te tikken.
 
Op achterstand
Binnen het kwartier is het alsnog de ploeg van Joseph Oosting die met de treffer op voorsprong komt. Na opnieuw balverlies van G.V.V.V. bij een aanval aan de zijde van het doel van Brummel weten de Arnhemmers na een goede opbouw, via het hoofd van Thomas Buitink, de openingstreffer in het net te leggen: 0-1. 
 
De slag op het middenveld
G.V.V.V. heeft het moeilijk met het snelle positiespel van Vitesse. De slag op het middenveld wordt in ieder geval het eerste half uur verloren. Opbouwers komen in verdedigende posities terecht en weten soms niet wat te doen, een enkeling loopt er verloren bij. Een tactisch beter Vitesse, niet opgelet bij de wedstrijdbespreking, wie zal het zeggen. Jesse Schuurman is de drijvende kracht op het middenveld bij Vitesse en G.V.V.V. heeft het er zichtbaar moeilijk mee.
 
Verrassing: de gelijkmaker
Nadat eerst het centrale duo van G.V.V.V., Hulsbos en Den Hartog, al hun ervaring in moet zetten om een uitval van Vitesse via Buitink en Acheffay te stoppen, is het G.V.V.V. dat jacht op de gelijkmaker inzet. Martin van Eck kan hard uithalen, maar schiet net naast. 
Lang hoeven de toeschouwers niet te wachten op de gelijkmaker, want zeven minuten na het doelpunt van Vitesse ligt de bal er alsnog in. Het druk zetten van Martin van Eck, die de bal vervolgens via Mart de Jong bij Jeremy de Graaf neerlegt, heeft resultaat. Het lobje van de spits zorgt voor de gelijkmaker: 1-1. Een geur van buitenspel, de assistent scheidsrechter staat op één lijn en houdt de vlag stijf langs zijn lichaam. Verrassend die gelijkmaker, dat wel, maar het kan de wedstrijd een heel andere wending geven.
 
Het is aan doelman Johan Jansen te danken dat Vitesse een minuut later niet weer op voorsprong komt. Ook daarna komt hij diverse malen in beeld met enkele fantastische reddingen. Acheffay krijgt zelfs twee mogelijkheden, beide keren keert Jansen de inzet.
 

Martin van Eck probeert in een duel met Lassana Faye de bal te veroveren.

G.V.V.V. herpakt zich
Vitesse valt de laatste fase van de eerste helft terug en dat geeft de blauwen de mogelijkheid beter in het spel te komen. Het elftal staat beter, maar aanvallend moeten ze het hebben van enkele spaarzame uitvallen, die door slordig balverlies weer teniet worden gedaan. Ook zijn er meestal geen medespelers of aanspeelpunten te vinden. Vitesse creëert trouwens ook niets noemenswaardig meer. De moeizame eerste helft van de blauwen eindigt met een gelijke stand, voor G.V.V.V. best wel een prettig resultaat!
 
Tweede helft: nieuw begin, nieuwe kansen
De gelijke stand opent voor de Veenendalers een nieuw kans om een goed resultaat uit deze wedstrijd te halen. Wie het eerste gedeelte van de wedstrijd gezien had, gaf daar geen cent voor. De tweede helft kan dan ook met nieuw elan begonnen worden.
 
Beide teams laten zich niet onbetuigd en gaan op zoek naar het winnende doelpunt. Vitesse appelleert voor een strafschop wanneer Rodny Hofman de bal in het strafschopgebied tegen zich aan krijgt. Een goede aanval van G.V.V.V. Taoufik Adnane bedient Danny de Leeuw die vanaf de achterlijn kan voorgeven. Doelman Brummel kan ternauwernood redden.
Trainer Oosterlee besluit na een uur spelen om De Leeuw en Laghmouchi te vervangen door Sherwin Grot en Robin Mulder. Het moet gezegd, er komt door deze wissels wel wat meer agressie en schwung in het elftal van de blauwen
 
Kort nadat Mart de Jong is behandeld voor een blessure moet hij aan de noodrem trekken wanneer Hicham Acheffay dreigt gevaarlijk te worden. Ten koste van een gele kaart, dat wel. De vrije trap, op een plek net voor het strafschopgebied, wordt door Anil Mercan via de muur overgeschoten.
 
Op jacht naar de winst
Beide teams krijgen diverse mogelijkheden. G.V.V.V. ontsnapt wanneer een inzet van invaller Mats Grotenbreg van Vitesse via de paal voorlangs gaat. In een kansrijke positie ontvangt Sherwin Grot de bal, maar hij vergeet direct richting doel te draaien en uit te halen. Uit de tweede bal produceert hij slechts een gemakkelijk rolletje.
 
Met nog tien minuten te spelen besluit trainer Oosterlee om Wout Blasman in het veld te brengen. Dit gaat ten koste van Martin van Eck. Blijkbaar ziet de trainer nog mogelijkheden om de volle winst binnen te halen. Vitesse straalt al lang niet meer de vitaliteit uit van eerder in de wedstrijd en de trainer kan dit dus best goed gezien hebben.

Schotpoging Jeremy de Graaf
 
Jong Vitesse begint te wankelen en kansen voor G.V.V.V. om de winst binnen te halen zijn er genoeg. Vooral Sherwin Grot komt hierbij regelmatig in beeld. Jeremy de Graaf geeft voor, waar Sherwin Grot goed aanneemt. Zijn afwerking is echter verkeerd, waardoor de bal hard naast gaat. Even later slingert Roy Terschegget een vrije trap de zestienmeter in, Sherwin Grot kan geheel vrij inkoppen. De bal gaat opnieuw (ver) naast.
Ook Robin Mulder is dichtbij een doelpunt. Een hard schot van dertig meter maakt het doelman Brummel erg lastig. De doelman kampt de laatste minuten van de wedstrijd met een blessure, wordt verzorgd, maar kan niet meer gewisseld worden. 
 
De toeschouwers kruipen op het puntje van hun stoel. Zoveel spanning zit er in de wedstrijd. Maar Vitesse bezwijkt niet. Wanneer scheidsrechter Van den Elzen uiteindelijk affluit is het gevoel tweeledig. Tevreden met een punt, maar oh, wat was de overwinning binnen handbereik!
 
Volgende week speelt G.V.V.V. de uitwedstrijd tegen Kozakken Boys. Om 15.00 uur wordt afgetrapt op sportpark De Zwaaier in Werkendam.


G.V.V.V. – Jong Vitesse 1-1 (1-1)
Scoreverloop: 14. Thomas Buitink 0-1, 21. Jeremy de Graaf 1-1.
 
Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen, Rodny Hofman, Bart Hulsbos, Taoufik Adnane, Roy Terschegget, Martin van Eck (81. Wout Blasman), Wilco den Hartog, Jeremy de Graaf, Danny de Leeuw (61. Sherwin Grot), Soufiane Laghmouchi (61. Robin Mulder), Mart de Jong.
 
Opstelling Jong Vitesse: Stef Brummel, Boyd Lucassen (73. Mats Grotenbreg), Oskur Aktas, Joeri Potjes, Lassana Faye, Patrick Vroegh, Mike de Beer, Jesse Schuurman, Thomas Buitink, Anil Mercan (83. Lars ten Teije), Hicham Acheffay (87. Martijn Berden). 
 
Gele kaarten: 28. Jeremy de Graaf, 73. Mart de Jong (G.V.V.V.), 64. Boyd Lucassen (Jong Vitesse).
 
Scheidsrechter: Frank van den Elzen
Toeschouwers: 850
 

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn, Paul van de Lustgraaf

Foto’s: GVVV.nl/Dick Gijsbertsen. Fotoalbum