G.V.V.V. gaat opnieuw onnodig onderuit

3 november 2018

G.V.V.V. is zichzelf vanmiddag vergeten te belonen tegen Katwijk. De ploeg van trainer Niek Oosterlee wist met veel balbezit druk uit te oefenen op het Katwijkse doel, maar slaagde er niet in om scherp te zijn in de afronding: 0-1. 

 

De eerste helft van de wedstrijd kenmerkte zich als een gelijk opgaande wedstrijd, waarin beide ploegen de aanval opzochten en trachten de openingstreffer op het scorebord te zetten. Er ontstonden diverse mogelijkheden, maar echte noemenswaardige kansen vielen aan beide zijden niet te noteren. 

 

Doelman Ricardo Kieboom wist zijn doel schoon te houden.

 

Zoals wel vaker dit seizoen, slaagde wederom een ploeg erin om de Veenendalers kort na aanvang van de tweede helft pijn te doen. De eerste echte mogelijkheid aan de kant van de ploeg van nieuwbakken trainer Jan Zoutman was voor Joey Jongman. Hij kon vanaf een meter of vijfentwintig van het doel ineens uithalen en zag de bal onhoudbaar in de linkerhoek verdwijnen: 0-1. 

 

Het bracht de blauwhemden even uit het spel, maar na een paar minuten pakte G.V.V.V. het goed op en begon het met een stormloop op het doel van sluitpost Ricardo Kieboom. Over beide flanken zocht de thuisploeg een gaatje in de defensie van de oranjehemden, maar keer op keer lukte het niet om hier doorheen te breken. De afvallende ballen belandden voortdurend voor de voeten van een G.V.V.V.’er, maar werden geen van allen succesvol afgewerkt. Katwijk was nog het dichtst bij een tweede treffer, maar Kilian Berkhout vergat om de bal in een leeg doel te schieten.
 

Ziekenboeg

Beide ploegen kampen met een (was)lijst aan afwezigen. Bij Katwijk staan maar liefst zeven geblesseerden op de spelerslijst. Waarvan een aantal ‘vaste’ krachten. Bij de blauwen ontbreken met een blessure De Graaf, Van Eck en Van der Voort. Ook het arbitrale kwartet blijkt blessuregevoelig. In de loop van de week moet scheidsrechter De Brito Roque met een hamstringblessure afzeggen, zijn vervanger is Dhr. Gansner.
 
Beide ploegen hebben aanvallende aspiraties deze middag, tenminste dat is de gedacht die in het begin van de wedstrijd komt bovendrijven. Na wat buitenspelsituaties aan beide zijden, is Wilco den Hartog de eerste die het doel van Katwijk mag uitproberen. Zijn kopbal uit een hoekschop gaat over. Sherwin Grot komt een aantal malen in beeld. Een verre pass uit de achterhoede geeft hem vrij baan richting het vijandelijke doel. Doelman Ricardo Kieboom heeft het gevaar echter doorzien en komt zijn doel uit om Grot te dwarsbomen. Een minuut later opnieuw een mogelijkheid voor Grot. Verdediger Guus van Weerdenburg verslikt zich in de bal en in Grot, ditmaal belandt het schot van de aanvaller in de handen van de doelman. Ook Katwijk doet van zich spreken, gelukkig kan Taoufik Adnane ruimen.

Levendig duel
Kwalitatief geen hoogstandje, maar wel een levendig duel, dat is wat de toeschouwers het eerste half uur voorgeschoteld krijgen. De thuisploeg heeft een aantal mogelijkheden, Katwijk dreigt wel maar kan de meeste aanvalsopzetten niet doorzetten. De luchtmacht van G.V.V.V. duikt regelmatig op in het strafschopgebied van Katwijk. Bart Hulsbos mag het proberen. Een vrije trap kopt hij in de handen van de doelman. Voor de derde maal komt Sherwin Grot in beeld. Rodny Hofman geeft een schitterende steekpass door het midden over zeker 40 meter en Grot spoedt zich opnieuw richting het Kattukse doel. Ook nu is doelman Kieboom attent en werpt zich voor de bal. Zijn collega Jansen heeft in de tussentijd weinig te doen gehad. 
G.V.V.V. heeft het meeste spelaandeel, Katwijk moet het doen met enkele uitval. Ook een vrije trap in de buurt van de zestienmeter kan levert niets op, de bal smoort bij verschillende pogingen in de verdediging van de blauwen. Het dichtst in de buurt komt nog Jan Willem Tesselaar, zijn schot gaat voorlangs het doel.
Nee, met de doelpunten wil het aan beide zijden niet vlotten. Bart Hulsbos probeert het nog maar eens met een kopbal, deze keer duikt hij een vrije trap van Terschegget in de handen van de doelman. Wanneer Grot het nog eens keer probeert met een fraaie actie, maar minder succesvol schot, zit de eerste helft er bijna op. 
Rodny Hofman besluit nog maar weer eens een keer mee naar voren te gaan. Zijn fraaie voorzet wordt door Simon Brouwer op het doel gekopt. Doelman Kieboom weet ook bij deze poging de bal te toucheren en over de lat te stompen. Scheidsrechter besluit de hoekschop niet meer te laten nemen en fluit voor het einde van de eerste helft.

De kopbal van Simon Brouwer wordt uiteindelijk door doelman Kieboom over het doel gewerkt.
 
Wereld van verschil
Een heel verschil met de uitwedstrijd tegen AFC, dat mag wel gezegd worden van het spel van de blauwen in de eerste helft. De verdediging weet redelijk eenvoudig de nul te houden. Aanvallend wordt er wel het nodige gecreëerd, maar doelpunten blijven uit.
 
Beide ploegen komen ongewijzigd de kleedkamers uit. G.V.V.V. zoekt weer gelijk de aanval. Een ingooi van Hofman geeft Grot de mogelijkheid uit te halen. Zijn schot ketst af en de rebound is voor Roy Terschegget. Ook de captain van G.V.V.V. weet niet te scoren.
 
Niet schieten!
Een aanval van Katwijk wordt door de verdediging van G.V.V.V. in eerste instantie afgeslagen, maar niet goed weggewerkt. Katwijk krijgt opnieuw de bal in bezit en via doorzetten krijgt spelmaker Joey Jongman de bal. Wat iedereen gelijk dacht, "laat die Jongman niet schieten!", gebeurt toch en de bal gaat strak over de grond in de uiterste linkerhoek binnen. 
 
Terwijl de thuisploeg na het doelpunt de weg kwijt is, hebben de gasten zichtbaar zelfvertrouwen geput uit de voorsprong. De irritaties bij de spelers van G.V.V.V. nemen zichtbaar toe. Toch blijven de blauwen proberen met verzorgd voetbal de achterstand goed te maken. Er ontstaan zodoende weer een aantal mogelijkheden. Brouwer, Mulder en Hofman proberen het, maar hebben voorlopig (nog) geen succes. Katwijk kent maar een korte opleving. G.V.V.V. herpakt zich, maar moet natuurlijk wel oppassen voor de uitvallen van de Katwijkse ploeg waarin Jongman wel de meest opvallende speler is.


Het is toch gebeurd, Joey Jongman heeft toch geschoten en gescoord.
 
Wurggreep
Robin Mulder kampt zichtbaar met een blessure. Hoewel hij het nog heel lang volhoudt is het met nog twintig minuten spelen toch gedaan. Trainer Niek Oosterlee besluit om Laghmouchi in het veld te brengen. G.V.V.V. houdt de gasten in een soort wurggreep, maar veel gevaar levert dit vooralsnog niet op. De spaarzame uitvallen van Katwijk eindigen meestal door het geven van slechte passes naar een medespeler. G.V.V.V. doet er alles aan, blijft voetballen, maar Katwijk houdt stand. Bart Hulsbos verlaat zijn defensieve post en verhuist naar de spitspositie. Het meest dichtbij een doelpunt is niet G.V.V.V., maar Katwijk. Door het aanvallende spel komt er natuurlijk ruimte voor een tegenaanval. Kilian Berkhout schiet in een overtalsituatie voorlangs en in de extra speeltijd brengt doelman Johan Jansen redding bij een schot van Jan Willem Tesselaar. 
 

Kilian Berkhout raakt de bal wel, maar weet alsnog voorlangs het open doel te schieten.

 

Wanneer de balans van deze wedstrijd is opgemaakt, blijkt dat G.V.V.V. zich tekort heeft gedaan met een opbrengst van nul punten en verliest onverdiend met 0-1 van Katwijk, dat aan een echte mogelijkheid genoeg had om de volle buit te grijpen.
 
 
Aanstaande zaterdag geen competitieverplichtingen voor G.V.V.V. Wel is er de vriendschappelijke thuiswedstrijd tegen DOVO om de Rabobank Charity Cup, waarvan de opbrengst gedeeltelijk voor de Veenendaalse voedselbank is, Aanvang van deze wedstrijd is om 13 .00 uur.
 
Weer een week later is de uitwedstrijd tegen De Treffers in Groesbeek, aanvang van deze wedstrijd is om 18.00 uur.

 

G.V.V.V. – Katwijk 0-1 (0-0)

Scoreverloop: 51. Joey Jongman 0-1. 

 

Gele kaarten: Rodny Hofman, Soufiane Laghmouchi (G.V.V.V.), Norair Mamedov, Steven Sanchez Angulp, Joey Jongman (Katwijk).

 

Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen; Rodny Hofman, Wilco den Hartog, Bart Hulsbos, Taoufik Adnane; Mart de Jong; Roy Terschegget ©, Danny de Leeuw; Simon Brouwer; Robin Mulder (71. Soufiane Laghmouchi), Sherwin Grot.

 

Opstelling Katwijk: Ricardo Kieboom, Omar Hamdi, Guus van Weerdenburg, Steven Sanchez Angulo (79. Petrit Hoxhaj), Joey Jongman, Kilian Berkhout, Damiano Schet, Bart Sinteur, Jan Willem Tesselaar, Norair Mamedov, Kay Blokland ©

 

Scheidsrechter: R.J.A. Gansner (Zandvoort)

Toeschouwers: 1.500 

 

 

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn/Paul van de Lustgraaf

Fotografie: GVVV.nl/Dick Gijsbertsen. Fotoalbum klik hier