G.V.V.V. grijpt overwinning in absolute slotfase

24 november 2018

G.V.V.V. heeft vanmiddag in de slotminuten van de wedstrijd tegen VVSB een zwaarbevochten overwinning gepakt. Vijf minuten voor tijd keek de ploeg van trainer Niek Oosterlee nog tegen een achterstand aan, maar enige tijd later stapten de blauwhemden via Hulsbos en De Graaf als winnaar van het veld. 

 

Zeer snelle openingstreffer ….
De wedstrijd was nog maar 64 seconden oud, toen het Veenendaalse publiek al voor de eerste keer de handen in de lucht mocht steken. Jeremy de Graaf wist Sherwin Grot goed alleen op doelman Ruben Valk af te sturen, waar de snelle, en voor de rest van de middag overijverige, spits, niet faalde en dus de zeer vroege openingstreffer op het scorebord schoot. Het leek een makkelijke middag te worden voor G.V.V.V.

 

… bijna even snel gelijk …
Als die gedachte al zou overheersen, kwam de thuisploeg echter bedrogen uit. Want zoals we al in de voorbeschouwing aanstipten, VVSB heeft een ploeg waarin vechtersmentaliteit een tweede natuur is. Dat de bezoekers bij de gelijkmaker de hulp kregen van Mart de Jong, die de bal zomaar inleverde op het middenveld, doet niet zoveel ter zake. De mispeer werd vakkundig afgestraft. Via de pijlsnelle Lulinho Martins die alles en iedereen zijn hielen liet zien kon ook goalie Jansen de gelijkmaker niet voorkomen en dus was het na twaalf minuten spelen alweer gelijk.
 


De bijna onzichtbare Sherwin Grot krijgt de knuffels van zijn ploeggenoten na de 1-0.


... en op achterstand

Een paar minuten later was het dezelfde Martins die zijn ploeg naar een voorsprong schoot. Scheidsrechter Veekamp floot niet voor een – naar wat het leek – overtreding op Wilco den Hartog. Het slachtoffer was na afloop 100% overtuigd dat de leidsman een verkeerde inschatting maakte en velen met hem. Maar door het door laten spelen van de referee kon Guido Pauw, die op het laatste moment in de basis was opgenomen omdat de zieke Kevin Brands verstek moest laten gaan, het speeltuig met heel veel ruimte voor zich zo meenemen. Met een mooie voorzet leverde Pauw de bal af bij de vrijstaande Lulinho Martins die daarmee zijn tweede van de middag tegen het net schoot.
Er volgde nog protest van G.V.V.V.-zijde omdat Hulsbos oneigenlijk zou zijn bejegend waardoor hij niet de kans kreeg om Martins van het scoren af te houden, maar die waren tevergeefs en daarmee werd de snelle voorsprong in drie minuten tijds teniet gedaan.
Voor die tijd hadden Martins, en aan de andere kant Danny de Leeuw al kansen gehad op doelpunten voor hun ploeg. Johan Jansen pakte de inzet van de snelle vleugelflitser bekwaam, maar collega Ruben Valk moest zijn niet geringe acrobatische kunnen in de strijd gooien. Met een ultieme krachtsinspanning tikte hij de uitstekend ingeschoten bal van De Leeuw over de lat.

Evenwicht
Daarna raakte de wedstrijd aardig in evenwicht, maar dat alles leverde niet veel meer op dan een paar halve mogelijkheden voor de beide kemphanen. Tommy Bekooij schoot voorlangs en aanvoerder Frans van Niel kon niet profiteren van dubbel balverlies van zowel Bart Hulsbos als Wilco den Hartog. Aan de overkant treuzelde Jeremy de Graaf veel te vaak in het maken van de juiste keuzes. Mannetje passeren en schieten, of proberen een medespeler te bereiken. Het was het allemaal net niet. Ook twee kopballen van de mee opgekomen Bart Hulsbos waren een makkelijk prooi voor sluitpost Valk.
Die moest wel na een dik half uur spelen zijn kunnen weer tonen. Inzetten van Robin Segers, die vanwege de goed gevulde ziekenboeg opnieuw in de basis mocht beginnen, en van De Leeuw werden vakkundig gepareerd. En bij de rebound uit diezelfde aanval kreeg hij hulp op de lijn van kopsterke Tomas Arroyo op het schot van Sherwin Grot.
Daarmee werd de 1-2 ruststand bereikt.  

 


Het sportpark Panhuis in extase na de winnende treffer van Jeremy de Graaf, die zijn shirt uittrekt en daarvoor de enige gele kaart van de wedstrijd krijgt.

Potdicht …
Na de thee werd het al heel snel duidelijk hoe de spelverhoudingen kwamen te liggen. VVSB koesterde de 1-2 voorsprong en gooide het achterin helemaal dicht. De hele ploeg plooide in elkaar en de eenzame spits Guido Pauw moest het voorin maar uitzoeken. Het vele balbezit van G.V.V.V., we schatten dit in op een percentage van zo’n 70%, bracht vooralsnog geen doelpunten. Continu beet de thuisploeg zich stuk op de Noordwijkerhoutse defensie, waarbij de kleine linksback Jelmer Vijlbrief en zijn twee koppen grotere ploeggenoot Tomas Arroyo als centrale verdediger, als uitblinkers nauwelijks een krimp gaven. En als het G.V.V.V. wel lukte om een bresje te slaan was daar dan ook altijd nog de achtervang van sluitpost Valk.
Grot, De Graaf en de vaak mee naar voren komende Hulsbos zagen hun schoten en/of kopballen geblokt of gestopt worden.
Nee, G.V.V.V. speelde met weinig overleg en eigenlijk bleef de VVSB defensie redelijk eenvoudig overeind. Met de summiere, maar betere kansen aan de overkant voor de Tim de Rijk en Tommy Bekooij, mocht de thuisploeg zich in de handen wrijven dat het geen 1-3 werd en er helemaal een kansloze missie ontstond.

… maar net niet dicht genoeg
Onder het motto vrouwen en kinderen eerst, en met nog meer opportunistisch spel, waarbij Bart Hulsbos als extra aanvaller definitief naar voren werd gestuurd, zette de ploeg van Niek Oosterlee in op alles of niets.
Het werd alles, want waar Bekooij vijf minuten voor tijd voor een leeg doel over schoot, was het met nog twee officiële minuten op het scorebord toch raak. Rodny Hofman kon op de punt van het zestienmetergebied de bal panklaar op het hoofd van Bart Hulsbos leggen, die net een fractie sneller reageerde dan sluitpost Valk en doeltreffend de gelijkmaker kon binnenkoppen.
De late gelijkmaker smaakte de thuisploeg absoluut naar meer, want tijd om te juichen werd niet genomen. De aftrap van VVSB werd vervolgens snel onderschept, waarna Sherwin Grot de vrijstaande Jeremy de Graaf wist te vinden op de linkerflank. De spits stoomde op, liep de zestienmeter in, haalde uit en zag de bal langs doelman Valk tegen de touwen vliegen. 
Juist de man die absoluut niet lekker in de wedstrijd zat was het goudhaantje voor G.V.V.V.

Assistent-trainer Jan Diepeveen gaf na afloop aan, dat De Graaf eigenlijk rijp was voor een wissel, maar dat ze in gezamenlijk overleg met de staf besloten om te gokken op een oprisping van de topscorer van de ploeg. Het bleek dus een gouden gok, maar als er op een trainerscursus een voorbeeld moet worden gegeven van een zogenaamde zwaar bevochten overwinning moeten ze daar absoluut beelden tonen van het schoolvoorbeeld daarvan: G.V.V.V. versus VVSB.


Voor Taoufik Adnane was het dubbelfeest, de drie punten en een mooie ruiker uit handen van Loek Budding, voor de 250 officiele wedstrijden die hij speelde in het blauwe tenue. Vader Driss Adnane, zijn trouwste fan, zag het warm aangekleed glimlachend aan.

Met de tweede overwinning op rij op zak, en dat nog wel in november, kan het in G.V.V.V.-kringen beruchte elf letterwoord voorlopig uit het vocabulaire van uw scribenten en de overige persmuskieten worden geschrapt. En zal dat wellicht ook reden zijn om met vertrouwen toe te gaan werken naar de uitwedstrijd tegen IJsselmeervogels komende zaterdag.
Aanvang van die wedstrijd op de rode zijde van sportpark De Westmaat in Spakenburg is 15.00 uur. 
 

G.V.V.V. – VVSB 3-2 (1-2)

Scoreverloop: 2. Sherwin Grot 1-0, 12. Lulinho Martins 1-1, 15. Lulinho Martins 1-2, 88. Bart Hulsbos 2-2, 90. Jeremy de Graaf 3-2. 

 

Gele kaart: Jeremy de Graaf (G.V.V.V.)

 

Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen; Rodny Hofman, Wilco den Hartog, Bart Hulsbos, Taoufik Adnane; Roy Terschegget ©, Robin Segers (67. Soufiane Laghmouchi), Mart de Jong, Danny de Leeuw (67. Wout Blasman); Sherwin Grot, Jeremy de Graaf.

 

Opstelling VVSB: Ruben Valk, Sven Verlaan (90. Jordy Zwart), Jelmer Vijlbrief, Danny Bakker (69. Mitchell Theuns), Guido Pauw, Frans van Niel, Tommy Bekooij, Richelo Fecunda, Tim de Rijk, Tomas Arroyo, Lulinho Martins (60. Loyd van der Wilden). 

 

Scheidsrechter: S. Veekamp

Toeschouwers: 800


Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn en Bas van Capelleveen.

Fotografie: GVVV.nl/Dick Gijsbertsen, Fotoalbum klik hier