G.V.V.V. is het voetballen niet verleerd

15 september 2018

…maar maakt het toch nog spannend in de tweede helft

 

Het eerste elftal van G.V.V.V. boekte vandaag de vurig gewenste eerste driepunter van dit seizoen, thuis tegen Jong Almere City FC. G.V.V.V. begon geconcentreerd, speelde nauwkeurig en liet bij vlagen ouderwets goed voetbal zien. Twee goals van Martin van Eck en Jeremy de Graaf binnen twee minuten waren het resultaat. Vlak voor rust scoorde laatstgenoemde ook nog de 3-0 en leek er dus geen vuiltje aan de lucht. Dat G.V.V.V. toch nog kwetsbaar kan zijn, werd in het begin van de tweede helft duidelijk. Na grote kansen op de 4-0 leidde een mindere en ongeconcentreerde fase tot twee tegendoelpunten binnen drie minuten. De 3-2 stand bleef lang op het bord staan en de spanning nam toe. Gelukkig herpakte G.V.V.V. zich weer waardoor Jong Almere weinig kansen kreeg op de gelijkmaker. In de laatste minuut van de blessuretijd maakte Sherwin Grot aan alle spanning een eind door de 4-2 binnen te schieten.

 

Zelfde basiselftal

G.V.V.V. trapte de wedstrijd af met hetzelfde basiselftal als vorige week tegen Scheveningen. De blauwen blijken niet veel tijd nodig te hebben om lekker in de wedstrijd te komen. Het begin is een beetje rommelig, maar G.V.V.V. is al snel de bovenliggende partij. Het oogt scherp en geconcentreerd en is het meest aan de bal. Het kan ook een aantal keren gevaarlijk worden via de zijkanten. Martin van Eck bedient Jeremy de Graaf met een goede voorzet, maar de bal kan net voor zijn hoofd worden weggekopt door Jong Almere. Ook Rodny Hofman levert een aantal goede voorzetten af, waardoor gevaar wordt gesticht in de zestien van de gasten. De eerste poging kan worden weggewerkt en de tweede leidt tot een valpartij van Simon Brouwer bij de tweede paal. De blauwe harten schreeuwen om een penalty, maar scheidsrechter Nagtegaal wil er niets van weten.

 

Twee snelle goals G.V.V.V.

Er volgen meer kansen om de score te openen, maar pogingen van Jeremy de Graaf stranden op keeper Mike Grim. In deze fase is het wachten op het openingsdoelpunt van de blauwen. Na een klein halfuur stond het scorebord echter nog steeds op nul en leek de aanvalsdrang van de thuisploeg al wat te temperen. Maar dan gaat het ineens snel. In de 32e minuut levert Mart de Jong een mooie steekpass af op Jeremy de Graaf, die door kan lopen naar de achterlijn en de bal panklaar kan terugleggen op de inlopende Martin van Eck. Van Eck kan de bal vogelvrij binnenschuiven. Amper twee minuten later is het weer raak. Radinio Balker krijgt geel vanwege een overtreding bij de hoek van het zestienmetergebied, een vrije trap is het gevolg. Jeremy de Graaf mag aanleggen en heeft zijn vizier op scherp. De bal ploft met een prachtige curve achter Grim in het doel.

 

De voorzet van Jeremy de Graaf, die leidt tot de 1-0...

 

...en de 2-0 ploft achter Grim!

 

Ruststand 3-0

Jong Almere is even helemaal de weg kwijt en lijkt rijp voor een volgende tegengoal. De Graaf krijgt nog een kans om te schieten, maar de bal eindigt dit keer wel in de handen van Grim. Roy Terschegget krijgt vijf minuten voor het rustsignaal nog een dot van een kans, als hij door een blunder in de Almeerse verdediging plotseling alleen voor de keeper op kan duiken. Hij lijkt er zelf zo van te schrikken dat hij de bal niet langs de doelman krijgt. Het slotakkoord van de eerste helft is weer voor Jeremy de Graaf. Jong Almere blundert weer, waardoor de uitstekend spelende Danny de Leeuw kan overnemen en meegeven aan Mart de Jong, die een maatwerk voorzet aflevert op Jeremy de Graaf. De spits verzilvert de niet te missen kans en staat daarmee in de eerste helft al op een assist en twee goals.

 

Roy Terschegget schrikt van de kans en stuit op de keeper

 

Hartverzakking

Na rust lijkt de ongewijzigde thuisploeg aanvankelijk door te gaan waar het mee bezig was. Jong Almere speelt slordig en komt weer onder druk te staan. Danny de Leeuw krijgt tot drie keer toe grote kansen op de 4-0. Dan, in de 55e minuut, kantelt de wedstrijd. G.V.V.V. lijkt aan concentratieverlies te lijden. Spits Jelle Goselink krijgt de tot dat moment eerste, echt grote kans voor Almere. Hij ziet zijn schot via Johan Jansen over de achterlijn gaan. Uit de daaropvolgende corner kan Radinio Balker vrij binnenkoppen en de stand op 3-1 brengen. Nu is het de beurt aan G.V.V.V. om de weg kwijt te zijn. Bij de volgende aanval van Jong Almere, amper twee minuten later, tekent Anwar Bensabouh voor de aansluitingstreffer. Niek Oosterlee zou na afloop spreken van ‘een hartverzakking’.

 

Billenknijpen

In de minuten na de tweede tegentreffer slaagt G.V.V.V. erin zich weer te herpakken. Oosterlee wisselt Danny de Leeuw en Simon Brouwer voor Sherwin Grot en Robin Mulder. De blauwen krijgen kansen om de marge weer naar twee te vergroten. Grim keert met wat geluk een inzet van dichtbij van Martin van Eck. Ook Grot krijgt een vrije schietkans nadat Almere de bal knullig verspeelt op het middenveld. Keeper Grim weet de bal net over het doel te tikken. De druk op Jong Almere wordt opgevoerd. Er volgen vier corners op rij, Almere stelt er weinig wapenfeiten tegenover. De tijd tikt langzaam weg, maar met deze stand blijft het spannend. Twee minuten voor tijd is het weer billenknijpen als Julian Nak namens de gasten uithaalt en Johan Jansen wordt getest. Jansen slaagt, want hij weet de bal uit de hoek te boksen.

 

Werk aan de winkel

In de laatste minuut van de blessuretijd maakt Sherwin Grot, na een snelle uitbraak van de blauwen, aan alle spanning een eind door de bal achter Mike Grim te schuiven. De zeer gewenste drie punten zijn daarmee binnen. Oosterlee stelt vast dat er nog veel werk aan de winkel is, maar dat deze uitslag houvast geeft voor de komende wedstrijden. De blauwen maken een sprong op de ranglijst van plaats 17 naar 11. Volgende week ontvangt G.V.V.V. weer een beloftenelftal op het Panhuis. Om 14.30 u wordt afgetrapt tegen Jong Vitesse.

 

Sherwin Grot met gebalde vuist na de bevrijdende 4 - 2 

 

G.V.V.V. – Jong Almere City FC 4-2 (3-0)

Scoreverloop: 32. Martin van Eck 1-0, 34. Jeremy de Graaf 2-0, 43. Jeremy de Graaf 3-0, 55. Radinio Balker 3-1, 57. Anwar Bensabouh 3-2, 90+3. Sherwin Grot 4-2.

 

Gele kaart: 24. Simon Brouwer (G.V.V.V.) 22. Kelt Jager, 33. Radinio Balker 90+3. Sam Krant (Jong Almere City FC).

 

Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen, Rodny Hofman, Bart Hulsbos, Wilco den Hartog, Taoufik Adnane, Roy Terschegget, Mart de Jong, Danny de Leeuw (65. Sherwin Grot), Martin van Eck, Simon Brouwer (65. Robin Mulder), Jeremy de Graaf.

 

Opstelling Jong Almere City FC: Mike Grim, Nicky van Hilten, Radinio Balker, Samuel Brobbey, Kelt Jager (46. Alfred Mensah), Edward Francis (Thomas Prinsen), Sam Krant, Anwar Bensabouh, Achille Vaarnold (Julian Nak), Stijn Meijer, Jelle Goselink. 

 

Scheidsrechter: M.J. Nagtegaal

Toeschouwers: 750

 

Tekst: G.V.V.V..nl/Luc Scholtus

Fotografie: Dick Gijsbertsen. Fotoalbum, klik hier