G.V.V.V. legt het af tegen effectief Jong Vitesse

18 mei 2019

G.V.V.V. is er niet in geslaagd punten over te houden aan het uitduel met Jong Vitesse. De inzet was het linker rijtje, maar door de enigszins geflatteerde 3-0 nederlaag zakken de blauwen zelfs naar de twaalfde plaats. De ploeg van Niek Oosterlee speelde niet slecht, maar was vooral ongelukkig in de eindfase van de aanval. Jong Vitesse creëerde daarentegen veel minder kansen, maar maakte ze wel af. Fysiek konden de gemiddeld tien jaar oudere G.V.V.V.-spelers overigens prima meekomen met de jonkies van trainer Joseph Oosting.

Na enkele minuten spelen is het eerste wapenfeit voor G.V.V.V., als de in de basis gestarte Mo Bendadi een aardig schot vanaf de rand van de zestien maar net over de kruising krult. In de tegenstoot krijgt Jong Vitesse een grote kans om op voorsprong te komen. Martijn Berden duikt alleen voor Johan Jansen op, maar schiet voorlangs. Een goede aanval van G.V.V.V. via Mart de Jong en Jeremy de Graaf eindigt met een bal naar de buitenkant op de opgekomen Rodny Hofman. Diens voorzet wordt door Soufiane Laghmouchi vol op de wreef genomen, helaas treft hij het zijnet. Het zal een opmaat zijn naar veel meer gemiste kansen en mogelijkheden van de kant van de Veenendalers.

Rodny Hofman verstuurt zijn voorzet naar Mo Bendadi.

G.V.V.V. domineert, komt toch op achterstand

Een groot deel van de eerste helft domineert G.V.V.V. tegen een wat slordig spelend Jong Vitesse. Naar mate de eerste helft vordert beginnen de Arnhemmers wat meer aan te dringen en verschijnen een paar keer gevaarlijk voor het doel van Johan Jansen. Laatstgenoemde grijpt goed in als Laurens van de Voort op snelheid wordt geklopt door Martijn Berden, door zijn schot te pakken. Kort daarna krijgt G.V.V.V. één van de grootste kansen die ze deze wedstrijd zouden krijgen. Een afvallende bal wordt vanaf de rand van de zestien hard op doel gevolleyd door Mo Bendadi. Helaas heeft keeper Bilal Bayazit het geluk precies op de goede plek te staan, waardoor hij met de vuisten kan redden. Op slag van rust krijgt Jong Vitesse een cadeautje van Johan Jansen. Hij speelt de bal zomaar in de voeten van Lars ten Teije, die er wel raad mee weet en de bal onder Jansen door het doel in schuift. Zo eindigt de eerste helft, waarin G.V.V.V. controleert, weinig weggeeft, de kansen niet afmaakt en door een persoonlijke fout op achterstand komt.

De volley van Mo Bendadi.

Tweede helft

In de tweede helft verandert er niet zo veel aan het spelbeeld. Na een goede kans voor Jong Vitesse, waarbij een schot net over het doel gaat, combineert Sherwin Grot goed vanaf links met Danny de Leeuw. De aanval eindigt met een schot van Grot dat net over gaat. In de 57e minuut lijkt G.V.V.V. goed weg te komen als Hicham Acheffay zijn klasse laat zien. Hij snijdt door de verdediging heen maar kan niet afdrukken. De bal komt echter meteen daarna voor de voeten van Mats Grotenbreg, die vanaf een meter of 25 uithaalt en via de onderkant van de lat fraai de 2-0 binnenschiet. Als G.V.V.V. maar net van de 2-0 bekomen is had het al op een 3-0 achterstand kunnen komen, als Acheffay niet op de paal had geschoten. Nadat Jeremy de Graaf vanaf de rechterkant goed naar binnen trekt en maar net over schiet, grijpt Niek Oosterlee in en wisselt Sherwin Grot en Mo Bendadi voor Simon Brouwer en Robin Segers. Een kwartier voor tijd is scheidrechter Cairo het tijdrekken van Bilal Bayazit zat en geeft een vrije trap in het zestienmetergebied. Bayazit gaat zelf in de geel-zwarte muur staan. Het schot van Robin Mulder en de rebound van Jeremy de Graaf eindigen allebei in de muur.

De Graaf schiet de vrije trap van dichtbij in de muur.

Geen vuist

G.V.V.V. probeert van alles maar kan geen vuist maken. Er lijkt weinig tot niets te lukken, waardoor het spel wat machteloos oogt. Er wordt veelvuldig tegen andere spelers aan geschoten en ballen springen van voeten. Het niveau daalt met de minuut. Jong Vitesse hoeft niet meer zo nodig, G.V.V.V. kan niet meer. Het derde Vitesse doelpunt is dan ook tekenend voor de wedstrijd. De inzet van Martijn Berden kan net niet onschadelijk gemaakt worden door Johan Jansen. De bal rolt tergend langzaam over de doellijn, waar Taoufik Adnane nog inglijdt en zelfs het laatste zetje geeft. Ook vlak voor tijd is er weer zo’n typisch bij deze wedstrijd passend moment. Mulder en Brouwer komen alleen op de keeper af, een doelpunt lijkt in de maak. Mulder laat de bal ongelukkig van zijn voet springen en Bayazit kan vangen. Er is nog een duel tussen Segers en Bayazit bij de achterlijn, die de Vitesse keeper onverwacht verliest. Het lukt Segers niet de bal vanuit de moeilijke hoek in het doel te krijgen.

Jong Vitesse - G.V.V.V. 3-0 (1-0)

Scoreverloop: 44. Lars ten Teije 1-0, 57. Mats Grotenbreg 2-0, 85. Taoufik Adnane (eigen doelpunt) 3-0.

Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen; Rodny Hofman, Wilco den Hartog ©, Sherwin Grot (67. Simon Brouwer), Taoufik Adnane, Danny de Leeuw, Laurens van der Voort, Mart de Jong, Mo Bendadi (67. Robin Segers), Jeremy de Graaf, Soufiane Laghmouchi (46. Robin Mulder).

Opstelling Jong Vitesse: Bilal Bayazit, Boyd Lucassen, Özgür Aktas, Joeri Potjes, Mats Grotenbreg, Patrick Vroegh, Martijn Berden, Jesse Schuurman ©, Lars ten Teije, Thomas Beekman (65. Mike de Beer), Hicham Acheffay (87. Joris Kleine Holte).

Scheidsrechter: L.P.S. Cairo

Toeschouwers: 250