G.V.V.V. met gemengde emoties naast Lienden

6 oktober 2018

G.V.V.V. heeft gemengde gevoelens overgehouden aan de wedstrijd tegen FC Lienden. Op eigen veld verspeelde de ploeg van trainer Niek Oosterlee een voorsprong, maar mocht het uiteindelijk in de handen knijpen dat het via een strafschop op gelijke hoogte kwam: 2-2. 

 

Met een wijziging in de basiself ten opzichte van vorige week, Danny de Leeuw moest plaatsmaken voor Soufiane Laghmouchi, startte G.V.V.V. goed aan de wedstrijd. De Veenendalers kregen alle ruimte om het spel te maken en deden dit dan ook gretig. Via Taoufik Adnane werd verschillende keren de aanval gezocht, maar tot echt noemenswaardige momenten leidde dat in de openingsfase niet.

 

Prachtige aanval

Toch kwam G.V.V.V. al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Sherwin Grot wist met een bekeken pass Jeremy de Graaf in het zestienmetergebied te bedienen, die met een prachtig hakje de bal snel wist klaar te leggen voor Roy Terschegget. De aanvoerder twijfelde geen moment en haalde ineens fantastisch uit in de verre hoek: 1-0.

 

Euforie bij G.V.V.V. na de prachtige openingstreffer van Roy Terschegget.

 

In de fase die daar opvolgde gaf de ploeg van trainer Niek Oosterlee niets weg, maar miste ook diverse mogelijkheden om de score verder uit te breiden. Het mocht ook een paar keer in de handen knijpen dat het FC Lienden aan scherpte ontbrak, waardoor de kleedkamers konden worden opgezocht met een voorsprong. 

 

Strijdplan

Coach Hans van de Haar besloot in te grijpen bij zijn ploeg en pleegde twee wisselingen. Michiel Hemmen en Osama Ben Kaddour werden ingebracht voor Jawad Bellasan en Frank Wiafe. Het bleek een goede zet van de ervaren trainer, want de onzichtbare ploeg uit de eerste helft wist in het tweede deel steeds meer grip te krijgen op de wedstrijd en de Veenendalers genoeg stof tot nadenken te geven. 

 

Vijf minuten na rust slaagden de Betuwenaren er al in om op gelijke hoogte te komen, nadat scheidsrechter Van der Laan de bal op de stip had gelegd door een overtreding van Mart de Jong op Guytho Mijland. De strafschop werd door aanvoerder Milad Intezar foutloos binnengeschoten, waardoor de 1-1 op het scorebord verscheen. Het bracht FC Lienden nog beter in de wedstrijd. G.V.V.V. werd steeds meer teruggedrongen op de eigen helft en kon alleen nog maar tegenhouden. 

 

Zichtbare pijn bij Roy Terschegget, hij kon de wedstrijd niet uitspelen.

 

Opeenstapeling van problemen 

Het aanvallende spel via de balvaste Michiel Hemmen bracht de Veenendaalse verdediging in de problemen. Het probleem werd een paar minuten later nog groter, toen Roy Terschegget noodzakelijk gewisseld moest worden. Een tik op zijn enkel in de eerste helft belemmerde de captain dermate veel dat hij genoodzaakt was om de reservebank op te zoeken. 

 

Wie dacht dat het niet erger kon, werd in de 61steminuut met zijn neus op de feiten gedrukt toen FC Lienden erin slaagde om op voorsprong te komen. De bezoekers profiteerden optimaal van het zomaar inleveren van Robin Mulder, waardoor Michiel Hemmen vrij op sluitpost Johan Jansen af kon gaan en niet faalde: 1-2. 

 

Ontlading bij Milad Intezar na de gelijkmaker vanaf de elfmeter.  

 

Gelukkige gelijkmaker

De deceptie leek compleet, toen het vertoonde spel van G.V.V.V. niet aantoonde dat de mogelijkheid op een gelijkmaker realistisch was. Het mocht dan ook dankbaar zijn dat Simon Brouwer in de zestienmeter van de bezoekers onderuit getrokken werd en hier een strafschop voor kreeg. Rodny Hofman mocht aanleggen en schoot de pingel uitstekend binnen, waardoor de ontmoeting tussen regiogenoten G.V.V.V. en FC Lienden uitliep op een gelijkspel: 2-2.

 

Het resultaat bracht gemengde gevoelens bij de selectie. De manier waarop het de voorsprong verspeelde zorgde voor de nodige frustratie, maar het uiteindelijke punt wat werd gehaald bleek het maximale en dus mocht het ook niet geheel ontevreden zijn. Het had zomaar niets op kunnen leveren.

 

G.V.V.V. - FC Lienden 2-2 (1-0)

Scoreverloop: 7. Roy Terschegget 1-0, 51. Milad Intezar (strafschop) 1-1, 61. Michiel Hemmen 1-2, 84. Rodny Hofman (strafschop) 2-2.

 

Gele kaarten: Frank Wiafe-Danquah, Kenny Elders (FC Lienden). 

 

Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen, Rodny Hofman, Bart Hulsbos, Taoufik Adnane, Roy Terschegget (57. Simon Brouwer), Wilco den Hartog, Jeremy de Graaf, Robin Mulder (66. Danny de Leeuw), Soufiane Laghmouchi (70. Wout Blasman), Sherwin Grot, Mart de Jong. 

 

Opstelling FC Lienden: Jan Schimmel, Jermo Wilsterman, Haris Memic, Jawad Bellasan (46. Osama Ben Kaddour), Frank Wiafe-Danquah (46. Michiel Hemmen), Kenny Elders, Milad Intezar, Guytho Mijland, Mohammed Bendadi, Marlon Versteeg (81. Jordi Balk), Shuremy Felomina. 

 

Scheidsrechter: J.W.M. van der Laan (Cuijk)

Toeschouwers: 1.150

 

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn

Fotografie: GVVV.nl/Dick Gijsbertsen. Fotoalbum klik hier