G.V.V.V. met grote cijfers langs Kozakken Boys

29 september 2018

G.V.V.V. heeft vanmiddag met grote cijfers weten te winnen van Kozakken Boys. De ploeg van trainer Niek Oosterlee versloeg de pupillen van trainer Jasper de Muijnck met maar liefst 2-5, door doelpunten van Bart Hulsbos, Roy Terschegget (2x), Jeremy de Graaf en Sherwin Grot. Dat die uitslag ietwat geflatteerd was, daar waren vriend en vijand het na afloop roerend over eens.

 

Gele kaarten
De wedstrijd was maar net begonnen toen Taoufik Adnane al op de bon geslingerd werd. Een charge op captain Stout net buiten de beruchte de lijnen werd door leidsman Te Kloeze al direct met een gele kaart bestraft. De man in het zwart zal zich ongetwijfeld hebben ingeleefd bij wat er in het verleden tussen de Werkendammers en de Veenendalers heeft afgespeeld. Vooral in de voorlaatste wedstrijd op het sportpark De Zwaaier was het irritatie alom, en daarom wilde hij hoogstwaarschijnlijk de teugels zeer kort houden. Dat deed Te Kloeze dan ook wel consequent, soms op het pietluttige af, maar in het veld bleef alles ruim binnen te perken. Waarbij je soms het idee kreeg dat iets meer peper in het voetbaldiner toch wel wat meer sjeu had kunnen geven.
Binnen tien minuten liep ook Mart de Jong al tegen een gele kaart aan, na een overtreding op aanvalsleider El Azzouti. Op het schot voorlangs van Don Bolsius na, waren het de enige noemenswaardige momenten in de openingsfase van de wedstrijd.

 

Aanmodderen, toch voorsprong
Maar ook na die tien openingsminuten bleef het een beetje aanmodderen door de 22 kemphanen. Beide teams vertoonden veel onnauwkeurigheid in hun spel en een fatsoenlijk opgezette aanval bleef achterwege. Het was meer het toeval als er eens iets gebeurde wat leek op een doelpoging. Nadat voormalig Kozak Sherwin Grot uit een moeilijke hoek voorlangs had geschoten ging ook de eerste gastheer op de bon. Jeffrey Rijsdijk kon Roy Terschegget alleen afstoppen na een te forse tackle. De vrije trap leverde in eerste instantie niets op maar de balverovering na mager uitverdedigen van de thuisploeg was wel de aanleiding tot de 0-1 voorsprong voor de Veenendalers. Sherwin Grot werd door Terschegget weggestuurd, maar de aanvaller kon vanuit zijn positie niet gevaarlijk uithalen op doel en wilde terugleggen op inlopende medespelers. Via de voet van Jakoba kwam de bal met een gelukje bij de mee opgekomen centrale verdediger Hulsbos terecht ter hoogte van de elfmeterstip. Met zijn chocolade rechterbeen was het door hem geproduceerde rollertje goalie Arends te machtig en versprong het scorebord naar 0-1. Het bleek uiteindelijk de opening van een doelpuntenbal.
 


Ontlading bij G.V.V.V. Sherwin Grot heeft de 2-4 gescoord.
 

Snel gelijk
Want lang konden de Veenendalers niet genieten van de voorsprong, vijf minuten later kwamen de gastheren alweer langszij. Jeffrey Rijsdijk kreeg na een lange en goed uitgesponnen aanval het speeltuig op randje zestienmetergebied voor zijn voeten en haalde hard uit. Johan Jansen ging nog wel naar de hoek, maar was een fractie te laat en moest capituleren, waardoor de uitgangspositie weer gelijk was. Niet veel later was de sluitpost wel de baas toen Charlton Vincento op snelheid was vrijgespeeld en voorkwam daarmee de voorsprong voor de gastheren. Die voorsprong had G.V.V.V. enkele minuten later ook kunnen nemen, toen Grot eerst in kansrijke positie hoog over schoot en 120 tellen later de bal afsnoepte van Sven van Ingen en in een 1 op 1 positie kwam tegenover keeper Arends. De balverovering ging prima, maar het mikken in het hoekje een stuk minder, want de bal verdween zeker vijftig centimeter langs de verkeerde kant van de paal.

Beauty
Toch kwamen de blauwen nog voor rust weer op voorsprong. De aanleiding daarvoor was druk zetten op Kozakken Boys en na die balverovering van Mart de Jong op aanvoerder Stout was Roy Terschegget eindstation op de punt van ‘the box’. Twee stapjes naar binnen leverde de aanvoerder zoveel vrijheid en schootsveld op dat de verre kruising zeer goed zichtbaar was. Uithalen schreeuwde een supporter vanaf de tribune. Of Terschegget het gehoord heeft wagen we te betwijfelen, maar hij deed precies dat wat de aanhanger voorstelde. En niet zonder succes, want het speeltuig verdween strak in het kruising met als gevolg de 1-2. Een beauty van een goal en een mooie opsteker zo net voor rust en een verder weinig onderhoudend eerste bedrijf.

Opluchting

Met die ruststand kon je er bijna vergif op innemen dat Kozakken Boys vanaf acquit in deel twee het initiatief zou gaan zoeken. En precies dat gebeurde ook. G.V.V.V, werd met de kont tegen het eigen zestienmetergebied gedrukt en kon via de wellicht geplande uitbraken ook geen vuist maken. Het werd een minuutje of zeven á acht een overlevingsstrategie van vrouwen en kinderen eerst, waarbij El Azzouti en Vicento alsnog kansen kregen op de gelijkmaker, maar beide keren stond Jansen z’n mannetje.
Toch lukte de strategie, van snel en doeltreffend uitbreken alsnog rap. Bij zo’n counter kreeg Jeremy de Graaf de bal in kansrijke positie aangespeeld door de mee opgekomen vleugelverdediger Taoufik Adnane. En oog-in-oog met doelman Arends faalde De Graaf niet: 1-3. Daarmee bewees de spits zijn uitspraak in dagblad De Gelderlander in de vooruitblik op deze wedstrijd dat hij graag speelde tegen Kozakken Boys omdat hij daarin altijd scoorde. Het was zijn derde treffer in drie wedstrijden tegen de Werkendammers en tevens een opluchting omdat met zijn treffer de druk weer iets meer van de ketel was.


Jeremy de Graaf was weer trefzeker tegen Kozakken Boys. Ook mooi te zien de rode hoofdtooi van Sanny Monteiro.

Billen knijpen
Maar we weten ook dat de gastheren niet maar zo een, twee drie opgeven en dus kon een nieuwe stormloop verwacht worden waaruit doelpogingen zouden ontstaan. Uit een daarvan viel dan ook de nieuwe aansluitingstreffer, tien minuten later na de 1-3. Op aangeven van de met een hoofdtooi – vanwege een hoofdblessure – spelende Monteiro, was het Vicento die van dichtbij geheel vrijstaand de aansluitingstreffer in het dak van het doel kon rossen. Daarmee werd het opnieuw billen knijpen voor de bezoekers, want de thuisploeg ging nu alle risico nemen doordat verdediger Van Ingen al even daarvoor was gewisseld voor aanvaller Van Eijma.
Maar de druk van Kozakken Boys leverde tegen de handbalverdediging die G.V.V.V. had opgeworpen eigenlijk niet zo heel veel echte kansen op. Halve waren er wel voor invaller Eijma, El Azzouti en Vicento maar hun inzetten verdwenen over, naast of werden tijdig geblokt.  

Kantelpunt
Maar een kwartier voor tijd toonde Sherwin Grot een vleugje van zijn kunnen. Tussen drie Kozakken in leek hij op weg naar een kansloze missie. Maar als een volleerd slangenmens liet hij het trio voormalig ploeggenoten zijn hakken zien en nu had hij wel een scherp vizier en wipte de bal feilloos over de uitgekomen Arends heen om daarmee zijn ploeg naar verlossende 2-4 te schieten. Een prachtig doelpunt, wat wellicht wel weer een nominatie krijgt als doelpunt van de week op de site van voetbal247.  

De wedstrijd bleek gespeeld want de 2-4 was echt het kantelpunt in de wedstrijd voor de ploeg van het sportpark De Zwaaier. Een wit rode supporter banjerde op dat moment al weg van de tribune met als commentaar: “Volgend seizoen Derde Divisie”
Hij zal waarschijnlijk niet meer mee gekregen hebben dat de score een paar minuten voor tijd nog verder werd uitgebreid, toen Mart de Jong in de zestienmeter onderuit werd getrokken door Mats van Huijgevoort. De verdediger van Kozakken Boys moest deze overtreding bekopen met een rode kaart – overigens erg zwaar gestraft gezien de huidige reglementen van de KNVB - en een strafschop, die door Roy Terschegget feilloos ingeschoten werd. De captain maakte hiermee zijn tweede van de middag en bepaalde eindstand op 2-5.

Overall gezien, zoals al geconstateerd, een einduitslag die toch echt wel als geflatteerd kan worden bestempeld, want het spel van beide ploegen was over een groot deel van de wedstrijd zeker niet Tweede Divisie waardig. Maar het doelpuntenbal, waarbij de bezoekers zich het meest effectief toonden vergoedde dat wel een beetje, en in het blauwe gedeelte van ’t Veen zal ze dat ook worst zijn. Beter matig spelen en drie punten, dan goed spelen en één punt of helemaal niks.

Volgende week zaterdag staat de streekderby tegen FC Lienden op de programmarol. De aanvang op sportpark Panhuis is dan 14.30 uur.   

 

Kozakken Boys – G.V.V.V. 2-5 (1-2)

Scoreverloop: 24. Bart Hulsbos 0-1, 28. Jeffrey Rijsdijk 1-1, 41. Roy Terschegget 1-2, 53. Jeremy de Graaf 1-3, 62. Charlton Vicento 2-3, 76. Sherwin Grot 2-4, 85. Roy Terschegget (strafschop) 2-5.

Gele kaarten: 1. Taoufik Adnane, 9. Mart de Jong (G.V.V.V.) 23. Jeffrey Rijsdijk (Kozakken Boys).
Rode kaart: 84. Mats Huijgevoort (Kozakken Boys).

Opstelling Kozakken Boys: Richard Arends, Mats van Huijgevoort, Quentin Jakoba, Don Bolsius (70. Julian Agatowski), Ahmed el Azzouti, Gwaeron Stout (©), Sven van Ingen (56. Irvingly van Eijma), Jeffrey Rijsdijk, Sanny Monteiro, Jeffrey van Nuland, Charlton Vicento.

Opstelling G.V.V.V. : Johan Jansen, Rodny Hofman, Bart Hulsbos, Taoufik Adnane, Roy Terschegget (©), Wilco den Hartog, Jeremy de Graaf (81. Soufiane Laghmouchi), Danny de Leeuw, Robin Mulder (74. Simon Brouwer), Sherwin Grot (87. Wout Blasman), Mart de Jong.

 

Scheidsrechter: J. te Kloeze

Toeschouwers: 800

 

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn/Bas van Capelleveen

Foto's: GVVV.nl/Dick Gijsbertsen

 

Foto's: GVVV.nl/Dick Gijsbertsen. Fotoalbum klik hier