G.V.V.V. met grote cijfers langs v.v. Capelle

28 juli 2018
G.V.V.V. heeft zaterdagmiddag met grote cijfers weten te winnen van voetbalvereniging Capelle: 8-1. De ploeg van trainer Niek Oosterlee was een paar maten te groot voor de Capelse formatie. Wout Blasman wist in de eerste helft tweemaal het net te vinden, Jeremy de Graaf lukte dit in de tweede helft. De overige doelpunten werden gemaakt door Vlatko Lazic, Soufiane Laghmouchi, Martin van Eck en Roy Terschegget.

Verzachtende omstandigheden voor de gasten waren natuurlijk een behoorlijk vernieuwde selectie, pas een eerste trainingsweek in de benen, een eerste oefenpot en lekker blijven voetballen naar de mogelijkheden. Want ondanks een 3-0 achterstand binnen het half uur, wierp de ploeg van coach Ron Timmers geen handbalverdediging op. En dat alles gaf de thuisploeg de kans om via zes verschillende spelers de acht treffers op het scorebord te zetten. Waarbij de herintreder Sherwin Grot (2 assists), en de nieuwkomers Vlatko Lazic (1 assist en 1 doelpunt), en Wout Blasman (2 doelpunten) zich nadrukkelijk onderscheiden.

In dit tweede oefenduel heeft trainer Niek Oosterlee weer de mogelijkheden zijn spelers aan het werk te zien en te ‘experimenteren’ met wat spelsystemen. Zo zien we de eerste helft in het hart van de verdediging het duo Hulsbos en Van der Voort. Voor de laatste de mogelijkheid zich weer eens op zijn favoriete plekje te laten zien, na zijn ‘uitstapje’ vorig seizoen naar de rechtsbackpositie. Nieuwkomer Vlatko Lazic begint juist op die plek en in het doel staat Bart van de Beek. Een middenveld met de beide Robin’s (Mulder en Segers) en Danny de Leeuw. De driemansvoorhoede bestaande uit: op de vleugels Soufiane Laghmouchi en Sherwin Grot, met daartussen Wout Blasman.

Het duurt niet lang voordat G.V.V.V. zijn overwicht in doelpunten kan uitdrukken. Grot gaat het strafschopgebied binnen en de bal komt toevallig bij Blasman terecht die heel duidelijk zijn voet tegen de bal plaatst. Enkele minuten later, na een mogelijkheid voor Capelle, opnieuw een (ietwat rommelige) solo van Grot. Nu komt de bal voor de voeten van Lazic die ook wel raad weet met dit buitenkansje. Twee assists dus voor Sherwin en een twee nul stand op het scorebord.

De wedstrijd ontpopt zich als een echte oefenwedstrijd. Wel strijd, maar niet over de grens. Spelers die respect voor elkaar hebben. Een tegenstander die zich niet ingraaft en zodoende de blauwen de mogelijkheden geeft om te kunnen voetballen.  Wout Blasman doet opnieuw waar hij voor naar G.V.V.V. is gekomen, scoren. De tweede keer in deze wedstrijd en de derde in totaal, en dat in twee wedstrijden. Een veelbelovend begin!

Terwijl G.V.V.V. nog een paar mogelijkheden krijgt is het juist Capelle wat de aansluitingstreffer maakt. Op slag van rust kopt Laurens Huurman de bal in de uiterste linkerhoek. Doelman Van de Beek kan er ondanks zijn lengte niet bij.

In de tweede helft een behoorlijk aangepast G.V.V.V. Maar liefst zeven spelers zijn gewisseld. Gebleven zijn Segers, Hulsbos, Grot en Van der Voort. Nieuw zijn doelman Jansen, Den Hartog, De Graaf, De Jong. Terschegget, Van Eck en Janssen. Een vier-vier-twee opstelling openbaart zich, waarbij Grot en De Graaf de voorhoede vormen. Tenminste op papier dan.
Capelle houdt het ondertussen bij twee wissels.

De nieuwe doelman van Capelle komt na zes minuten iets te laat uit zijn doel om te kunnen voorkomen dat Jeremy de Graaf zijn eerste doelpunt van deze middag kan maken. De Graaf lepelt de bal keurig over de doelman het doel in. Dat doet hij een paar minuten later nog een keer, nu op aangeven van Roy Terschegget.

Trainer Ron Timmers van Capelle besluit om nog een viertal spelers te wisselen. De eerste week training begint zijn tol te heffen. Ook Laghmouchi en De Leeuw komen opnieuw in het veld, nu mogen Grot en Hulsbos voortijdig naar de koude Kliko’s afreizen.
Nadat Yael Eijsden vanaf ongeveer de middenstip probeert doelman Johan Jansen te verschalken, de bal gaat net over, krijgt Soufiane Laghmouchi de kans om te doelpunten. Dit lukt, mede dankzij wat geklungel in de verdediging van Capelle.

Ook Martin van Eck en Roy Terschegget pikken hun doelpunt mee. Van Eck na een mooie combinatie met Laghmouchi en Grot, en Terschegget met wat hulp van een tegenstander middels een afstandsschot.

En zo eindigdt de tweede oefenwedstrijd G.V.V.V. in een 8-1 overwinning. Niet dat je daar veel conclusies aan kunt verbinden, maar in de breedte lijkt de selectie toch wat meer mogelijkheden te hebben.

Volgende week dinsdagavond gaat de oefencampagne, tenminste wat wedstrijden betreft, weer verder. Dan is om 20.00 uur de aftrap en is de tegenstander het Utrechtse USV Hercules.

Wout Blasman was tweemaal trefzeker.

G.V.V.V. - v.v. Capelle 8-1 (3-1)
Scoreverloop: 13. Wout Blasman 1-0, 17. Vlatko Lazic 2-0, 27. Wout Blasman 3-0, 45+2. Laurens Huurman 3-1, 51. Jeremy de Graaf 4-1, 57. Jeremy de Graaf 5-1, 75. Soufiane Laghmouchi 6-1, 76. Martin van Eck 7-1, 80. Roy Terschegget 8-1.

Opstelling G.V.V.V. (eerste helft): Bart van de Beek; Vlatko Lazic, Laurens van der Voort, Bart Hulsbos, Taoufik Adnane; Robin Mulder, Robin Segers, Danny de Leeuw; Soufiane Laghmouchi, Wout Blasman, Sherwin Grot.

Opstelling G.V.V.V. (tweede helft): Johan Jansen; Laurens van der Voort, Wilco den Hartog, Bart Hulsbos (67. Danny de Leeuw), Guido Janssen; Mart de Jong, Roy Terschegget; Martin van Eck, Sherwin Grot (67. Soufiane Laghmouchi), Jeremy de Graaf, Robin Segers.

Opstelling v.v. Capelle: Bradly van der Meer, Jamie Jaliens, Jelle Pollemans, Kai Fens, Bram van Eijk, Giovanni Lunger, Laurens Huurman, Rutger de Bos, Jorn van Lunteren, Yael Eijsden, Kevin van la Parra.
Voor en na de rust wisselde trainer Ron Timmers diverse malen, maar omdat het ons aan gegevens ontbrak konden die niet worden verwerkt.

Scheidsrechter: Huub Sio (Maarssen)
Toeschouwers: 250

Klik voor de foto's van deze wedstrijd, gemaakt door Brenda Dekker, hier