G.V.V.V. nipt langs derdedivisionist OFC

11 augustus 2018

G.V.V.V. heeft zaterdagmiddag nipt gewonnen van OFC Oostzaan. De ploeg van trainer Niek Oosterlee had veel moeite met de derdedivisionist, maar wist door een zeer lichte touche van Soufiane Laghmouchi en Jeremy de Graaf een 0-2 voorsprong op het scorebord te zetten, voordat Reda Kharchouch de eretreffer maakte namens de thuisploeg en daarmee de 1-2 eindstand bepaalde. 

 

Snelle voorsprong
Zonder de nog geblesseerde Danny de Leeuw en Vlatko Lazic en de vakantie vierende Taoufik Adane en Sherwin Grot startte G.V.V.V. goed aan de zesde oefenwedstrijd van de voorbereiding. Want reeds na zeven minuten spelen was het raak.
Soufiane Laghmouchi werd op de punt van het strafschopgebied in de mangel genomen door Heny Opoku en z’n captain Bryan Ottenhoff. Collega aanvoerder Roy Terschegget slingerde de bal vanaf die punt voor het doel alwaar de gevloerde speler zelf met een zeer lichte touche de van FC Lisse gekomen doelman Brian van der Werff kansloos liet. Via de binnenkant van de paal stuiterde het speeltuig over de doellijn en daarmee was de 0-1 voorsprong een feit. Het was voor de ploeg van trainer Niek Oosterlee ook direct het enige wapenfeit van de eerste helft op een wat zwakke schotpoging van Wout Blasman na, en een terugspeelbal van de OFC defensie, waarbij goalie Van der Werff zich moest reppen om de bal op tijd voor de lijn te stoppen. 
 


Guido Janssen doet de grootst mogelijke moeite om de bal weer in bezit te krijgen.


Geen gelijkmaker
In een verder redelijk gelijk opgaande eerste helft waren het toch de supporters van OFC die bij het weinige vermaak de meeste reden tot klagen hadden. Een vrij trap op een gevaarlijk plek werd redelijk gemakkelijk gekeerd door Johan Jansen. Dat deed de Veense doelman ook, alleen nu kostte het wat meer moeite, toen de oersterke, snelle en technisch zeer vaardige rechtsback Henry Opoku een prima voorzet in de voeten van Tayeb liet belanden. De van ASV De Dijk overgekomen aanvaller stuitte met zijn inzet op het lijf van de Barnevelder. En even daarvoor was het Opoku zelf geweest die na een fraaie rush het doelvlak te hoog zocht. Ook was Chakib Tayeb net voor rust gevaarlijk toen zijn voorzet via het been van Laurens van der Voort in eigen doel dreigde te verdwijnen. Een uitstekende reflex van Jansen voorkwam de gelijkmaker die gezien het speelbeeld misschien wel terecht zou zijn geweest.

 

Voorsprong verdubbeld
Het spelbeeld uit de eerste helft, kreeg in de tweede helft een vervolg. Beide ploegen creëerden weinig tot nauwelijks kansen. Pas na een kleine twintig minuten kon de eerste notitie worden gemaakt in het kladblok van uw correspondent. Een voorzet van de mee opgerukte Laurens van der Voort belandde op het hoofd van Jeremy de Graaf. Zijn tegendraadse kopbal leek er in de verre hoek in te gaan, maar dat was buiten de kunsten van de ervaren doelman Atam Koroglu gerekend. De net in het veld gekomen voormalige Katwijk sluitpost tikte met een zeer stijlvolle zweefduik de bal tot hoekschop.
Maar vijf minuten later moest Koroglu wel capituleren. In eerste instantie leek hij de lederen knikker op de inzet van Jeremy de Graaf, na een mooie pass van Van der Voort, nog te keren. Maar de weer vanaf de linkerkant opererende snelle spits was er al de kippen bij om de rebound alsnog tegen het net te laten ploffen en daarmee de voorsprong te verdubbelen: 0-2

 


Jeremy de Graaf heeft doelman Atam Koroglu gepasseerd en daarmee de 0-2 op het scorebord gezet.

 

Wat meer druk
Die tweede treffer bracht de ploeg van trainer Niek Oosterlee vertrouwen en opluchting en zorgde ook direct voor wat meer aanvallen. Het drong OFC terug in de defensie en zette druk op het doel. Een kwartier voor tijd was het wederom Jeremy de Graaf met een goede scoringsmogelijkheid. Vanaf een meter of twintig zoefde de bal rakelings langs de kruising in het vangnet. Een prachtige rush van Robin Mulder werd door hem afgeleverd bij Roy Terschegget. De aanvoerder controleerde keek en schoot maar zijn doeltreffendheid was een half metertje te ver gezocht en ging dus langs de verkeerde kant van de paal. 


Aansluitingstreffer
Ondanks het aanvallende voetbal van de Veenendaalse tweededivisionist waren daar tien minuten voor tijd opeens de gastheren met de aansluitingstreffer. Voordien waren er zeker wel kleine mogelijkheden geweest, maar geen enkele keer hoefde een beroep gedaan te worden op de kwaliteiten van Johan Jansen. Alle schoten ontbeerden kracht, maar vooral zuiverheid, waardoor de Veense doelman alles naast of over keek.
Niet verwonderlijk dan ook dat de aansluitingstreffer viel uit een combinatie. Voormalig Quick Boys speler Reda Kharchouch wist een voorzet, na een mooie individuele actie van Rachid el Yaakoubi, gemakkelijk in te tikken en daarmee de 1-2 op het scorebord te zetten.
Het zorgde in de slotfase voor een ander spelbeeld, waarbij de thuisploeg op jacht ging naar de gelijkmaker en hier ook een paar keer bijna in slaagde. Johan Jansen wist met een goede redding een schot van invaller Soufian Reclaouide onschadelijk te maken, en de andere invaller Rachid el Yaghmouri deed zijn ploeggenoten in de dying seconds na, door voorlangs en over te schieten waardoor de gelijkmaker uitbleef. Die ook nu weer, alles overziend, niet geheel onverdiend zou zijn geweest.

Kritische noten
Maar tot opluchting van Niek Oosterlee bleef de winst in Veenendaalse handen, want zoals hij aangaf, tweemaal verliezen achter elkaar doet meestal zeer en is niet goed voor het vertrouwen. De Alphenaar was vooral kritisch op de wijze waarop diverse spelers opereerden, door veel te veel in de bal te komen en te weinig de ruimte te zoeken.
Kritische noten die dinsdagavond in wedstrijdverband dan maar gekraakt moeten gaan worden, want dan staat opnieuw een oefenduel te wachten. Kersvers hoofdklasser VV DUNO komt dan op bezoek op sportpark Panhuis, waar om 20.00 uur afgetrapt zal worden. 

 


Wilco den Hartog diende zaterdagmiddag weer als controleur in de Veenendaalse defensie.

 

OFC Oostzaan – G.V.V.V. 1-2 (0-1)

Scoreverloop: 7. Soufiane Laghmouchi 0-1, 70. Jeremy de Graaf 0-2, 81. Reda Kharchouch 1-2. 

 

Kaarten: 62. Jeremy de Graaf (geel). 

 

Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen, Rodny Hofman (60. Wilco den Hartog), Wilco den Hartog (46. Bart Hulsbos), Laurens van der Voort, Guido Janssen, Roy Terschegget, Mart de Jong, Robin Segers (46. Robin Mulder), Soufiane Laghmouchi (46. Jeremy de Graaf), Martin van Eck, Wout Blasman (60. Simon Brouwer). 


Arbitrage : Rob Wassink
Assistenten: Joris Westhout en Sven Rozemeijer
Toeschouwers: 150
 

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn/Bas van Capelleveen

Fotografie: Dick Gijsbertsen. Fotoalbum klik hier