G.V.V.V. ondanks goede tweede helft met lege handen

1 september 2018

G.V.V.V. staat na twee speelronden in de derde jaargang van de Tweede Divisie nog altijd met lege handen. Op eigen veld verloor de ploeg van trainer Niek Oosterlee met 3-4 van de beloften van Sparta Rotterdam.

Evenals vorige week startte G.V.V.V. goed aan de wedstrijd en wist het de tegenstander het eerste halfuur de wil op te leggen. De Veenendaalse formatie wist zelf geen goede kansen te creëren, maar gaf achterin niets weg. Na ruim een halfuur verspeelde Roy Terschegget de bal op het middenveld, waardoor de Spartaanse beloften vrije doorgang kregen richting doel van sluitpost Johan Jansen. Toen vervolgens Taoufik Adnane ook nog eens blunderde, lag de openingstreffer voor Gianni dos Santos op een presenteerblaadje.

De bal was nog maar net in beweging gebracht, of balverlies van ditmaal Robin Mulder bracht de Rotterdammers wederom in stelling. Ditmaal profiteerde Ayoub Boukhari van gatenkaas in de defensie, waardoor hij nog geen minuut later de score wist te verdubbelen. Op slag van rust werd er nog meer zout in de blauwewonden gestrooid, nadat Rodny Hofman zijn overtreding met een strafschop beboet zag worden. Het was voor diezelfde Ayoub Boukhari een koud kunstje om de marge nog wat verder uit te breiden: 0-3.

Roy Terschegget legt de bal klaar op de elf meter. De gevloerde Martin van Eck op de voorgrond.

Met twee wissels in de rust – De Leeuw voor Grot en Lazic voor Mulder – stond er een heel ander elftal op de mat. Met intentie om tenminste nog een punt uit het vuur te slepen, ging de ploeg van trainer Niek Oosterlee op jacht naar doelpunten. Dat lukte al vrij snel, want tien minuten na het begin van de tweede helft werd Martin van Eck onderuitgehaald wat G.V.V.V. een strafschop opleverde. Roy Terschegget mocht aanleggen en rondde dit foutloos af: 1-3.

Met Bart Hulsbos als stormram in de aanval gingen de Veenendalers op jacht naar meer. Het leverde twintig minuten voor tijd de aansluitingstreffer op van, jawel, Bart Hulsbos. Na het terugleggen van Martin van Eck, kopte de boomlange verdediger doeltreffend binnen. Het geloof in een punt begon ook bij het publiek te komen, maar Gianni dos Santos maakte hier ruim vijf minuten voor tijd een eind aan door te profiteren van de ‘alles of niets’-strategie van G.V.V.V. De derde treffer van Wout Blasman kwam te laat om nog een punt over te houden aan de confrontatie met jong Sparta Rotterdam.

G.V.V.V. – Jong Sparta Rotterdam (3-4)

Scoreverloop: 33. Gianni dos Santos 0-1, 34. Ayoub Boukhari 0-2, 43. Ayoub Boukhari 0-3, 57. Roy Terschegget 1-3, 72. Bart Hulsbos 2-3, 84. Gianni dos Santos 2-4, 90+3. Wout Blasman 3-4.

Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen; Rodny Hofman, Laurens van der Voort, Bart Hulsbos, Taoufik Adnane; Roy Terschegget, Robin Mulder (46. Vlatko Lazic), Mart de Jong; Martin van Eck, Jeremy de Graaf (69. Wout Blasman), Sherwin Grot (46. Danny de Leeuw).

Opstelling jong Sparta Rotterdam: Michael Fabrie, Joshua Sanches (78. Abdulsamed Adullahi), Kevin Ringeling, Diederick Luydens, Suently Alberto, Jaimy Brute, Ilias Alhaft, Stijn Spierings, Ayoub Boukhari (71. Youssef el Kachati), Gianni dos Santos, Youri de Winter (46. Lorenzo Soares Fonseca).

Gele kaarten: Joshua Sanches, Jaimy Brute, Lorenzo Soares Fonseca, Youssef el Kachati (jong Sparta Rotterdam).

Toeschouwers: 850

Scheidsrechter: L.E. Cantineau

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn en Paul van de Lustgraaf

Fotografie: GVVV.nl/Dick Gijsbertsen.