G.V.V.V. op nippertje langs BVV Barendrecht

11 mei 2019
G.V.V.V. heeft vanmiddag op het nippertje weten te winnen van degradatiekandidaat BVV Barendrecht. Sherwin Grot scoorde, net als in de vorige thuiswedstrijd tegen IJsselmeervogels, in blessuretijd de winnende treffer voor zijn ploeg: 2-1. 
 
BVV Barendrecht heeft de mogelijkheid om deze middag op sportpark Panhuis de laatste strohalm te grijpen voor lijfsbehoud in de Tweede Divisie. De ploeg van Jack van den Berg mag zelf niet verliezen om aan directe degradatie te ontkomen. Al is de achterstand van vijf punten in de drie resterende wedstrijden, die de Barendrechters voor aanvang van de wedstrijd nog op papier hebben, een lastige opgave voor de ploeg die maar vijf punten pakte uit de laatste vijftien wedstrijden.  
 
Toch proberen de rood-witten in de openingsfase met wat druk op de voorhoede een gat te vinden in het drukke zestienmetergebied van G.V.V.V. Wanneer blijkt dat de mogelijkheden daartoe nihil zijn, zakken de bezoekers al snel in en mag de thuisploeg gaan proberen het spel te maken. Na acht minuten is Soufiane Laghmouchi al dichtbij een openingstreffer, maar goed ingrijpen van Qjell Krolis voorkomt dat de aanvaller daadwerkelijk de kwaliteiten van sluitpost Nick van der Ploeg mag testen. 
 

Soufiane Laghmouchi had in de eerste helft de beste kansen op een treffer.

 

Mogelijkheden
Een kleine tien minuten later lukt het dezelfde Laghmouchi wel om het doel te vinden, maar de treffer wordt afgekeurd wegens buitenspel. Ook de derde poging van de aanvaller is niet doeltreffend, want ditmaal staat de paal een openingstreffer van Laghmouchi in de weg. Het zijn maar enkele noemenswaardige momenten die de eerste helft vullen. 
Barendrecht blijft het wel proberen, maar heeft een gebrek aan slagkracht in de aanval. Veel verder  dan een enkele schietpoging komt het niet. 
 
De wedstrijd verloopt verder behoorlijk kleurloos, het tempo en niveau is niet al te hoog, het wachten is op een doelpunt om er meer leven in te krijgen. Danny de Leeuw begint maar eens een solo, maar bij het strafschopgebied aangekomen ziet hij tot zijn schrik dat de bal voor zijn rechtervoet ligt. Desondanks schiet hij wel op doel, maar met te weinig kracht!
Taoufik Adnane tovert nog maar eens een verwoestend schot uit zijn linkerbeen. De doelman redt spectaculair, zonder zijn ingrijpen was de bal, vanaf de zittribune gezien, waarschijnlijk naast gegaan.
 
Op slag van rust krijgt Simon Brouwer nog een aardige mogelijkheid op een doelpunt, een mooie aanvalsopzet van de blauwen, een voorzet van Taoufik Adnane en Brouwer drukt ineens af op het doel. Het is aan Yarick Dorst te danken dat Barendrecht ook daar zonder tegentreffer uitkomt. 
 
Net als voor rust is Simon Brouwer ook in de openingsfase van de tweede helft dichtbij een doelpunt. Opnieuw komt de voorzet van Taoufik Adnane af, alleen ditmaal probeert Brouwer met het hoofd doeltreffend te zijn. De kopbal van de nummer 10 spat op de buitenkant van de paal uiteen. Een  minuut later weer een mogelijkheid voor Brouwer, ditmaal brengt de doelman redding. Dat geldt ook voor de mogelijkheid die Laghmouchi krijgt.
 

De doelpuntenmaker en aangever omarmen elkaar na de 1-0.

 

Openingstreffer
Na een klein uur spelen slaagt G.V.V.V. er dan eindelijk in om de hatelijke nul van het scorebord af te krijgen. Een soepel lopende aanval van GVVV gaat hier aan vooraf. Soufiane Laghmouchi krijgt de bal van Simon Brouwer op een presenteerblaadje en kan in alle rust en vrijheid een hoek uitkiezen om de bal in te leggen. Uiteindelijk schuift Laghmouchi het speeltuig onder doelman Van der Ploeg door tegen de touwen: 1-0. 
 
Barendrecht lijkt het kleine beetje vertrouwen na de tegentreffer verloren te hebben en komt in de tweede helft pas na twintig minuten spelen dicht in de buurt van het Veenendaalse doel via Marouane Bakour. Even later moet Danny de Leeuw ingrijpen wanneer de ingevallen Ali Khaldi richting doelman Jansen dreigt te komen. 
 
Maar ook G.V.V.V. lijkt niet bij machten om het doelpuntenaantal verder uit te breiden. 
Met drie wisselingen een kwartier voor tijd hoopt trainer Niek Oosterlee wat nieuw elan in de voorhoede van de Veenendalers te brengen. Vooral Robin Mulder is twee keer zeer dichtbij een treffer, maar de invaller faalt bij beide mogelijkheden en kan de wedstrijd niet voortijdig op slot gooien. 
 

Sherwin Grot steekt zijn arm in de lucht na de winnende treffer.

 

In de laatste officiële speelminuut van de wedstrijd lijkt G.V.V.V. nog twee punten weg te gooien, wanneer het Barendrecht via een rake kopbal van Qjell Krolis op gelijke hoogte ziet komen. Toch verwerft niemand minder dan Sherwin Grot direct na de aftrap zich weer een heldenrol, door de bal na een assist van Bendadi knap over doelman Nick van der Ploeg te wippen en daarmee zijn team voor de tweede thuiswedstrijd op rij naar de overwinning te schieten.
 
 
Door dit resultaat en de overwinning van Jong Vitesse staat G.V.V.V. op de tiende plaats. Volgende week de uitwedstrijd tegen Jong Vitesse. Inzet is een plaats in het linkerrijtje! Van de tv teletekst pagina 833-2 uiteraard. Aanvang van de wedstrijd op Sportpark Papendal is 18.00 uur!
 
Ook zijn andere ‘prijzen’ inmiddels bekend: AFC uiteraard de kampioen van de Tweede divisie. VVSB en FC Lienden spelen in de nacompetitie en Jong Almere en Barendrecht zijn rechtsreeks gedegradeerd.
 

 

G.V.V.V. – BVV Barendrecht 2-1 (0-0)

Scoreverloop: 57. Soufiane Laghmouchi 1-0, 89. Qjell Krolis 1-1, 90+1. Sherwin Grot 2-1. 

 

Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen; Laurens van der Voort, Bart Hulsbos, Taoufik Adnane; Rodny Hofman, Wilco den Hartog ©, Simon Brouwer (74. Sherwin Grot), Mart de Jong, Danny de Leeuw; Jeremy de Graaf (74. Robin Mulder), Soufiane Laghmouchi (74. Mo Bendadi). 

 

Opstelling BVV Barendrecht: Nick van der Ploeg, Elson Rosario Almeida, Max van Dijk, Qjell Krolis, Yarick Dorst, Akram Salhi (46. Anass Masrhalmi), Christiaan Dabaghian (81. Rowendley Martijn), Jeroen van der Wal, Jeffrey Aarts, Gilberto da Silva (68. Ali Khaldi), Marouane Bakour. 

 

Toeschouwers: 650

Scheidsrechter: de heer S. Veekamp

 

 

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn/Paul van de Lustgraaf

Fotografie: GVVV.nl/Dick Gijsbertsen. Fotoalbum klik hier