G.V.V.V. sluit derde oefenwedstrijd af met winst

31 juli 2018
G.V.V.V. heeft de derde wedstrijd in de voorbereiding op seizoen 2018/2019 winnend weten af te sluiten. Utrechtse derde divisionist Hercules werd met 2-0 verslagen, door doelpunten van Robin Mulder en Jeremy de Graaf.
 
In tegenstelling tot de eerdere twee oefenwedstrijden, tegen FC Den Bosch en v.v. Capelle, wist de ploeg van trainer Niek Oosterlee de driehonderd aanwezige toeschouwers dinsdagavond van minder entertainment te voorzien. De Veenendaalse ploeg had veel balbezit, maar wist dit niet uit te drukken in veel doelpunten. 
 
Al vroeg in de wedstrijd was Robin Mulder trefzeker. In een prachtige solo kapte de middenvelder de bal achter zijn standbeen langs, passeerde de Utrechtse defensie en schoot hard binnen. Pas in de slotfase van de wedstrijd wist Jeremy de Graaf de score te verdubbelen. De spits wist, op aangeven van Soufiane Laghmouchi, de bal koelbloedig achter doelman Fons Mulder te schuiven.
 
Tegenstander USV Hercules is een week geleden begonnen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Toch wisten ze afgelopen zaterdag een verdienstelijk gelijkspel (1-1) in en tegen Barendrecht te behalen. Trainer Jochem Twisker begint het seizoen met een grotendeels verjongde en vernieuwde selectie, maar ook hij staat dit seizoen voor het eerst aan het roer bij de Domstedelingen. 
 
G.V.V.V. begint de eerste helft met de volgende opstelling: Johan Jansen in het doel; een achterhoede met Lazic, Den Hartog, Hulsbos en Janssen. Op het middenveld Terschegget, de Jong en vooruitgeschoven Mulder; een voorhoede met Van Eck, Blasman en De Graaf. Nadat de bal zo’n vijf minuten over en weer gespeeld kwam er een kans voor de gasten. Lars Raaijen kan nèt niet bij een voorzet van Emilio Priëto. 
 
Beter doet Robin Mulder het enige minuten later voor het doel van Hercules. Op het puntje van het strafschopgebied kapt hij de bal achter zijn standbeen langs en haalt met zijn rechtervoet verwoestend uit. Een schitterend doelpunt is het resultaat. De bal belandt in de uiterste rechterhoek. Doelman Nick Borgman kan zich wel tot het uiterste strekken, maar kan er in de verste verte niet bij.
 
Zo’n vroeg doelpunt geeft uiteraard vertrouwen, ook in een oefenwedstrijd. En G.V.V.V. begint dan ook te bouwen aan een groot veldoverwicht. Er zijn wel wat plaagstootjes van Hercules, maar gevaar leveren die niet op. G.V.V.V. laat de bal rondgaan en probeert kansen te creëren. Bart Hulsbos kopt de bal uit een hoekschop net naast. Vooraf was er een fraaie aanvalsopzet, waarbij de gehele linkerzijde betrokken was. Er volgt een lange tijd waarin er weinig gebeurd. Pogingen zijn er wel, meestal verzanden ze in slechte passing. 
 
Na een half uur spelen een grote mogelijkheid voor de gelijkmaker. Rechtsback Enrique Emerencia maakt een rush over de rechterzijde, Steff van Rooijen komt een teenlengte tekort om zijn voorzet te kunnen verzilveren.

Wat fluistert Guido Janssen zijn tegenstander in het oor?
 
De voorzetten van Jeremy de Graaf, dit keer aan de linker kant geposteerd, zijn meestal te hard om er iets mee te kunnen doen. Spits Wout Blasman komt deze oefenpartij dan ook weinig in beeld, temeer omdat de aanvoer uit het midden ook niet echt lukt. Nee, de wedstrijd is na het doelpunt behoorlijk ingezakt. G.V.V.V. heeft wel een groot veldoverwicht, maar er worden weinig kansen gecreëerd. 
 
Bij het begin van de tweede helft hebben beide teams de nodige wissels toegepast. G.V.V.V. zes en Hercules maar liefst zeven. Het duurt dan ook even voordat de speaker dit allemaal kan doorgeven.
G.V.V.V. heeft de opstelling (uiteraard) gewijzigd. Zo speelt Van der Voort weer op de rechtsbackpositie en is Lazic een linie opgeschoven. Janssen en Den Hartog vormen nu het verdedigingshart, aangevuld met Adnane op zijn vertrouwde stekje. Het middenveld bestaat nu uit: Lazic, Segers, Mulder en De Leeuw. Grot en Laghmouchi vormen de voorhoede. 
 
Doelman Jansen moet de eerste minuut al uit zijn doel komen om een uitval van Wouter Kenemans te stoppen. Dat blijft dan ook voor lange tijd het enige wapenfeit in deze tweede helft. Er valt verder weinig te berichten. G.V.V.V. blijft plichtmatig de bal rond spelen. Speelt slordig. De ideeën zijn er wel maar de uitvoering is allerbelabberdst. Waarschijnlijk eist de intensive training zijn tol en doen de benen niet wat de geest ingeeft. Op het conditionele vlak valt er weinig aan te merken, volgens trainer Niek Oosterlee zit dat wel goed. 
 
Hercules op zijn beurt krijgt door slordig balverlies van G.V.V.V. ook zijn kansjes. Maar speelt die dan niet goed uit, zodat er weinig gevaar dreigt voor de blauwen. Terwijl het kunstlicht aangaat, gaat de wedstrijd dan als een nachtkaars uit.
 
Met nog een kwartier te spelen komt Sherwin Grot diverse malen in beeld. Een solo kan hij niet succesvol afronden, doelman Mulder kan de bal hoekschop verwerken. Een voorzet op maat van De Graaf wordt door Grot wel op het doel gekopt. Ook nu is de doelman spelbreker. Grot komt bij deze actie in aanraking met een tegenstander en moet korte tijd verzorgd worden. Een fraai afstandsschot van Jeremy de Graaf wordt door de doelman even fraai gekeerd. Doelman Mulder blijft een sta in de weg bij de doelpogingen van G.V.V.V. Een mooie pass van Segers op Grot, maar nu pakt hij de de bal van de voet voordat Grot kan uithalen.
 
Met nog vijf minuten te spelen zorgt een assist van Soufiane Laghmouchi ervoor dat Jeremy de Graaf alsnog de twee nul op het scorebord kan zetten. Dit blijkt tevens de eindstand te zijn. Opnieuw is een oefenwedstrijd met een positief resultaat afgesloten. 
 

Jeremy de Graaf scoorde met de 2-0 zijn in totaal derde treffer tijdens de oefencampagne.

 

Trainingskamp
Zaterdag speelt G.V.V.V. de volgende oefenwedstrijd van de voorbereiding, op sportpark Houtrust is competitiegenoot SVV Scheveningen tegenstander. De wedstrijd is onderdeel van het meerdaagse trainingskamp van de A-selectie en begint om 14.30 uur.
 
De eerstvolgende thuiswedstrijd is zaterdag 18 augustus tegen Jong NEC, aanvang 14.30 uur.

 

G.V.V.V. – USV Hercules 2-0 (1-0)
Scoreverloop: 7. Robin Mulder 1-0, 85. Jeremy de Graaf 2-0.
 
Opstelling G.V.V.V., eerste helft: Johan Jansen; Vlatko Lazic, Wilco den Hartog, Bart Hulsbos, Guido Janssen; Roy Terschegget, Robin Mulder, Mart de Jong; Martin van Eck, Wout Blasman, Jeremy de Graaf. 
 
Opstelling G.V.V.V., tweede helft: Johan Jansen, Taoufik Adnane, Wilco den Hartog, Robin Segers, Laurens van der Voort, Danny de Leeuw, Robin Mulder (64. Mart de Jong), Soufiane Laghmouchi, Vlatko Lazic (64. Jeremy de Graaf), Sherwin Grot, Guido Janssen. 
 
Opstelling USV Hercules, eerste helft: Nick Borgman, Conner Blöte, Kees van Buuren, Matthijs Blijham, Mart Stokkers, Jeffrey Vlug, Lars Raaijen, Emilio Prieto, Steff van Rooijen, Enrique Emerencia, Luc den Otter.
 
Opstelling USV Hercules, tweede helft: Fons Mulder, Conner Blöte (63. Colin Broers), Kees van Buuren (69. Mart Stokkers), Matthijs Blijham (69. Steff van Rooijen), Loed Keizer, Tyrone Fonville, Amin el Bouzidi, Emilio Prieto (69. Luc den Otter), Wouter Kenemans, Nordin Noumla, Omar el Ghazouani.  

Scheidsrechter: Arie Midden
Toeschouwers: 300
 

Klik hier voor de foto's van deze wedstrijd, gemaakt door Brenda Dekker.