G.V.V.V. speelt verdienstelijk gelijk tegen HHC

8 december 2018

G.V.V.V. heeft vanmiddag verdienstelijk gelijk gespeeld tegen HHC Hardenberg. In een tamme wedstrijd deelden beide ploegen enkele speldenprikjes uit, maar lukte het beide ploegen niet om de tegenstander echt pijn te doen: 0-0. 

 

In een slappe openingsfase was het vooral HHC Hardenberg dat het initiatief nam en via Rob van der Leij, als eindstation van de aanval, wat mogelijkheden kreeg op de openingstreffer. Na een klein kwartier viel de eerste echte noemenswaardige kans voor de bezoekers te noteren, nadat Van der Leij een voorzet wilde bezegelen met het hoofd. Het speeltuig belandde echter verkeerd op het hoofd van de spits, waardoor de bal voorlangs het doel rolde. 

 

Toch probeerde ook G.V.V.V. de jacht naar de openingstreffer te openen. Roy Terschegget was daar na twintig minuten speeltijd het dichtstbij. Een uitstekende aanval van de blauwhemden, met Rodny Hofman aan de basis, belandde met een goede pass van Jeremy de Graaf precies op maat voor Roy Terschegget die zijn schot enkele centimeters over de dwarslat zag vliegen. 

 


Roy Terschegget haalt goed uit, maar ziet een fractie later de bal centimeters over de lat verdwijnen.

 

Enkele minuten later kreeg Jeremy de Graaf vanuit slordig balverlies bij de Oranjehemden de bal voor zijn voeten, maar wist hij het schot onvoldoende overtuiging mee te geven om het doelman Ramon Nijland echt moeilijk te maken. De goalie wist met een goede duik de bal uit de rechterhoek van het doel te plukken. Het bracht de toeschouwers iets meer in veroering, maar nog altijd wisten beide ploegen de aanwezigen niet op vuurwerk te trakteren. 

 

Bart Hulsbos wist tien minuten voor het rustsignaal met een goede ingreep HHC Hardenberg nog van een doelpunt af te houden, na een goede ingreep op een bal die richting een leeg doel suisde. De boomlange verdediger kon op tijd zijn voet tegen het speeltuig zetten, waardoor deze tijdig voor de doellijn werd opgeruimd. 

 

De tweede helft leek meer in zich te hebben, nadat Jurjan Mannes een minuut na aanvang van het tweede deel zijn harde pegel op de buitenkant van de paal uiteen zag spatten. Toch bleek dat een van de weinige schaarse kansen die de wedstrijd rijk was. HHC Hardenberg bepaalde in de tweede helft het spelbeeld en had de meeste aanspraak op de volledige buit, maar toch misten de Sallanders veelal de scherpte in de afronding. 

 

Zo hielden beide ploegen na afloop van de wedstrijd een punt over aan de onderlinge strijd. Het zal G.V.V.V. het meest deugd doen, HHC Hardenberg had stiekem gehoopt op basis van het spelbeeld de drie punten uit Veenendaal mee te nemen in de bus. 

 

G.V.V.V. – HHC Hardenberg 0-0 (0-0)

 

Gele kaarten: Mart de Jong, Robin Mulder, Rodny Hofman (G.V.V.V.), Saber Hendriks (HHC Hardenberg).

 

Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen; Rodny Hofman, Wilco den Hartog; Bart Hulsbos, Taoufik Adnane; Roy Terschegget ©, Robin Mulder (72. Sherwin Grot), Mart de Jong, Danny de Leeuw; Jeremy de Graaf, Soufiane Laghmouchi. 

 

Opstelling HHC Hardenberg: Ramon Nijland, Kevin Görtz, Koos Werkman, Joël Amakodo, Glenn Kobussen ©, Rob van der Leij (78. Saber Hendriks), Rick Hemmink, Danny Bouws, Ravelino Junte, Jurjan Mannes, Shkodran Metaj. 

Scheidsrechter: N.B. Smit (Huizen)
Toeschouwers: 950

 

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn

Fotografie: GVVV.nl/Dick Gijsbertsen. Fotoalbum klik hier