G.V.V.V. speelt zich definitief veilig bij VVSB

13 april 2019
G.V.V.V. heeft zich zaterdagavond op bezoek bij VVSB definitief veilig gespeeld. De blauwhemden wonnen met 1-3 van de ploeg in vorm en verzekerden zich van nog een seizoen in de Tweede Divisie. 
 
Met eenzelfde formatie als vorige week had trainer Niek Oosterlee zijn spelers het veld opgestuurd. De van een schorsing teruggekeerde Taoufik Adnane nam de plaats in van Danny de Leeuw, die plaatsnam op de reservebank. Het was sinds lange tijd weer een goedgevulde bank en een luxe positie voor de technische staf van de Veenendalers.
 
Snelle voorsprong
Alhoewel VVSB goed uit de startblokken kwam, komt G.V.V.V. al na vijf minuten spelen op voorsprong. De eerste echte kans van de wedstrijd van blauwe zijde is direct de openingstreffer. Mo Bendadi gaat na een pass van Laghmouchi goed door en haalt de achterlijn. Doelman Ruben Valk kan de (door Tommy Bekooy onverwacht van richting veranderde bal) voorzet van Bendadi niet vastpakken en de inkomende Simon Brouwer kan de bal binnen frommelen en daarmee tekenen voor zijn derde doelpunt van het seizoen. 
Jeremy de Graaf is vijf minuten later dichtbij het tweede doelpunt van de middag. Het afstandsschot uit de draai vliegt op hoge snelheid richting het doel van sluitpost Valk, die alleen maar ziet hoe het speeltuig hard op de paal uiteenspat. Hiervoor heeft VVSB ook nog een paar mogelijkheden gekregen. Na een indrukwekkende solo van Tim de Rijk kan Frank Tervoert zijn voet tegen de bal zetten, maar Taoufik Adnane kan het schot blokken.
 

Simon Brouwer juicht na zijn snelle openingstreffer.

 

Persoonlijke fouten
G.V.V.V. heeft het daarna vooral aan zichzelf te wijten dat VVSB gevaarlijk kan worden en het zichzelf niet beloont met extra doelpunten. De Graaf en ook Adnane krijgen mogelijkheden. Ondanks het feit dat de thuisploeg met de vele in de schoot geworpen mogelijkheden niets doet, verzuimt G.V.V.V. om zelf aanvallend machtig te worden. 
Desondanks ontwikkelt zich een levendige wedstrijd waarin VVSB aanvalt, G.V.V.V. compact verdedigt en gevaarlijk in de tegenaanval is. De rappe Tommy Bekooy zorgt wel voor onrust, maar de verdediging van de blauwen lost dit secuur op. Dat VVSB het tempo wat op de mat gelegd wordt niet eeuwig vol kan houden wordt wel duidelijk na een half uur spelen. G.V.V.V. neemt het initiatief over. Rodny Hofman (heel wat meters afgelegd deze middag) begint over rechts een veelbelovende aanval, met zijn voorzet wordt jammer genoeg niets mee gedaan. VVSB komt niet verder dan een aantal schoten over het doel van Johan Jansen.
 
Met ongewijzigde elftallen beginnen beide ploegen aan de tweede helft, die zich in de eerste minuten niet kenmerkt door veel gevaar en spektakel. Of het moet scheidsrechter De Brito Roque zijn die duidelijk zichtbaar uit zijn slof schiet. Dit heeft dan ook te maken met het gepraat van spelers. De wedstrijd zelf heeft hij prima in de hand, hij laat veel toe en dit komt de wedstrijd dan ook ten goede.
Het eerste noemenswaardige moment in de tweede speelhelft is de blessure van Johan Jansen. De sluitpost pakte een bal op van het veld en voelt direct dat het hem in zijn rug schiet. Ondanks een poging om toch nog door te spelen, moet trainer Niek Oosterlee ruim tien minuten later alsnog een beroep doen op reserve doelman Bart van de Beek, die de uitgevallen Jansen moet vervangen.
Ook worden Bendadi en Brouwer gewisseld voor De Jong en De Leeuw. De laatste heeft gelijk een aandeel in een combinatie met Laghmouchi waarna De Graaf de bal over het doel kopt. 
 

Wilco den Hartog probeert Richelo Fecunda van de bal te houden.

 

Gelijkmaker 
In een fase dat G.V.V.V. het vertrouwen even lijkt kwijt te zijn, slaagt VVSB erin om optimaal te profiteren. Een op maat gegeven voorzet van de ingevallen Lulinho Martens (goed voor twee doelpunten in de thuiswedstrijd tegen VVSB) komt bij de tweede paal precies voor de voeten van Frank Tervoert die beheerst en gelijktijdig artistiek gelijkmaakt. De blauwhemden pakken de draad na de gelijkmaker al snel weer op en krijgen enkele minuten na de treffer al direct twee kansen om opnieuw op voorsprong te komen. Echter slagen zowel Laghmouchi als De Graaf er niet in om doelman Valk te passeren. 
 
Drie minuten later is het alsnog raak. Een hoekschop van Jeremy de Graaf wordt door de boomlange Bart Hulsbos in de korte hoek binnengekopt. Daarmee heeft G.V.V.V. de voorsprong al snel weer te pakken. 
 
Een van de mooiste aanvallen van G.V.V.V. wordt even later door Jordy Zwart om zeep geholpen. De Leeuw verovert op eigen helft de bal, geeft deze aan de opkomende Adnane die vervolgens De Graaf aan het werk zet. De pass van De Graaf op Laghmouchi is net niet zuiver genoeg, verdediger Zwart kan hem met een sliding onderscheppen.
 
VVSB is niet meer in staat om nog aanspraak te maken op de gelijkmaker. Juist G.V.V.V. krijgt nog meer mogelijkheden om de voorsprong verder uit te breiden. Dit lukt echter pas in de blessuretijd en in een gigantische hagelbui, wanneer Roy Terschegget een goed uitgespeelde aanval in de verre hoek bekeken binnenschiet. Hij bepaalt daarmee de eindstand op 1-3. 
 

Danny de Leeuw viert de definitieve overwinning met doelpuntenmaker Roy Terschegget.

 

Met deze overwinning heeft G.V.V.V. zich definitief veilig gespeeld in de Tweede divisie. Terwijl de spelers Noordwijk onveilig gingen maken, vertrok de spelersbus met enkel een paar hoogwaardigheidsbekleders richting Veenendaal.
 
Aanstaande zaterdag de thuiswedstrijd tegen IJsselmeervogels. Zij verloren hun thuiswedstrijd tegen HHC en moeten winnen van G.V.V.V. om nog kans te maken op het kampioenschap.
 
Aanvang van deze wedstrijd is 15.30 uur, dit i.v.m. een rechtstreekse uitzending op Fox Sports.
 
 
VVSB – G.V.V.V. 1-3 (0-1)
Scoreverloop: 5. Simon Brouwer 0-1, 72. Frank Tervoert 1-1, 78. Bart Hulsbos 1-2, 90+2. Roy Terschegget 1-3. 
 
Opstelling VVSB: Ruben Valk, Sonny ten Hoope, Jordy Zwart, Danny Bakker, Tommy Bekooij, Richelo Fecunda, Tim de Rijk, Tomas Arroyo (88. Guido Pauw), Victor Schipholt (67. Lulinho Martins), Loyd van der Wilden, Frank Tervoert.
 
Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen (63. Bart van de Beek), Rodny Hofman, Laurens van der Voort, Wilco den Hartog, Bart Hulsbos, Taoufik Adnane, Mo Bendadi (60. Mart de Jong), Roy Terschegget, Simon Brouwer (60. Danny de Leeuw), Jeremy de Graaf, Soufiane Laghmouchi. 
 
Scheidsrechter: Sander de Brito Roque (Capelle a.d. IJssel)
Toeschouwers: 700
 
Tekst: G.V.V.V.nl/Youri van Doorn/Paul van de Lustgraaf
Fotografie: G.V.V.V.nl/Brenda Dekker