G.V.V.V. verliest ook van Excelsior Maassluis

25 augustus 2018

G.V.V.V. is teleurstellend begonnen aan het nieuwe seizoen. Na de doordeweekse uitschakeling in de TOTO KNVB Beker werd ook de competitiestart er een om snel te vergeten. Op bezoek bij Excelsior Maassluis verloor de ploeg van trainer Niek Oosterlee met 1-0, door een doelpunt van Sekou Sylla. 

 

Met een op één plaats gewijzigde selectie t.o.v. de het verloren bekerduel tegen T.E.C., Bart Hulsbos was terug op zijn vertrouwde plek in het hart van de defensie, waardoor Wilco den Hartog doorschoof naar het middenveld ten koste van Danny de Leeuw, begonnen de blauwen alleszins voortvarend aan deze competitie ouverture.

Controle
De eerste twintig minuten lieten een aanvallend G.V.V.V. zien die doelman Jean-Paul van Leeuwen diverse keren op zijn kwaliteiten wisten te testen. Na negen minuten gaf Grot, die op snelheid was ontsnapt, Mart de Jong een schietkans. Die door de goalie met een prachtige reflex tot corner kon worden verwerkt. Minder moeite had Van Leeuwen met een veel te slap schot van Grot zelf. En bij een poging van zeker veertig meter van Taoufik Adnane hoefde hij niet in actie komen want daarbij verdween het speeltuig op het dak van het doel. Na een kleine twintig minuten lukte het Jeremy de Graaf wel om de bal tegen het net aan te schieten, maar hij zag zijn treffer terecht afgekeurd worden wegens buitenspel. Aan de overkant was alleen Vincent van den Berg gevaarlijk. Maar zijn doelbewuste lob ging ruim naast.
G.V.V.V. had controle over het duel en de pogingen tot counters van de thuisploeg leverde geen gevaarlijk situaties op. 

 

Pech Den Hartog
Na ruim een halfuur hield iedereen, die de Veenendalers een warm hart toedraagt, even zijn adem in toen Wilco den Hartog tijdens een onschuldig lijkend duel tegen de grond ging en schreeuwend naar zijn enkel greep. Hij probeerde nog even verder te spelen na een oplapbeurt van verzorger Jan van Pommeren, maar moest na een paar minuten alsnog toegeven aan de pijn. Danny de Leeuw kwam hem aflossen. Het dubbelklappen van zijn enkel lijkt Den Hartog echter niet langdurig langs de kant te houden, zo bleek na afloop. 

 

Wilco den Hartog grijpt naar zijn enkel. Hij moest een paar minuten later gewisseld worden.

 

Fout afgestraft
Nadat eerst De Graaf met een mooie rush Robin Mulder had bediend, die koppend de verre hoek zocht, maar opnieuw de zeer betrouwbare Van Leeuwen op zijn weg trof was het vijf minuten voor rust toch de thuisploeg die score opende. Een eerste schot van Vincent van den Berg rolde via de buitenkant van de paal net naast het doel, maar nog geen minuut later was het alsnog raak. Een goede doorbraak van de jonge Sekou Sylla werd door de 19-jarige hard in de verre hoek tegen het net geschoten: 1-0.
Een doelpunt dat de Veense defensie zich zeker aan mag rekenen, want met kwartet aanwezigen kon de combinatie van het duo Van den Berg en Sylla niet worden afgestopt. En daarmee had Excelsior Maassluis precies wat het wilde, een voorsprong om daarna nog meer te leunen op de ijzersterke defensie met aan het hoofd goalie Van Leeuwen, de snelle middenvelders en aanvallers om uit de counter toe te slaan.

 

Geen bres
En precies dat gebeurde dan ook. Want waar G.V.V.V. direct na de thee op zoek ging naar de gelijkmaker zorgden uitbraken richting overkant voor veel meer gevaar. Kevin Dercks en Sylla hadden goede kansen om hun ploeg op een grotere voorsprong te zetten, maar Bart Hulsbos en Laurens van der Voort voorkwamen dat met goed getimede ingrepen. En ook sluitpost Jansen onderscheidde zich door een goede reflex op een inzet van Sefa Kurt.
In de tussentijd, en ook daarna, slaagde de Oosterlee equipe er nauwelijks in om een bres in de verdedigende muur te slaan van de Tricolores. Aanvoerder Daan Smith en Sefa Kurt, het centrale duo van de gastheren, kopten of schoten alles op tijd weg. En als er dan al een keertje een gaatje ontstond, dan kregen ze hulp van sluitpost Van Leeuwen die alles klemvast in zijn grijpgrage handen pakte. Niet voor niets kreeg de keeper het predicaat ‘man van de wedstrijd’ van het thuispubliek toegekend.

Pech
Aan ijver, inzet en goede bedoelingen geen gebrek aan Veenendaalse kant, maar het lukte ze niet meer om de gelijkmaker te produceren. Die viel wel maar kreeg door een ongelukkig moment van referee De Winter geen goedkeuring. Een solo van Robin Mulder leek onderbroken te worden door een overtreding op hem. Mulder bleef uiteindelijk op de been en speelde Jeremy de Graaf aan, die eindelijk het net vond. Helaas had de scheidsrechter van dienst al gefloten voor de eerste overtreding en dus ging de voordeelregel niet op en dus pech voor G.V.V.V.
Ook de wissels die nog werden gepleegd door Niek Oosterlee hadden niet het gewenste effect, want zowel Martin van Eck als Simon Brouwer, konden het tij niet keren.

 

Jeremy de Graaf zet alles op alles om de bal weer in bezit te krijgen.

 

Onmachtig
Het was zo’n wedstrijd die, al had die nog een half uur geduurd, geen doelpunt zou opleveren voor bezoekers, zoveel was ondertussen wel duidelijk. Sterker nog, als in de slotfase Marouane Afaker, tweemaal zelfs, en invaller Assad el Harti wat beter waren omgegaan met de uitbraken had de thuisploeg al veel eerder het slot op de deur kunnen gooien en drie winstpunten al veel vroeger in de zak kunnen steken.
Nee, het was al met al een zeer onmachtig G.V.V.V. die de nederlaag, ook nog wel terecht, moest slikken tegen een zeker niet veel beter spelende tegenstander, maar die wel veel slimmer omging met de meeste spelsituaties.

Na de twee nederlagen op rij in de beide eerste officiële wedstrijden van het nieuwe seizoen ’18-’19 zullen aanvoerder Roy Terschegget en zijn kompanen zich toch moeten gaan bezinnen hoe het beter moet. En als het even kan moet dit komende zaterdag van start gaan bij de eerste thuiswedstrijd wanneer Jong Sparta op bezoek komt. Aanvang op het sportpark Panhuis is 14.30 uur.  

Excelsior Maassluis – G.V.V.V. 1-0 (1-0)

Scoreverloop: 40. Sekou Sylla 1-0.

 

Gele kaarten: 58. Sherwin Grot, 64. Bart Hulsbos.


Opstelling Excelsior Maassluis: Jean-Paul van Leeuwen, Daan Smith, Robin van der Ende, Marouane Afaker, Stephan Kruithof, Daan Blij (79. Assad el Harti), Vincent van den Berg (85. Dean van Ooijen), Kevin Dercks, Sekou Sylla (70. Niels Redert), Sefa Kurt, Milan van Ewijk.

Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen; Rodny Hofman, Laurens van der Voort, Bart Hulsbos (72. Simon Brouwer), Taoufik Adnane; Roy Terschegget, Wilco den Hartog (35. Danny de Leeuw), Mart de Jong; Sherwin Grot (62. Martin van Eck), Robin Mulder, Jeremy de Graaf.

Scheidsrechter: F.R. de Winter (Bussum)
Toeschouwers: 400

 

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn/Bas van Capelleveen

Fotografie: GVVV.nl/Dick Gijsbertsen. Fotoalbum klik hier.