G.V.V.V. verliest van Kozakken Boys, maar…

19 januari 2019

…vooral van zichzelf

 

Het publiek ging er eens goed voor zitten. Wedstrijden tussen G.V.V.V. en Kozakken Boys zijn meestal goed voor doelpunten en spektakel. Maar wat het ondanks het koude weer zeer acceptabele aantal bezoekers voorgeschoteld kreeg was niet best. Van de vechtlust en veerkracht van vorige week, toen met tien man een punt uit het vuur werd gesleept bij Rijnsburgse Boys, was bij de thuisploeg niets meer te bespeuren. De personele problemen van de blauwen kunnen daarbij niet als een excuus worden gebruikt, al ontbrak het Niek Oosterlee daardoor wel aan opties. Vooral de eerste helft was een in toenemende mate aaneenschakeling van slechte passing, balverlies en verkeerde keuzes. Kozakken Boys deed daar overigens lange tijd weinig mee, tot de 34e minuut toen de 0-1 op het bord stond. Een stand die, ondanks de iets minder slechte tweede helft, niet meer door G.V.V.V. kon worden veranderd.

 

Niek Oosterlee moet het vandaag stellen zonder de langdurig geblesseerde Martin van Eck, Bart Hulsbos en Simon Brouwer. Ook Taoufik Adnane moest zich met rugpijn en verkoudheid afmelden. Mart de Jong is geschorst door zijn rode kaart van vorige week. Als gevolg daarvan zijn er basisplaatsen voor Laurens van der Voort en Guido Janssen en is Justin Spies van de JO19-1 aan de wedstrijdselectie toegevoegd. Na de huldiging van Bart Hulsbos en Johan Jansen, die beiden 250 wedstrijden voor de blauwen hebben gespeeld en de aftrap van pupil van de week Armin de Jong zet Jeremy de Graaf de wedstrijd in gang. Er ontrolt zich meteen vanaf het begin een spelbeeld met een laag tempo en weinig beleving. G.V.V.V. speelt in haar vertrouwde patroon met vier verdedigers. Kozakken Boys laat de thuisploeg komen en gokt op de counter. Lange tijd komen de gasten niet verder dan het uitdelen van plaagstootjes.

 

Rodny Hofman kreeg veel ruimte aan de rechterkant 

 

Balverlies, balverlies, balverlies…

Het eerste echte gevaar komt in de elfde minuut op naam van nieuweling Robert Mutzers, die de goede voorzet van Ahmed el Azzouti niet goed kan raken. De uitbraak kwam tot stand na balverlies van Rodny Hofman. Na bijna een halfuur is het weer Robert Mutzers die voor wat opwinding kan zorgen, door de ver uit zijn doel gekomen Johan Jansen bijna uit te kappen. De situatie loopt gelukkig met een sisser af. Het niveau van de blauwen daalt intussen met de minuut. Er wordt aan de lopende band balverlies geleden, waardoor Kozakken Boys kan overnemen en steeds gevaarlijker kan worden. Aanvallend wordt niets gecreëerd. De voorsprong van de Werkendammers in de 34e minuut was dan ook verdiend. Maar de manier waarop die tot stand kwam, was pijnlijk om te zien. De zoveelste uitbraak via Gwaeron Stout leidt tot een goede voorzet van Ahmed el Azzouti, die aan een aantal spelers voorbijgaat en bij de tweede paal helemaal ongehinderd door Don Bolsius kan worden binnengelopen.

 

Kozakken Boys viert de 0-1

 

Snel vergeten

Amper een minuut later, als G.V.V.V. nog aan het bijkomen is van de tegenslag, moet Johan Jansen ver zijn doel uitkomen om de volgende counter te bezweren, wat hem met enige moeite lukt. Kort voor rust wordt de achterstand zelfs bijna verdubbeld, als Gwaeron Stout een afvallende bal uit een corner keihard tegen de lat schiet. De blauwen krijgen op slag van rust eindelijk een eerste mogelijkheid, als een voorzet van Jeremy de Graaf ternauwernood door de defensie van de ploeg van Michel Langerak kan worden weggewerkt. Het was een eerste helft die door de Veenendalers het best snel kan worden vergeten.

 

Twee kansen G.V.V.V.

De tweede helft begint met dezelfde spelers aan beide kanten. Niek Oosterlee heeft wel een omzetting gedaan in de achterhoede. Laurens van der Voort en Guido Janssen zijn gewisseld van plaats, er wordt nu met drie verdedigers gespeeld. Al snel is te zien dat het iets beter gaat. G.V.V.V. heeft meer balbezit, maar helaas blijft het lage tempo en het balverlies hen parten spelen. Op de eerste kans van de wedstrijd moest worden gewacht tot minuut 54, als Sherwin Grot de uit zijn doel gekomen keeper omspeelt en Soufiane Laghmouchi weet te bereiken. Zijn inzet wordt van de lijn gehaald door Quentin Jakoba. Nog in dezelfde minuut heeft Jeremy de Graaf de 1-1 op zijn schoen, als hij ineens voor keeper Richard Arends verschijnt. Zijn schot gaat net over. Het blijken de enige twee echte kansen te zijn voor de thuisploeg deze middag. Daarna is het toch weer Kozakken Boys dat het gevaarlijkst is. Ahmed el Azzouti kopt tot twee maal toe net naast, uit voorzetten van Don Bolsius en Tim Eekman.

 

Quentin Jakoba gooit zich voor de inzet van Soufiane Laghmouchi

 

Entree Mo Bendadi

Door de betere veldbezetting is het wat meer een wedstrijd geworden. Niek Oosterlee past in de 70e minuut een dubbele wissel toe. Robin Mulder en Rodny Hofman verlaten het veld voor Robin Segers en de onlangs van F.C. Lienden overgekomen Mo Bendadi. Mo(hammed) is niet de eerste Bendadi die voor de blauwen uitkomt. Zijn inmiddels 31-jarige broer Jamal, die momenteel bij de Merino’s speelt maakte in het seizoen 2010-2011 deel uit van het eerste elftal, dat destijds kampioen werd in de hoofdklasse en promoveerde naar de topklasse. Tien minuten na de wissel krijgt Soufiane Laghmouchi twee mogelijkheden. Eerst probeert hij vanaf rand zestien uit de draai te schieten, maar die poging gaat ruim over. Even later belandt zijn inzet uit een vrije trap van Roy Terschegget op het dak van het doel. De overtreding die vooraf ging aan de vrije trap leverde een gele kaart op voor Gwaeron Stout, omdat hij een overtreding maakte op Mo Bendadi. G.V.V.V. probeert in de laatste minuten nog met de moed der wanhoop iets te forceren, maar slaagt daar nagenoeg niet in. Ook vanaf de kant is het gevoel dat er nog een gelijkmaker kan worden geproduceerd nauwelijks aanwezig. Uit een goede actie en dito voorzet van Danny de Leeuw kopt Bendadi net naast. In de laatste seconden kan Grot nog een goede voorzet afleveren, maar ook deze mogelijkheid wordt niet benut.

 

Mo Bendadi  in een kopduel met Mats van Huijgevoort

 

Cape Canaveral

Een verdiende overwinning dus voor Kozakken Boys, dat zelf ook niet al te best speelde. Zowel Danny de Leeuw als Niek Oosterlee konden na afloop geen lichtpuntjes benoemen. De Leeuw: ‘Door de slechte veldbezetting in de eerste helft kwamen we niet aan voetballen toe. We verloren steeds de tweede bal en de linies lagen te ver uit elkaar. We stonden voor geen meter. Door de omzettingen in de tweede helft ging het iets beter, maar het was niet overtuigend genoeg. Het lag puur aan ons. Het is een behoorlijke zeperd na vorige week. Iedereen ging mee in het slechte spel’. Oosterlee: ‘Ik weet uit eigen ervaring hoe moeilijk het is een wedstrijd waaraan je slecht bent begonnen te laten kantelen. Het lukte ons nu ook niet. Er werd niet geknokt zoals vorige week. De tegengoal was illustratief voor de wedstrijd, de knulligheid spatte er vanaf, we stonden erbij en keken ernaar. Ook de kansen van ons waren illustratief. We waren daarbij niet scherp, te laat! Ik heb regelmatig Cape Canaveral voetbal gezien. Zo van: schiet de bal maar hoog naar voren en we zien wel waar hij landt. Nee, het was simpelweg niet goed. Maar ook Kozakken Boys was onder de maat. Als wij ons normale niveau hadden gehaald waren dit gewoon drie punten geweest’.

 

Cape Canaveral...

 

G.V.V.V. speelt volgende week opnieuw een thuiswedstrijd, tegen Excelsior Maassluis. Aangezien deze live wordt uitgezonden bij FOX Sports begint deze om 15.30 uur.

 

G.V.V.V. – Kozakken Boys 0-1 (0-1)

Scoreverloop: 34. Don Bolsius 0-1.

 

Gele kaart: 81. Don Bolsius (Kozakken Boys), 87. Gwaeron Stout (Kozakken Boys), 90+2 Laurens van der Voort, 90+3 Sherwin Grot.

 

Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen, Rodny Hofman (70. Mohammed Bendadi), Wilco den Hartog, Roy Terschegget, Laurens van der Voort, Danny de Leeuw, Robin Mulder (70. Robin Segers), Soufiane Laghmouchi, Sherwin Grot, Jeremy de Graaf, Guido Janssen.

 

Opstelling Kozakken Boys: Richard Arends, Tim Eekman, Mats van Huijgevoort, Quentin Jakoba, Ahmed el Azzouti (89. Sven van Ingen), Gwaeron Stout, Jeffrey Rijsdijk, Robert Mutzers (72. Charlton Vicento), Sanny Monteiro, Mark Veenhoven (16. Don Bolsius), Jeffrey van Nuland. 

 

Scheidsrechter: T.R. Winkel

Toeschouwers: 1.000

 

Tekst: GVVV.nl/Luc Scholtus

Fotografie: Dick Gijsbertsen. Fotoalbum klik hier