G.V.V.V. verliest vooral van zichzelf in Haarlem

15 december 2018

De ongeslagen reeks van G.V.V.V. is zaterdagmiddag hard ten einde gekomen op bezoek bij Koninklijke HFC. De blauwhemden werden door persoonlijke fouten en frustraties uiteindelijk met 4-0 terug naar Veenendaal gestuurd. 

 

Een ijskoud en winderig sportpark vormde het toneel voor een op papier aantrekkelijk affiche. Een duel tussen de nummers zes en acht. De wedstrijd begon gelijk opgaand, waarin beide ploegen voorzichtig het spel probeerden te maken. Over en weer kregen de elftallen wat kansjes, maar daar bleef het ook bij. 

 

Benutte strafschop

Het sportpark werd na ruim 25 minuten pas echt in vervoering gebracht toen Rodny Hofman de opgekomen Robin Eindhoven onderuit haalde in het zestienmetergebied. Scheidsrechter Jerôme Vries twijfelde geen moment en wees resoluut naar de penaltystip. Peet van de Slot mocht aanleggen, stuurde Johan Jansen de verkeerde hoek in en schoot daarmee de openingstreffer op het scorebord. 

 

Peet van der Slot (4) schiet in de vrije rechterhoek en brengt zijn ploeg op voorsprong.

 

Op slag van rust verdubbelde de thuisploeg de score, toen het middels een hoekschop trefzeker was. Wessel Boer dook alert naar een lage corner, die hij met gevoel dwars door de Veenendaalse defensie kopte. Zo stond G.V.V.V. na 45 minuten spelen 2-0 achter, maar had het zelf het beste van het spel. Toch hadden de frustraties ertoe geleidt dat de blauwhemden tegen een achterstand aankeken. 

 

De tweede helft startte G.V.V.V. goed. Roy Terschegget kon al snel na rust goed inschieten, maar zag doelman Boks het speeltuig uit de linkerbovenhoek plukken. Amper bekomen van deze mogelijkheid, ontstond er aan de andere kant van het veld direct weer een goede mogelijkheid voor de thuisploeg. Diezelfde Robin Eindhoven, die in de eerste helft het de Veenendaalse defensie ook al lastig had weten te maken, schoot goed in maar zag zijn bal op de buitenkant van de paal ketsen. 

 

Van held naar schlemiel

Een interessante openingsfase van de tweede helft, die een paar minuten later alweer was afgezwakt. Koninklijke HFC kreeg na een kwartier goede mogelijkheden om de score verder uit te breiden, maar met uitstekende reddingen hield Johan Jansen zijn ploeg nog in de wedstrijd. Toch veranderde de heldenstatus van de sluitpost in die van schlemiel toen hij bij een onderschepping uit een hoekschop het speeltuig uit de handen liet vallen. De bal belandde pardoes voor de voeten van Wessel Boer, die het presentje maar wat graag uitpakte en daarmee zijn tweede treffer van de middag liet aantekenen: 3-0. 

 

In de slotfase werd het pijnlijke verloop van de wedstrijd nog eens extra benadrukt, toen Bart Hulsbos een voorzet van Robin Eindhoven in zijn eigen doel liep. Voor de robuuste centrale verdediger was dit extra zuur, want hij speelde vanmiddag zijn officiele 250ste duel in het blauwe tenue. Het was typerend voor de persoonlijke fouten die de wedstrijd aan de kant van G.V.V.V. rijk was. Zo kwam er na vier wedstrijden een hard einde aan de ongeslagen reeks. 

 

Tom Boks kan de bal net voor de voeten van Jeremy de Graaf weg grissen. 

 

Koninklijke HFC – G.V.V.V. 4-0 (2-0)

Scoreverloop: 28. Peet van de Slot 1-0, 42. Wessel Boer 2-0, 72. Wessel Boer 4-0, 82. Bart Hulsbos (e.d.) 4-0. 

 

Gele kaarten: Wessel Boer (Koninklijke HFC), Rodny Hofman, Taoufik Adnane (G.V.V.V.)

 

Opstelling Koninklijke HFC: Tom Boks, Danny Hols ©, Oscar Wilffert, Peet van der Slot (86. Sem Kroon), Vincent Volkert, Daniël van Son, Floris van der Linden (80. Tim van Soest), Jacob Noordmans, Lars Weistra, Wessel Boer (84. Feyo Glim), Robin Eindhoven. 

 

Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen; Rodny Hofman, Wilco den Hartog, Bart Hulsbos, Taoufik Adnane; Roy Terschegget ©, Mart de Jong (68. Robin Segers), Soufiane Laghmouchi, Danny de Leeuw (62. Robin Mulder); Sherwin Grot (84. Wout Blasman), Jeremy de Graaf.

 

Scheidsrechter: J.J.M. Vries

Toeschouwers: 300

 

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn

Fotografie: GVVV.nl/Dick Gijsbertsen. Fotoalbum klik hier