G.V.V.V. verspeelt overwinning in extremis

8 september 2018

G.V.V.V. heeft de kans op de eerste driepunter van het seizoen een paar minuten voor tijd verspeeld. Ondanks een prachtige treffer van Taoufik Adnane, kwamen de gastheren vlak voor tijd langszij door een rake strafschop van Tim Peters.

 

Met een recente ontmoeting in het achterhoofd, G.V.V.V. oefende op 4 augustus jl. tegen SVV Scheveningen, reisde de ploeg van trainer Niek Oosterlee af om minimaal hetzelfde resultaat te realiseren. 

 

Uiteenspatting op de lat

Het eerste gevaar van de wedstrijd werd gecreëerd door de thuisploeg. Na een scrimmage voor het doel van sluitpost Johan Jansen, spatte een inzet van Brandon Robinson uiteen op de dwarslat en kon er in het Veenendaalse kamp opgelucht ademgehaald worden. De opvolgende speelminuten brachten weinig gevaar en het zorgde dan ook voor een evenwichtig speelbeeld, waarin beide ploegen met wat lichte speldenprikjes de doelmannen amper op de proef stelden. 

 

Ruim twintig minuten onderweg in de wedstrijd was er voor G.V.V.V. het eerste echte gevaar te melden. Een bekeken voorzet van Danny de Leeuw belandde op het hoofd van Simon Brouwer, die vandaag weer in de basis startte, maar de nummer tien kon zijn inzet geen richting meegeven. Het was voor doelman Sven Wolsheimer dan ook een koud kunstje om het speeltuig op te rapen en zijn ploeg weer het spel te laten bepalen. 

 

Verwoestende vuurpijl

De klok tikt minuut 34 aan als Taoufik Adnane met een snelle actie de bal onderschept en vrij kan opstomen richting de zijde van SVV Scheveningen. Tegen ieders verwachting in besluit de linksback om vanaf ruim 30 meter verwoestend uit te halen. Een ware vuurpijl tot gevolg, die via de kruising hard tegen de touwen vliegt: 0-1. Amper bijgekomen van de openingstreffer, is het een minuut later Jeremy de Graaf met een grote kans op de 0-2. De spits kan vanaf randje zestienmetergebied hard aanhalen, maar te veel groen-witten in de baan van het schot voorkomen een verdubbeling van de score. 

 

Taoufik Adnane legt aan om een paar seconden later zijn bal als een vuurpijl tegen de touwen te zien vliegen.

 

Vlak voor het rustsignaal krijgt Berry Rog namens de thuisploeg een levensgrote kans op de gelijkmaker, nadat hij een voorzet precies voor zijn voeten ziet rollen. Tot opluchting van de gehele Veenendaalse ploeg en aanhang maait Rog volledig over de bal heen, waardoor het speeltuig voorlangs rolt en gemakkelijk uit de doelmond geschoten kan worden.  

 

Grote kansen op de 0-2

Met een ongewijzigd elftal startte G.V.V.V. aan de tweede helft, op jacht naar behoud – of zelfs uitbreiding – van de voorsprong. Het was er na vijf minuten heel dichtbij, toen Jeremy de Graaf oog in oog met doelman Wolsheimer kwam. Echter miste zijn afwerking scherpte en kracht, waardoor dienst inzet recht op de doelman belandde. Het was voorlopig het enige wapenfeit in een tweede helft waarin vooral SVV Scheveningen het spel maakte en de mogelijkheden kreeg op de gelijkmaker. Het enige noemenswaardige wapenfeit van de blauwen, in de betere fase, kwam van Soufiane Laghmouchi. De vervanger van Jeremy de Graaf kwam alleen voor de doelman, maar wist evenals de ploeggenoot die hij verving de Scheveningse sluitpost niet te passeren. 

 

Jeremy de Graaf, oog in oog met doelman Sven Wolsheimer, vergeet G.V.V.V. op 0-2 te brengen.

 

In de slotfase van het duel wist de ploeg van trainer John Blok een paar gevaarlijk voor het doel te komen. Zeven minuten voor tijd veranderde het doel van Johan Jansen in een absolute schiettent en konden diverse Scheveningse spelers uithalen. Twee goede reddingen van Johan Jansen en een bal die door Taoufik Adnane van de lijn werd gehaald, voorkwamen dat de gelijkmaker in de laatste minuten van de wedstrijd in het net belandde. Wel kostte het Veenendalers een hoekschop, waarmee op dat moment het grootste gevaar werd voorkomen. 

 

Late gelijkmaker

Een hoekschop op rechts zwaaide strak langs de achterlijn richting het doel, waar Wilco den Hartog opstoomde richting de bal om het uit de doelmond te verwijderen. Wat ongelukkig kwam de bal hard tegen diens arm, waardoor scheidsrechter Clay Ruperti resoluut naar de penaltystip wees. Tim Peters faalde niet, zag Johan Jansen in de verkeerde hoek duiken en daarmee de gelijkmaker tegen de touwen vliegen: 1-1. 

 

Tim Peters schiet de strafschop, en daarmee de 1-1, binnen.

 

G.V.V.V. ging in de resterende speeltijd nog op jacht naar de overwinning, maar kon niet meer door de Scheveningse muur breken en doelman Sven Wolsheimer te testen op zijn kwaliteiten. Ondanks het eerste punt voor de Veenendalers in de competitie, had het een hele zure nasmaak gezien de late gelijkmaker. 

 

Volgende week speelt G.V.V.V. een thuiswedstrijd tegen de beloften van Almere City FC. De wedstrijd begint om 14:30 uur op het eigen sportpark Panhuis. 

 

SVV Scheveningen – G.V.V.V. 1-1 (0-1)

Scoreverloop: 34. Taoufik Adnane 0-1, 84. Tim Peters 1-1 (strafschop).

 

Opstelling SVV Scheveningen: Sven Wolsheimer, Kevin Gomez Nieto, Levi Schwiebbe, Leroy Resodihardjo, Tim Peters, Michael de Niet (46. Joël Donald), Jari de Jong, Gio van Ree, Brandon Robinson, Kevin Pérez Kraaijeveld (65. Samir el Moussaoui), Barry Rog.

 

Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen; Rodny Hofman, Wilco den Hartog, Bart Hulsbos, Taoufik Adnane; Roy Terschegget, Simon Brouwer, Mart de Jong; Martin van Eck, Jeremy de Graaf (71. Soufiane Laghmouchi), Danny de Leeuw.

 

Gele kaarten: Leroy Resodihardjo (SVV Scheveningen), Taoufik Adnane (G.V.V.V.)

Toeschouwers: 500

 

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn

Fotografie: GVVV.nl/Dick Gijsbertsen

 

Bekijk de foto's van de wedstrijd in ons fotoalbum.