G.V.V.V. vervolgt zegereeks bij IJsselmeervogels

1 december 2018
G.V.V.V. heeft de zegereeks in de Tweede Divisie voortgezet met een 1-2 overwinning op bezoek bij IJsselmeervogels. De ploeg van trainer Niek Oosterlee pakte in een vermakelijk duel, via treffers van Grot en Hofman, haar derde overwinning op rij.
De wedstrijd was nog maar enkele minuten oud toen de thuisploeg de voorsprong greep via Danny van den Meiracker. De snelle voorsprong voor de roodhemden uit Spakenburg bracht de blauwhemden uit Veenendaal niet in mineur, want al zeven minuten later schoot Sherwin Grot zijn ploeg op gelijke hoogte. Het was een zeer interessante start van een helft die na 45 minuten zeer vermakelijk was gebleken. 
 
Het energieke wat beide ploegen in de eerste helft brachten in het spel, maakte in de tweede helft plaats voor meer behoudend voetbal. Tot twintig minuten voor tijd, toen Roy Terschegget op randje zestienmetergebied onderuit gelopen werd door Achraf Nejmi. Rodny Hofman nam positie achter de bal en schoot de bal formidabel in de korte hoek binnen. 
De mogelijkheden die de blauwhemden na die tijd nog kregen om de voorsprong verder uit te breiden, zou niemand na afloop meer bekommeren. Feit is dat G.V.V.V. de derde overwinning op rij zeker stelde en aansluiting houdt met de subtop van de Tweede Divisie. 
 
Met dezelfde basisopstelling als in de vorig zaterdag (op het nippertje) gewonnen thuiswedstrijd tegen VVSB begon G.V.V.V. de streekderby tegen IJsselmeervogels. De thuisploeg had nog wat goed te maken. Het leed vorige zaterdag een gevoelige nederlaag in en tegen Hardenberg. De blauwen uit Veenendaal hadden de laatste wedstrijden tegen De Treffers en VVSB gewonnen. De laatste uitoverwinning tegen IJsselmeervogels dateerde uit 2011. Voer voor een interessante ontmoeting dus.
 
G.V.V.V. komt sterk uit de startblokken. Tweemaal is de lat van de tegenstander spelbreker. Al na twee minuten zetten Grot en Hofman druk op de verdediging van IJsselmeervogels. Gillian Justina wordt afgetroefd en dat resulteert in een pass van Hofman naar Robin Segers. Die laatste plaatst  een schot richting doelman Jaimy Schaap. De bal blijkt een loepzuivere lob en de doelman moet de bal tot zijn eigen verrassing net voor de lat over tikken. Enkele minuten later een hoekschop. Bart Hulsbos kopt de bal, Marciano van Leijenhorst probeert de bal weg te schieten maar deze gaat richting het eigen doel en raakt na door doelman Schaap te zijn getoucheerd de lat en stuitert weer het veld in.

Robin Segers probeert aan de bal te komen.
 
Op achterstand
Na vijf minuten is er de eerste echte aanval van IJsselmeervogels. Deze blijkt ook gelijk doeltreffend. Een vallende Bart Hulsbos. De combinatie tussen Robbert Olijfveld en Eef van Riel. Van Riel zet vanaf de achterlijn voor en ziet een duikende Danny van den Meiracker de bal in het doel deponeren. 
Het duurt niet lang of de thuisploeg krijgt opnieuw een kans om te scoren. Olijfveld krijgt de bal in vrije positie toegespeeld maar de bal stuitert van zijn borst weg voordat hij gevaarlijk kan worden. 
 
En weer gelijk
Terwijl IJsselmeervogels zich gesterkt voelt door de voorsprong en aan een heus offensief denkt te beginnen is het G.V.V.V. dat weer op gelijke hoogte komt. Een lange bal vanuit de verdediging door Wilco den Hartog wordt door Kevin van Diermen verkeerd behandeld en komt verrassend bij Sherwin Grot terecht. Grot snelt richting doel en plaatst de bal heel beheerst langs doelman Schaap in het doel.

Rodny Hofman geconcentreerd aan de bal.
 
Een tegenvaller voor de thuisploeg. Maar de Spakenburgers gaan onverdroten door met het druk zetten op het doel van G.V.V.V. De bal wordt meest van tijds vanuit de verdediging rechtstreeks naar de voorhoede getransporteerd, het middenveld veelal overgeslagen. Deze speelwijze zorgt ervoor dat de blauwen weinig grip op de wedstrijd krijgen. De blauwen hebben dan ook niets te klagen wanneer de rooien enkele uitgelezen kansen krijgen. Johan Jansen moeten redding brengen bij een inzet van Robbert Olijfveld. Jansen pakt de bal op of achter de doellijn. Assistent scheidsrechter Koopman ziet geen doelpunt en scheidsrechter Oostrom besluit door te laten spelen. Enkele minuten later weer een aanval van IJsselmeervogels. Mike van de Laar zet in, doelman Jansen redt, de rebound wordt door Maikel de Harder tegen de lat geschoten. IJsselmeervogels valt aan en G.V.V.V. heeft het soms moeilijk.
 
Het is tot nu toe een levendige wedstrijd. Kansen over en weer. Een vrije trap voor G.V.V.V. De inzet van Jeremy de Graaf wordt door doelman Schaap weggestompt. Beide doelmannen hanteren de vuisten met grote regelmaat. Ballen (klemvast) vangen is vandaag de uitzondering!
De doelmannen worden ook regelmatig getest op hun reflexen. Johan Jansen moet zelfs gestrekt op een schot van Mike van de Laar. 
 
De wedstrijd daalt in het laatste kwartier van de eerste helft naar een bedenkelijk niveau. Foute passes, slechte balaannames, spelers van beide ploegen maken er zich schuldig aan. 
In de extra minuut speeltijd een beste kans voor G.V.V.V. Via De Leeuw en Grot komt Jeremy de Graaf in balbezit, de spits weet de kans niet te benutten.
 
Trainer Niek Oosterlee besluit in de rust om Robin Segers te wisselen voor Soufiane Laghmouchi. Door de speelwijze van IJsselmeervogels had Segers weinig aandeel in het spel en met Laghmouchi zou er wellicht meer druk uitgeoefend kunnen worden.
 
De eerste mogelijkheid is voor Danny van den Meiracker. De Spakenburgse spits treuzelt te lang en ziet de kans aan zich voorbij gaan. De eerste aanval van de blauwen is na tien minuten spelen. Grot haalt de achterlijn maar kan geen medespeler bereiken. Een hoekschop wordt even later door doelman Schaap gemist, Danny de Leeuw (goed op dreef vandaag) schiet de bal over.
 
G.V.V.V. pakt het initiatief
Na een uur speeltijd komt G.V.V.V. steeds meer in balbezit en begint de wedstrijd naar zich toe te trekken. Het blijft, net als in de eerste helft, proberen met verzorgd voetbal het doel van de tegenstander te vinden. De thuisploeg heeft in de tweede helft nog niet veel indruk gemaakt. Doelman Schaap moet redding brengen op een schot van Laghmouchi. Trainer Ted Verdonkschot ziet met lede ogen de wedstrijd kantelen en besluit in korte tijd twee wissels toe te passen. Veel effect heeft dit niet. Wel ziet hij Eef van Riel een schot afvuren wat rakelings naast gaat. 
 
Wat hij ook ziet is een overtreding van Achraf Nejmi op Roy Terschegget en op zo’n twintig meter van het doel mag G.V.V.V. een vrije trap nemen.
Rodny Hofman mag de bal nemen en schiet deze, buiten bereik van de doelman, schitterend in de uiterste hoek. De voorsprong is een feit en niet eens onverdiend.

Danny de Leeuw tijdens een karakteristieke kapbeweging. (Eef van Riel staat nu voor de 3e maal op de foto!)
 
IJsselmeervogels besluit alles op alles te zetten. Invaller Felitciano Zschusschen komt de aanval versterken. Veel effect heeft het niet, nee het spel gaat zelfs zienderogen achteruit. Het is vooral G.V.V.V. wat mogelijkheden krijgt om de wedstrijd op slot te gooien. Grot heeft een bal voor het intikken, Laghmouchi lobt de bal fraai over een tegenstander, maar komt ook niet tot scoren. Robbert Olijfveld schiet aan de andere kant een bal voorlangs. 
Een spannende eindfase kondigt zich aan. Eén doelpunt voorsprong is mager en er kunnen gekke dingen gebeuren heeft de wedstrijd tegen VVSB laten zien. In de vijf minuten extra speeltijd opnieuw een hele grote kans voor Sherwin Grot. Vrij voor doelman Schaap weet hij hem niet te passeren.
 
Met deze knappe overwinning sluit G.V.V.V. weer meer aan bij de subtop. Trainer Niek Oosterlee zal zeker met de uitvoering in de tweede helft zeer tevreden zijn geweest. 
 
Volgende week de thuiswedstrijd tegen HHC Hardenberg, aanvang 15.30 uur.
 
 
IJsselmeervogels – G.V.V.V. 1-2 (1-1)
Scoreverloop: 5. Danny van den Meiracker 1-0, 12. Sherwin Grot 1-1, 70. Rodny Hofman 1-2
 
Gele kaarten: Achraf Nejmi, Robbert Olijfveld (IJsselmeervogels), Rodny Hofman, Roy Terschegget, Danny de Leeuw, Jeremy de Graaf (G.V.V.V.)
 
Opstelling IJsselmeervogels: Jaimy Schaap, Jeffrey Buitenhuis, Gillian Justiana, Achraf Nejmi, Mike van de Laar (60. Dylan Chiazor), Danny van den Meiracker, Robbert Olijfveld, Maikel de Harder (67. Soufian Moro), Eef van Riel (75. Felitciano Zschusschen), Kevin van Diermen, Marciano van Leijenhorst.
 
Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen, Rodny Hofman, Bart Hulsbos, Taoufik Adnane, Roy Terschegget, Wilco den Hartog, Jeremy de Graaff, Robin Segers (46. Soufiane Laghmouchi), Danny de Leeuw, 
Sherwin Grot, Mart de Jong. 
 
Scheidsrechter: Ingmar Oostrom (Oudewater)
Toeschouwers: 1250
 
Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn/Paul van de Lustgraaf
Foto's: Orange Pictures

Onze vaste fotograaf Dick Gijsbertsen was helaas plotsklaps verhinderd, daarom deze keer geen foto reportage.