G.V.V.V. wint dankzij uitstekende eerste helft

20 oktober 2018

G.V.V.V. boekte vandaag een terechte thuisoverwinning op SV Spakenburg en is nu zeven wedstrijden ongeslagen. De ploeg van Niek Oosterlee wisselt al een tijdje goede en minder goede wedstrijdhelften af, waardoor het zichzelf steeds in de problemen brengt. De uitwedstrijd vorige week tegen Barendrecht was daar een voorbeeld van, met een onnodig gelijkspel als resultaat. Ook vandaag was de eerste helft van de kant van G.V.V.V. veel beter dan de tweede. Het verschil was echter dat het scorebord in de rust een meer dan verdiende 3-0 voor de blauwen uit Veenendaal aangaf. Sterker nog, G.V.V.V. speelde de beste helft van dit seizoen tot nu toe. Het liet met prachtig voetbal Spakenburg alle hoeken van het veld zien, met als oogst twee goals van Jeremy de Graaf en een van Simon Brouwer. De tweede helft gaf een totaal ander beeld. Spakenburg gooide de beuk erin en deed er alles aan het spel van G.V.V.V. te ontregelen. En met succes, want de 3-1 viel al bij de eerste aanval van de gasten na rust. Tegenhouden was het devies voor de thuisploeg, dat toch goed standhield en de overwinning over de streep wist te trekken. Invaller Philip Ties scoorde in de blessuretijd nog zijn tweede van de middag, maar de drie punten bleven in Veenendaal.

 

Op het goed gevulde Panhuis liet de thuisploeg meteen na de aftrap zien een goed strijdplan te hebben tegen Spakenburg. Er was onmiddellijk druk naar voren, er werd nauwkeurig en in een hoog tempo gespeeld. Spakenburg is vanaf het begin slordig en leidt erg veel balverlies. De eerste kans voor de Veense blauwen dient zich dan ook al snel aan. Rodny Hofman mag langs de zijlijn bijna het hele veld oversteken en Jeremy de Graaf bedienen. Deze levert een voorzet af richting Roy Terschegget, maar zijn schot wordt gekraakt in de defensie van Spakenburg. Het spel golft dan al op en neer en is erg aantrekkelijk voor het publiek. De Graaf wordt een aantal keren gevaarlijk weggestuurd, maar wordt evenzo vaak teruggefloten wegens buitenspel.

 

Blunder Leon ter Wielen

In de veertiende minuut krijgt G.V.V.V. loon naar werken. Robin Mulder en Jeremy de Graaf ontwijken de buitenspelval en duiken op voor keeper Ter Wielen. Mulder legt breed en De Graaf schiet. Het schot ontbeerde wat kracht en had verder richting de hoek gekund, waardoor de goalie van Spakenburg de bal redelijk makkelijk leek te kunnen pakken. Op onverklaarbare wijze liet Ter Wielen de bal echter door zijn handen glippen en rolde hij alsnog over de doellijn: 1-0.

 


Jeremy de Graaf schiet de 1-0 binnen

 

2-0 Jeremy de Graaf

Na de voorsprong ging de thuisploeg door waar het gebleven was. Er bleven kansen komen, Spakenburg stelt er vrijwel niets tegenover. Het wachten is op de 2-0, en dat duurde dan ook niet meer dan tien minuten. Een schitterende diepe pass van Robin Mulder wordt door Jeremy de Graaf aangenomen, hij snelt tussen twee man door en verschijnt 1:1 voor Ter Wielen. Deze heeft het nakijken op de beheerste schuiver van De Graaf.

 


De Graaf heeft de keeper zojuist kansloos gelaten: 2-0!

 

Spakenburg rijp voor de sloop

Na een half uur spelen zakt het niveau van het spel van Spakenburg nog verder. Het blijft balverlies lijden, met regelmaat verdwijnen goedbedoelde passes over de zijlijn. De voor de Spakenburg defensie ongrijpbare Jeremy de Graaf wordt over een grote afstand perfect op maat bediend door Bart Hulsbos. Hij speelt zich knap vrij en weet Roy Terschegget te bereiken. Die haalt tot twee keer toe uit. De eerste keer wordt het schot geblockt, de rebound belandt weer voor zijn voeten en dan gaat de bal rakelings over de kruising. Tien minuten voor rust grijpt Spakenburg trainer John de Wolf in. Hij wisselt Olaf van der Sande voor Jordy Bitter. Het lijkt bitter weinig te helpen, want vijf minuten voor rust gaat ook de 3-0 in het net. Rodny Hofman is weer eens mee opgekomen en vuurt een lage voorzet af, die voorlangs lijkt te gaan. Bij de tweede paal kan de bal echter niet worden weggewerkt door Spakenburg en Simon Brouwer kan van dichtbij alsnog het beslissende tikje geven, op aangeven van Jeremy de Graaf. Daarna had het zelfs 4-0 kunnen staan, na weer een prachtige G.V.V.V. aanval. Nu is het Simon Brouwer die een mooie diepe crossbal geeft op De Graaf. Deze legt terug op Terschegget, die hard uithaalt maar rakelings naast schiet.

 


Simon Brouwer loopt weg na de 3-0

 

Beste helft van dit seizoen

Het publiek heeft zichtbaar genoten van de eerste helft. Iedereen, inclusief Niek Oosterlee, is het er na afloop over eens dat we de beste helft van G.V.V.V. van dit seizoen hebben gezien. Bij de afmars naar de kleedkamers trakteert het thuispubliek ex G.V.V.V. trainer John de Wolf nog op een jolige boodschap: “Johnny neem je rotzooi mee”. Maar, zoals in de inleiding al aangegeven, speelden de blauwen de laatste tijd steeds maar een goede helft. Zaak dus om ‘de huid van de wolf niet te vroeg te verkopen’, zoals onze huisfotograaf Dick Gijsbertsen in de rust terecht opmerkte.

 

Veenendaalse bibber

En dat hij daar volkomen gelijk in had, bleek al meteen na de aftrap voor de tweede helft. De Wolf heeft in de rust Nick de Bondt en Giovanni Gravenbeek gewisseld voor Philip Ties en Argjend Selimi. Bij de eerste Spakenburgse aanval gaat het mis als Taoufik Adnane zich voor de eerste keer in de wedstrijd verslikt in Kevin Sterling, die hij tot op dat moment volkomen in zijn zak had. Sterling bedient Philip Ties, die genadeloos uithaalt en de bal achter Johan Jansen krult. De Wolf heeft er duidelijk voor gezorgd dat zijn spelers de beuk erin gooien en dat betaalt zich uit. G.V.V.V. laat ineens de ruimtes groter worden, maakt verkeerde keuzes en voetbalt niet meer. Niek Oosterlee spreekt er na afloop van de wedstrijd zijn ongeloof en onbegrip over uit. Hij spreekt van de ‘Veenendaalse bibber’ die steeds weer in zijn team komt.

 

Rommelig spel

Het spelbeeld van de tweede helft is erg rommelig. Spakenburg stookt het vuurtje op en ontregelt daarmee het spel van de Veenendalers, maar hebben daarbij veel overtredingen nodig. Het spel ligt dan ook veelvuldig stil. Het publiek veert weer op als Mike Vreekamp plotseling een verdekt schot kan afvuren, dat Johan Jansen met de vuisten onschadelijk moet maken. Als er een uur gespeeld is, krijgt Cendrino Misidjan de gele kaart voorgehouden omdat hij herhaaldelijk op de verkeerde plek probeert in te gooien. Als Kevin Sterling geblesseerd op de grond ligt, gaat het spel intussen door. Hulsbos probeert de bal hard weg te schieten, maar raakt Sterling hard tegen het hoofd. Ongetwijfeld deed hij dat zonder opzet, maar het leverde hem toch een gele prent op. Naar mate de tijd verstrijkt, loopt de spanning op. Spakenburg krijgt nog enkele mogelijkheden om de 3-2 te maken, maar slaagt er niet in. G.V.V.V. heeft tot dat moment bijna niets weten te creëren.

 

Spanning

De laatste tien minuten van de reguliere speeltijd lijkt Spakenburg de handdoek in de ring te hebben gegooid. De Veenendalers controleren de wedstrijd en de drie punten lijken veilig. Er is zelfs nog een grote kans voor Robin Mulder als hij een afvallende bal na een schot van Jeremy de Graaf voor zijn voeten krijgt. De bal gaat echter in het zijnet. De spanning bij het thuispubliek neemt echter weer onbedoeld toe als Spakenburg toch nog weet te scoren. In de derde van de vijf extra speelminuten weet Ties opnieuw de bal beheerst achter Johan Jansen te koppen. G.V.V.V. heeft echter niet al teveel moeite de laatste twee minuten overeind te blijven en de zeer welkome drie punten in Veenendaal te houden.

 

Door de mooie overwinning op haar streekgenoot stijgt G.V.V.V. naar de achtste plaats op de ranglijst. Volgende week zaterdag wacht het treffen met de huidige nummer twee in deze competitie AFC. De aanvang op sportpark Goed Genoeg in Amsterdam is 14.30 uur.

 


De Wolf blaast de aftocht...

 

G.V.V.V. – SV Spakenburg 3-2 (3-0)

Scoreverloop: 14. Jeremy de Graaf 1-0, 24. Jeremy de Graaf 2-0, 40. Simon Brouwer 3-0, 47. Philip Ties 3-1, 90+3 Philip Ties 3-2.

 

Gele kaart: 21. Tom Oostinjen (SV Spakenburg), 54. Simon Brouwer (G.V.V.V.), 61. Cendrino Misidjan (SV Spakenburg), 63. Philip Ties (SV Spakenburg), 69. Bart Hulsbos (G.V.V.V.) 82. Rodny Hofman (G.V.V.V.), 90+5. Mike Vreekamp (SV Spakenburg).

 

Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen, Rodny Hofman, Bart Hulsbos, Wilco den Hartog, Taoufik Adnane, Roy Terschegget, Mart de Jong, Danny de Leeuw, Robin Mulder, Simon Brouwer, Jeremy de Graaf.

 

Opstelling Spakenburg: Leon ter Wielen, Barry Beijer, Tom van der Neut, Tom Oostinjen, Mike Vreekamp, Nick de Bondt (46. Philip Ties), Jordy Bitter (36. Olaf van der Sande), Kevin Sterling, Giovanni Gravenbeek (46. Argjend Selimi), Youri Koelewijn, Cendrino Misidjan. 

 

Scheidsrechter: F.A. van Herk

Toeschouwers: 1.500

 

Tekst: GVVV.nl/Luc Scholtus

Fotografie: GVVV.nl/Dick Gijsbertsen. Fotoalbum, klik hier