G.V.V.V. wint ook van SVV Scheveningen

9 februari 2019
Een week na de overwinning op Jong Sparta Rotterdam heeft G.V.V.V. ook met minimaal verschil van SVV Scheveningen gewonnen. Op een winderig sportpark winnen de blauwhemden met 1-0, dankzij een doelpunt van Jeremy de Graaf.
 
In de loop van de week blijkt Danny de Leeuw een ernstige enkelblessure te hebben en hij moet plaatsnemen op de tribune, samen met de andere geblesseerden: Martin van Eck en Bart Hulsbos. Simon Brouwer kan na lang blessureleed in ieder geval weer wel plaatsnemen op de reservebank.
 
De eerste kans van de wedstrijd is in ieder geval voor G.V.V.V. Sherwin Grot komt maar een teenlengte tekort om de blauwen op voorsprong te kunnen zetten.
Scheveningen heeft het belang van deze wedstrijd duidelijk in het vizier. Om niet verder af te dalen op  de ranglijst moet er een goed resultaat behaald worden. Zij beginnen de wedstrijd in ieder geval met stevig druk te zetten. Dit resulteert ook in een grote kans voor Barry Rog. Na een voorzet vanaf de achterlijn van Levi Schwiebbe, komt ook hij maar een teenlengte tekort om doeltreffend uit te kunnen halen.
 
Winderig
De harde wind speelt duidelijk een rol op het sportpark. Met de wind in de rug heeft G.V.V.V. de eerste helft moeite om de bal goed in de ploeg te kunnen houden en te kunnen voetballen. Ook de bezoekers uit Scheveningen weten niet goed hoe zij de ploeg van trainer Niek Oosterlee moeten bespelen. Het resulteert in een gezapige eerste helft van de wedstrijd. Niet dat er geen kansjes zijn. Maar de harde wind belet blijkbaar elke vorm van goed samenspel. 
 
Een mooie actie van Robin Mulder in het strafschopgebied levert niet meer dan een hoekschop op. Ook een veelbelovende counter van de thuisploeg levert niets op. Een verwoestend schot van Mehmet Aldogan van Scheveningen wordt door doelman Johan Jansen met moeite corner gewerkt. 
Met nog vijf minuten spelen zowaar commotie binnen de zestienmeter van Scheveningen. Doelman Bénard komt uit maar mist de bal, iemand raakt de bal wel of niet met de hand, scheidsrechter Martens ziet er in ieder geval niets in en zo eindigt de, bij vlagen slaapverwekkende, eerste helft zonder doelpunten. Een helft waarin G.V.V.V. statisch speelt, weinig voor de goal van de tegenstander komt en vaak de lange bal hanteert. Met de wind mee is dat vanmiddag duidelijk niet het juiste recept. Scheveningen oogt wat bewegelijker maar kan daarentegen weinig creëren. 
 
De rollen zijn omgedraaid
De tweede helft zijn de rollen omgedraaid en mag de thuisploeg tegen de wind in spelen. Het resulteert al snel in een mogelijkheid voor G.V.V.V., nadat Robin Mulder Soufiane Laghmouchi met een goede dieptebal richting doel van sluitpost Bénard heeft gestuurd. Het speeltuig wordt door de linksbuiten echter volledig verkeerd geraakt, waardoor de bal pardoes voor de voeten van Mart de Jong belandt. Die kan nog wel schieten, maar de bal te weinig overtuiging meegeven om ook daadwerkelijk een doelpoging te forceren. 
 

Jeremy de Graaf controleert de bal.


Op voorsprong

Niet veel later kan het Veenendaalse publiek wel opspringen wanneer Jeremy de Graaf de openingstreffer tegen de touwen schiet. Hieraan vooraf gaat een goede onderschepping van Laurens van der Voort, die door de centrale verdediger wordt voortgezet met een uitstekende pass op Jeremy de Graaf. De topscorer van G.V.V.V., oog-in-oog met de Scheveningse goalie, schiet de bal rustig en bekwaam voorbij Bénard: 1-0. 
 
Scheveningen ondervindt duidelijk dezelfde problemen van de wind als G.V.V.V. in de eerste helft. De blauwhemden beginnen wel steeds meer controle over de wedstrijd te krijgen en lijken de score enkele minuten later te verdubbelen. Wederom hetzelfde duo als bij het eerste doelpunt zorgt er voor dat het publiek weer op het puntje van de stoel kan plaatsnemen. Een uitstekende crosspass van Laurens van der Voort wordt door Jeremy de Graaf ineens op doel geschoten waar doelman Bénard met moeite de inzet tot een hoekschop kan verwerken. 
 

Roy Terschegget probeert zijn tegenstander van de bal te houden.


De spanning neemt toe

Het duel is weer meer een wedstrijd geworden. Meer inzet en beter voetbal door de blauwen. Door de minimale marge en het pompen of verzuipen van de bezoekers, is iedereen met een blauw hart tot de laatste minuten nog niet gerust op de zege van de Veenendalers. G.V.V.V. probeert de bezoekers uit Scheveningen zoveel mogelijk van het eigen doel af te houden. Het gegeven dat de bezoekers soms erg onzorgvuldig de counters uitvoert is alleen maar in het voordeel van de thuisploeg. De beste kans krijgt G.V.V.V. nog in de extra speeltijd. Roy Terschegget komt na een uitbraak in kansrijke positie, maar in plaats van voor eigen succes te gaan schuift hij de bal breed.
 
Ook Johan Jansen houdt zijn ploeg met een paar goede reddingen op de been en houdt daarmee zijn goal voor de derde keer dit seizoen schoon. G.V.V.V. lijkt definitief afscheid te hebben genomen van de onderste regionen. 
 
Volgende week de uitwedstrijd tegen Jong Almere City dat de uitwedstrijd tegen FC Lienden verliest en juist in die onderste regionen terecht is gekomen. Aanvang van deze wedstrijd is 15.30 uur.

 

G.V.V.V. – SVV Scheveningen 1-0 (0-0)

Scoreverloop: 52. Jeremy de Graaf

 

Gele kaarten: 15. Taoufik Adnane, 73. Sherwin Grot, 88. Wilco den Hartog (G.V.V.V.)

 

Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen; Rodny Hofman (84. Guido Janssen), Wilco den Hartog, Laurens van der Voort, Taoufik Adnane; Roy Terschegget, Mart de Jong, Robin Mulder; Sherwin Grot (81. Simon Brouwer), Jeremy de Graaf, Soufiane Laghmouchi. 

 

Opstelling SVV Scheveningen: Björn Benard, Kevin Gomez, Samir el Moussaoui, Rubin Koorndijk (77. Tim Peters), Levi Schwiebbe, Mitchel de Vlugt, Leroy Resodihardjo, Mehmet Aldogan, Jari de Jong, Brandon Robinson (77. Joël Donald), Barry Rog (81. Sergi Roeleveld).  


Scheidsrechter: R.W.M. Martens (Rijsbergen)
Toeschouwers: 900


Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn/Paul van de Lustgraaf

Fotografie: GVVV.nl/Dick Gijsbertsen. Fotoalbum klik hier