G.V.V.V. zakt door ondergrens in Lienden

4 mei 2019

G.V.V.V. heeft zaterdagmiddag op bezoek bij FC Lienden haar reeks van drie overwinningen op rij niet weten uit te breiden. De ploeg van trainer Niek Oosterlee zakte volledig door de ondergrens en verloor met 2-0 van de Betuwse laagvlieger. 

 

Coach Oosterlee had zijn basisopstelling t.o.v. de met 3-2 gewonnen wedstrijd, 14 dagen geleden tegen IJsselmeervogels, op twee plaatsen gewijzigd. Rodny Hofman die door een vakantie deze week maar eenmaal had getraind nam op de bank plaats en Jeremy de Graaf vergezelde hem, omdat de spits in de afgelopen dagen wat ziekjes was geweest. Sherwin Grot en Mo Bendadi vervingen hen, waardoor laatstgenoemde vanaf acquit dus mocht spelen tegen een aantal van zijn voormalig ploeggenoten.
Al vroeg in de wedstrijd volgde er nog een (noodzakelijke) wijziging, en kreeg G.V.V.V. de eerste klap te verduren. Roy Terschegget ging na zes minuten naar de grond met een knieblessure. Nader onderzoek moet de exacte blessure en eventuele beschadigingen vaststellen. Simon Brouwer was zijn vervanger. 


Simon Brouwer moest al zeer vroeg aan de warming-up beginnen om Roy Terschegget te vervangen.

 

Weinig kansen

Het was het enige noemenswaardige moment in een zwakke openingsfase, die werd gekenmerkt door slordig balverlies aan beide zijden en ploegen die de kwaliteiten van de doelmannen geen enkele keer op de proef stelden. Na een kwartier mocht Soufiane Laghmouchi pas voor de eerste keer op doel schieten, maar de aanvaller kon in het schot te weinig overtuiging leggen waardoor doelman Jonkerman het rolletje gemakkelijk kon oprapen. Even daarvoor had de thuisploeg zich laten gelden, maar in die situatie zocht spits Marlon Versteeg het doel te hoog. 

 

Mo Bendadi kreeg na 25 minuten een grote kans om zijn oude werkgever pijn te doen, maar oog-in-oog met de sluitpost, na een prachtige pass van Taoufik Adane, schoot Bendadi het speeltuig op de voet van Jonkerman. Een minuut later was het aan de andere kant bijna raak. Uit een moeilijke hoek wist Ayrton Statie toch nog een doelpoging te ondernemen, maar hij vond Johan Jansen op zijn weg. Laurens van der Voort produceerde nog een voorzet die goalie Jonkerman uit z’n handen liet vallen, maar waar geen enkele blauwe van kon profiteren. En vijf minuten voor rust was Rafael Uiterloo in een minuut tijd tweemaal dichtbij de openingstreffer voor de thuisploeg. Dit waren de spaarzame momenten van opwinding die het aanwezige publiek in verroering brachten in een zeer vlak eerste bedrijf.  

 

Snelle openingstreffer

Vier minuten na de start van de tweede speelhelft viel er al direct meer te noteren dan in de gehele eerste helft. Salim Mansouri wist met een mooie curvebal via de binnenkant van de paal achter Johan Jansen te werken en daarmee zijn ploeg op een zeer welkome voorsprong te schieten. Het speelbeeld was toen al duidelijk. Een aanvallend G.V.V.V. en een op de counter loerend FC Lienden dat dus gelijk succes boekte.
Sherwin Grot had drie minuten later de ultieme mogelijkheid om de gelijkmaker al snel te produceren, nadat hij op het randje van buitenspel op het doel kon afgaan. De snelle spits zag in zijn ooghoek Soufiane Laghmouchi mee opkomen, op wie hij besloot af te geven. Het snelle ingrijpen van Shuremy Felomina voorkwam dat zijn ploeg al gauw haar voorsprong als sneeuw voor de zon zag verdwijnen. 

Even later slaagde Sherwin Grot er niet in om Simon Brouwer in kansrijke positie te bedienen. De bal werd niet goed in de doelmond gelegd, waardoor het speeltuig achter Brouwer terecht kwam en FC Lienden accuraat kon ingrijpen. 
 


Mo Bendadi laat na zijn oude werkgever zeer te doen. Doelman Thom Jonkerman stopt zijn schot.


Snelle counter

De thuisploeg leek steeds meer grip op de wedstrijd te krijgen. Het was vooral te danken aan de zeer matige vertoning van G.V.V.V. en het gebrek aan echte weerstand van de Veenendalers, waardoor FC Lienden – soms per ongeluk – opeens kansrijke momenten beleefde. Het was dan ook aan Johan Jansen te danken dat G.V.V.V. niet al een halfuur voor tijd de tweede treffer om haar oren kreeg. Met twee katachtige reflexen wist de inwoner van Barneveld grote kansen van Marlon Versteeg en Salim Mansouri uit zijn doel te ranselen

Genadeklap
Toch kon ook de Veenendaalse goalie niet voorkomen dat het tien minuten later alsnog 2-0 werd. Na een hoekschop van G.V.V.V. kon de thuisploeg snel counteren en profiteren van de ruimte die opeens achterin lag. Uiteindelijk wist Ayrton Statie de bevrijdende tweede treffer voor zijn ploeg te verzilveren en tevens de genadeklap uit te delen. Want het was toen al bijna duidelijk dat G.V.V.V., al zou het nog een uur krijgen om door te spelen, nauwelijks voor gevaar kon zorgen, want ook het inbrengen van Jeremy de Gaaf voor Soufiane Laghmouchi bracht nauwelijks soelaas.

Geen eretreffer
Hoewel het aandringen met de moed der wanhoop te prijzen viel en er met de inzet van de Oosterlee equipe niet zo veel mis was, ontbrak het aan voetbalgogme om het Lienden moeilijk te maken. Nee, het was steeds oppassen dat de gastheren van de geboden ruimte door de aanvallende intenties, niet verder uit zouden lopen.
De in de laatste minuten naar het front gestuurde centrale verdediger Bart Hulsbos, kopte nog wel rakelings naast en in de blessuretijd op de bovenkant van de lat, maar zelfs een eretreffer was niet gegund aan de bezoekers.
En als je dan na de volledige negentig, plus toegevoegde minuten, terugkijkt viel er op 2-0 winst van FC Lienden eigenlijk helemaal niets af te dingen. De mannen van trainer Hans van de Haar grepen de laatste strohalm veel steviger vast om rechtstreekse degradatie te ontlopen, dan dat G.V.V.V. die nog vastgreep om een mogelijke (heel kleine) kans op een derde periodetitel te verzilveren.

 

Zo kwam er na drie overwinningen op rij opeens een hard einde aan de goede reeks. G.V.V.V. verloor in Lienden zowel de wedstrijd als haar aanvoerder, die uitviel met een knieblessure.
Aankomende zaterdag mag G.V.V.V. gaan proberen om in eigen huis beter voor de dag te komen wanneer de rode lantaarndrager BVV Barendrecht op bezoek komt. Aanvang 14.30 uur.  

 

FC Lienden - G.V.V.V. 2-0 (0-0)

Scoreverloop: 49. Salim Mansouri 1-0, 74. Ayrton Statie 2-0.

 

Gele kaart: 68. Abdel Metalsi (FC Lienden)

 

Opstelling FC Lienden: Thom Jonkerman, Djamel Boerstra, Abdel Metalsi (83. Clarence Hasselbaink), Rafael Uiterloo (81. Jesse van Baal), Frank Wiafe, Milad Intezar ©, Salim Manzouri, Marlon Versteeg (88. Yassine Zakir), Yusef Bilen, Ayrton Statie, Shuremy Felomina.

 

Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen; Laurens van der Voort, Wilco den Hartog, Bart Hulsbos, Taoufik Adnane; Roy Terschegget © (8. Simon Brouwer), Mart de Jong (58. Jeremy de Graaf), Danny de Leeuw; Mo Bendadi, Sherwin Grot, Soufiane Laghmouchi (78. Robin Mulder). 

 

Toeschouwers: 600

Scheidsrechter: M.J. Nagtegaal

Tekst: Youri van Doorn/Bas van Capelleveen

Fotografie: Dick Gijsbertsen. Fotoalbum klik hier