G.V.V.V. zegeviert in Groesbeek

17 november 2018
Na een week ‘rust’ kreeg de competitie voor G.V.V.V. weer een vervolg. Nadat de thuiswedstrijd tegen Katwijk in een zeperd eindigde was het tijd om voor eerherstel en punten te gaan.
Dat dat dan op een avondwedstrijd tegen De Treffers in Groesbeek moest, was een lastige bijkomstigheid. Zeker gezien de onderlinge resultaten, waarin DeTreffers wat punten betreft in ieder geval ver voor stond. Maar zowel G.V.V.V. als De Treffers hadden het in de laatste twee wedstrijden minder goed gedaan. Een lastige bijkomstigheid was ook nog de ziekenboeg, die vooral bij de blauwen goed gevuld is. Trainer Niek Oosterlee moest dan ook een beroep doen op enkele jonkies, waarbij Robin Segers zelfs in de basisopstelling stond. Op de bank jeugdspeler Justin Spies.

Op sportpark Zuid in Groesbeek begint G.V.V.V. gevaarlijk. Na twee minuten speeltijd ziet Roy Terschegget een voorzet op Jeremy de Graaf buiten bereik van doelman Niels Kornelis op de lat belanden.
De Treffers neemt al gauw de touwtjes in handen neemt. Toch zijn het de Veenendalers die na veertien minuten wedstrijd op voorsprong komen. Mart de Jong passt de bal in de ruimte, Sherwin Grot troeft zijn tegenstander Joris Janssen af, zet voor, debutant Robin Segers stapt over en aanvoerder Roy Terschegget scoort.

Robin Segers op weg om het tweede doelpunt van G.V.V.V. te gaan maken.

De Treffers probeert wat terug te doen, maar kan nog weinig gevaar stichten. Na een half uur spelen opnieuw Grot die een assist geeft. Grot jaagt de verdedigers van De Treffers op en gaat uiteindelijk een combinatie met Segers aan. Nadat Segers weer in balbezit komt besluit hij de bal op doel te schieten. De bal gaat over de doelman heen en een fraai doelpunt is het resultaat, 0-2.
Vijf minuten later profiteert Grot opnieuw van een fout in de Groesbeekse verdediging. Doelman Kornelis besluit uit te komen en zijn verdediger Jansen te assisteren. Grot besluit het duel niet aan te gaan en de bal voor te zetten. Hiermee geeft hij voor de derde maal een assist, want ditmaal is het Jeremy de Graaf die het leer tegen de touwen kan schieten, 0-3.

Terwijl G.V.V.V. in de eerste helft nog diverse mogelijkheden krijgt op zeker, is het De Treffers wat vergeefse pogingen doet om in de wedstrijd te komen. Verder als twee mogelijkheden via Aziz Khalouta komt het echter niet. Jeremy de Graaf ziet een inzet op de kruising belanden. Ja, als GVVV aan het einde van de eerste helft op een 4-0 of 5-0 voorsprong had gestaan, dan zou niemand die avond raar op hebben gekeken. GVVV speelde die eerste helft fris, fruitig en vooral attent en geconcentreerd!

Sherwin Grot liet zijn tegenstanders meerdere malen zijn hielen zien.

Ook in de tweede helft een superieur G.V.V.V. De thuisploeg probeert het wel maar kan niet. De verdediging van de blauwen blijft attent. Doelman Johan Jansen heerst soeverein. De wedstrijd gaat voor de gastheren dan ook als een nachtkaars uit. G.V.V.V. loert op doelpunten, krijgt ook meerdere  kansen, maar weet verder niet te scoren. Het blijft bij de drie doelpunten.

Eindelijk lukte het G.V.V.V. om de nul te houden. Maar nog belangrijker, het maakte zelf drie doelpunten. Sherwin Grot gaf driemaal een assist. Dat betekende dan ook een dik verdiende overwinning in de avondwedstrijd tegen De Treffers. Een goed en fel spelend G.V.V.V. behaalde een overwinning waar men zeker trots op mag zijn. Met een elftal waarin onder meer Robin Segers (eerste opwachting dit seizoen en ook de eerste keer in de basisopstelling) het uitstekend deed en zelfs scoorde.

De zeventienjarige jeugdspeler Justin Spies (die al zijn hele leven bij G.V.V.V. speelt!), maakte in de slotminuten zijn debuut!!

Debutant Justin Spies snelt voorbij zijn directe tegenstander.

Aanstaande zaterdag de thuiswedstrijd tegen VVSB, aanvang 14.30 uur.

De Treffers – G.V.V.V. 0-3 (0-3)
Scoreverloop: 14. Roy Terschegget 0-1, 29. Robin Segers 0-2, 34. Jeremy de Graaf 3-0

Gele kaarten: Boy van de Beek en Wouter op den Camp (De Treffers), Mart de Jong (G.V.V.V.)

Opstelling De Treffers: Niels Kornelis, Abel Franssen, Frenk Keukens, Joris Janssen, Wouter op den Camp, Robin Janssen (64. Niels Wouters), Sjoerd Ars, Boy van de Beek (73. Tjeu Langeveld), Coen Maertzdorf, Aziz Khalouta (59. Aleksandar Jankovic), Pim Balkestein.

Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen, Rodny Hofman, Wilco den Hartog, Bart Hulsbos, Taoufik Adnane, Roy Terschegget, Robin Segers (67. Soufiane Laghmouchi), Mart de Jong, Danny de Leeuw (88. Justin Spies), Sherwin Grot (84. Wout Blasman), Jeremy de Graaf.

Scheidsrechter Sam Dröge (Zuidlaren)
Toeschouwers 530

Tekst: GVVV.nl/Paul van de Lustgraaf
Fotografie: Brenda Dekker, voor fotoalbum klik hier.