Hardwerkend G.V.V.V. trekt aan kortste eind

23 februari 2019

Nadat G.V.V.V. vorige week in Almere door de ondergrens ging, herstelde het zich vandaag qua spel en inzet thuis tegen De Treffers. Helaas lukte het de thuisploeg niet de hele wedstrijd te domineren. De laatste twintig minuten voor rust hadden De Treffers het betere van het spel. Daarin gaven de blauwen twee doelpunten en daarmee de wedstrijd weg. In de tweede helft probeerde een hard werkend G.V.V.V. de schade te repareren en slaagde daar bijna in. Nadat Jeremy de Graaf de aansluitingstreffer had geproduceerd werd de druk op De Treffers opgeschroefd met enkele goede kansen tot gevolg. Helaas lukte het niet om alsnog een punt veilig te stellen.

 

De thuisploeg moet het nog steeds stellen zonder de langdurig geblesseerden Bart Hulsbos, Martin van Eck en Danny de Leeuw. Taoufik Adnane is terug van een schorsing. G.V.V.V. start de wedstrijd als elfde met 30 punten, De Treffers staat een plaats lager met 28 punten, maar met een wedstrijd minder gespeeld. Direct na de aftrap ontbrandt de wedstrijd. Na een ingooi vanaf de linkerkant valt de bal goed voor Soufiane Laghmouchi, die de lat raakt. Direct na de uittrap van doelman Kornelis kan Laghmouchi overnemen en De Graaf wegsturen, die net te ver naar de buitenkant wordt gedreven om een gevaarlijk schot te kunnen lossen. De wedstrijd is dan pas anderhalve minuut onderweg. Ook De Treffers laat zich niet onbetuigd, als Ruben Rocha Rodrigues knap wegdraait en een open schietkans krijgt. Zijn inzet is echter te zacht om Johan Jansen te verrassen. Er volgen nog een aantal aardige aanvallen van de blauwen. Na een kwartier spelen hebben de toeschouwers al meer van G.V.V.V. gezien dan de hele wedstrijd vorige week.

 

Levendig

Rond de twintigste minuut hebben zowel de bezoekers als de thuisploeg een enorme kans om op voorsprong te komen. Knullig balverlies bij G.V.V.V. brengt de bal bij Rocha Rodrigues die een goede voorzet produceert richting Niek Versteegen, die maar net over kopt. In de tegenstoot wordt de uittrap van Johan Jansen goed doorgekopt door Sherwin Grot, waardoor Laghmouchi kan schieten. Het schot kan met enige moeite onschadelijk worden gemaakt door Niels Kornelis.

 

Niels Kornelis keert de inzet van Soufiane Laghmouchi.

 

Zo is het een levendige wedstrijd met behoorlijk wat kansen over en weer. Helaas wordt het spel van G.V.V.V. steeds slordiger, waardoor het de grip op de wedstrijd verliest. De mindere periode wordt ingeluid door een kans van Niek Versteegen, die in deze periode een plaag is voor de verdediging van de blauwen. Hij duikt gevaarlijk op voor Johan Jansen, die geluk heeft dat de goed spelende Taoufik Adnane de bal net voor de voeten van Versteegen wegtikt. G.V.V.V. krijgt nog wel een kans op een terechte voorsprong als Laghmouchi een goede voorzet richting tweede paal stuurt. De bal wordt net gemist door Grot en Terschegget.

 

Dovemansoren

De waarschuwingen van de Groesbekers in de vorm van de kansen van Versteegen waren blijkbaar aan dovemansoren gericht. Een grote fout in de verdediging van de Veenendalers wordt in de 38e minuut genadeloos afgestraft. De hard werkende Koen Maertzdorf zet voor op Niek Versteegen, die de bal in de hoek achter Jansen kan schuiven. Voor G.V.V.V. was het zaak met deze niet onoverkomelijke achterstand de rust te halen, om weer het een en ander recht te kunnen zetten. Dit leek te gaan lukken, totdat Laurens van der Voort in de laatste minuut van de blessuretijd een domme overtreding beging. De vrije trap vanaf de rechterkant kon door Lowie van Zundert helemaal vrij worden binnengekopt en zodoende moet G.V.V.V. de kleedkamer opzoeken met een niet geheel terechte, maar wel moeilijk te repareren 0-2 achterstand.

 

Johan Jansen ziet tot zijn afgrijzen de 0-1 in het net gaan...

 

...en moet even later weer vissen op de kopbal van Van Zundert.

 

Offensief

De Veenendalers komen redelijk goed de kleedkamer uit. Na vijf minuten spelen is het bijna 1-2. Grot komt goed inlopen op een voorzet en kan hard richting doel koppen. Maar zoals zo vaak vanmiddag weet keeper Kornelis met een katachtige redding de bal uit het doel te krijgen. Even later krijgt Laghmouchi een uitgelezen schietkans nadat Grot de bal goed breed had gegeven, maar ook nu was het keeper Kornelis die zichzelf onderscheidde met een knappe redding.

 

Kornelis pakt weer een schot van Laghmouchi.

 

G.V.V.V. probeert er alles aan te doen om weer terug te komen in de wedstrijd. In de 66e minuut is het dan eindelijk raak! Taoufik Adnane neemt de bal mee richting de helft van De Treffers, speelt zichzelf vrij en haalt uit. Deze keer heeft Kornelis net iets teveel moeite met de inzet, want hij moet een rebound prijsgeven. De Graaf is er als de kippen bij om zijn twaalfde doelpunt van dit seizoen te maken.

 

De 1-2 van Jeremy de Graaf.

 

G.V.V.V. begint meteen aan een offensief, gesteund door het thuispubliek. De Treffers weet nog een keer een grote kans te creëren, waarbij ook Johan Jansen zich kan onderscheiden. Hij keert een gevaarlijk schot van Lowie van Zundert met zijn voeten en houdt zijn team daarmee in de race.

 

Spannend slot

De spanning stijgt. De wedstrijd is in de laatste fase beland en G.V.V.V. heeft de druk er vol op staan. Het ontbreekt de blauwen in de laatste minuten aan het broodnodige geluk. De vele voorzetten vallen net niet goed. Ze kunnen worden gevangen door Kornelis of worden weggewerkt door de verdediging. Wilco den Hartog probeert vlak voor tijd nog met een uiterste krachtsinspanning een afvallende bal in te schieten, maar de poging gaat naast. Scheidsrechter Bronsvoort heeft zijn kaarten op zak weten te houden en fluit voor het laatst. De blauwen laten de Groesbekers voorbij gaan op de ranglijst en zakken naar de twaalfde plaats. Niek Oosterlee maakt na de wedstrijd een wat gelaten indruk: ‘Een simpele voetbalwet is dat doelpunten voorkomen makkelijker is dan ze maken. Het probleem is dat we veel te makkelijk doelpunten tegen krijgen. Het begin was goed, we hadden twee keer kunnen en moeten scoren. Als we de grip verliezen zijn we steeds weer labiel en valt de 0-1 uit een grote verdedigende fout. De 0-2 viel op een beroerd moment en ook door persoonlijke fouten. Ik hou een erg onbevredigend gevoel over aan deze wedstrijd, die we in twintig minuten hebben weggegeven. De overige zeventig minuten waren wij de baas. De afwezigheid van enkele spelers mag niet als excuus worden gebruikt.’

 

Volgende week is G.V.V.V. vrij. Op 9 maart volgt de uitwedstrijd tegen Katwijk. De aftrap op Sportpark De Krom is om 15.30 uur.

 

G.V.V.V. – De Treffers 1-2 (0-2)

Scoreverloop: 38. Niek Versteegen 0-1, 45+2. Lowie van Zundert 0-2, 66. Jeremy de Graaf 1-2.

 

Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen, Rodny Hofman, Taoufik Adnane , Wilco den Hartog, Roy Terschegget, Jeremy de Graaf, Laurens van der Voort, Simon Brouwer, Mart de Jong, Sherwin Grot, Soufiane Laghmouchi.

 

Opstelling De Treffers: Niels Kornelis, Wouter op den Camp, Bryan Sirvania, Niek Versteegen, Robin Janssen, Lowie van Zundert (88. Alexandar Jankovic), Boy van de Beek (76. Joris Janssen), Koen Maertzdorf, Bas Hendriks, Ruben Rocha Rodrigues (82. Tjeu Langeveld), Mees Siers.

 

Scheidsrechter: W. Bronsvoort

Toeschouwers: 1004

 

Tekst: GVVV.nl/Luc Scholtus

Fotografie: Dick Gijsbertsen. Fotoalbum klik hier