Nuttige overwinning voor G.V.V.V. in Nuth

5 januari 2019

Het nuttige gedeelte van het trainingskamp voor onze hoofdmacht in Maastricht werd vanmiddag afgesloten met een 0-6 winst in de oefenwedstrijd tegen zondag hoofdklasser R.K.S.V. Minor uit Nuth.

Een wedstrijd die op verzoek van de zeer gastvrije gastheren slechts zeventig minuten duurde. Dit vanwege het feit dat er zes selectiespelers ontbraken (ziekte, vakantie en blessures), waardoor er alleen een reservegoalie voorhanden was. Maar die gereduceerde speeltijd hield G.V.V.V. er niet af van het er lustig op los scoren. Waarbij de treffers ook nog eens evenredig werden verdeeld over een normale eerste helft, en een verkorte tweede. Met als bonus een clean sheet voor alle drie de doelmannen.

Niet compleet
Maar ook de G.V.V.V. selectie was verre van compleet. Bart Hulsbos (familie omstandigheden), Simon Brouwer (hamstringblessure), Rodny Hofman (neusoperatie), Sherwin Grot (kiespijn), en natuurlijk Martin van Eck die eind deze maand onder het mes gaat voor zijn kruisbandoperatie, konden geen acte de presence geven.
Daartegenover was het gelukkig om te constateren dat trainer Niek Oosterlee weer bijna als een jong veulen langs de lijn dartelde. Want wie hem de trappen van de toch tamelijk hoge tribune zag afdalen, zou niet zeggen dat hij onlangs een nieuwe heup had gekregen.
Het ging goed zo liet hij weten en vanaf maandag zal hij zo goed en zo kwaad als het gaat zijn taken weer voor 100% proberen op de schouders te nemen.

Toon gezet
Met vooral defensief wat wijzigingen begonnen de Veenendalers zeer voortvarend aan het oefenduel. Vroeg druk zetten en storen gaf de groen-witte thuisformatie nauwelijks ruimte om aan de bal te komen. En toen er ook nog een tandje werd bijgeschakeld door de blauwen zorgde het eerste kwintet aanvallen ook direct voor doelgevaar. Mart de Jong mikte van afstand over en naast, Roy Terschegget testte de vijandige goalie die al grabbelend in twee instanties kon ingrijpen, en Jeremy de Graaf wist een 1 op 1 situatie niet tot een goed einde te brengen.  Even daarvoor had de spits al met kopbal op een prima voorzet van Laghmouchi de lat geraakt.
De toon was gezet en de conclusie daaruit was dan ook dat een doelpunt eigenlijk niet kon uitblijven.

Snelle voorsprong
Dat gebeurde dan ook prompt. Op de rand van wel of niet buitenspel nam De Graaf de bal mee en zag uit z’n ooghoek dat Soufiane Laghmouchi er nog veel beter voor stond. Niet zelfzuchtig legde hij het speeltuig af en het was een koud kunstje voor de gedreven en ijverig spelende vleugelspeler om de bal in het net te prikken. Twee minuten was het alweer raak. De net in het veld gekomen Robin Segers werd bediend door Danny de Leeuw, die zich in ‘the box’ knap vrij had gespeeld. De jonge middenvelder bedacht zich geen seconde en haalde vol en doeltreffend uit, een fraai doelpunt die in ieder voetbalboekje zou passen.

Uit het boekje
Voor de bezoekers het sein dat er nog meer in het vat zit. Ver naar voren spelend ontstaan nog wat halve kansjes en mogelijkheden, waarbij Laghmouchi de grootste krijgt. Maar hij weet een prima crosspass van Adnane niet goed te raken waardoor die overvliegt. Ook een soort van ingestudeerde vrije trap, nadat Taoufik Adnane op de rand van de zestien was gevloerd, wordt door captain Terschegget ruim overgeschoten.
Maar aan dat opdringen schuilt ook het risico dat er ruimte valt achter de defensie. Gelukkig weet Minor van die sporadische snelle uitbraken niet te profiteren, mede dankzij goed ingrijpen van Johan Jansen en Wilco den Hartog die een rebound van de lijn haalt. Direct in de tegenaanval ontstaat de mooiste goal van de wedstrijd. Een crosspass van Adnane wordt met heel veel gevoel door Laghmouchi uit de lucht geplukt, dood neergelegd en door gespeeld naar Jeremy de Graaf die geen moeite heeft om de 0-3 op het niet aanwezige scorebord te zetten. Ook deze goal misstaat zeker niet in het voetbalboekje. Met nog een paar kansjes voor de aangever van deze goal, o.a. een lob over en een schot wat centimeters langs de verkeerde kant van de paal gaat, wordt de eerste helft afgesloten.

Voorbeeld
Met hetzelfde wisselpatroon van ieder kwartier een wijziging in het elftal wordt ook het tweede bedrijf begonnen. En na nog geen twee minuten spelen is het alweer raak. De maker van de 0-3 is nu de assistgever. Die wordt door de mee opgestoomde centrale verdediger Wilco den Hartog op waarde geschat en op zijn kopbal is Minor goalie volstrekt kansloos. Had Robin Mulder daar maar een voorbeeld aan genomen hoe je zo’n voorzet verzilverd, dan had hij dat een kwartier later kunnen herhalen. Want de voorzet van Laghmouchi was perfect, de kopbal van Mulder niet, want die belandde pardoes in de handen van de sluitpost.

Nog tweemaal raak
Op een prima redding van Joshua van den Berkt na, op een kopbal na een hoekschop, komen de Limburgers nauwelijks meer in het stuk voor. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er nog twee goals vallen voordat in minuut zeventig het laatste fluitsignaal klinkt. Eerst is het Jeremy de Graaf die met de z’n derde assist van de middag Danny de Leeuw in staat stelt de 0-5 te maken. En Taoufik Adnane verzorgt de voorbereiding voor De Graaf’s tweede goal van de middag om daarmee het halve dozijn te vervolmaken.

Conclusies zijn er nauwelijks te trekken uit dit oefenpotje, want daarvoor bood R.K.S.V. Minor als hoofdklasser veel te weinig tegenstand, waarbij natuurlijk de verzachtende omstandigheden meespeelden van een zeer krappe selectie. Maar in het veredelde trainingspotje lieten de Veenendalers wel zien dat ze gretig waren en werd het surplus aan klassenverschil in de score uitgedrukt.
We hopen uiteraard dat dit een goede opmaat is in de aanloop naar de hervatting van de competitie komende zaterdag, wanneer G.V.V.V. op bezoek gaat bij de voormalig werkgever van coach Niek Oosterlee, Rijnsburgse Boys.
Aanvang van die wedstrijd op sportpark De Middelmors is 15.30 uur.     

R.K.S.V. Minor – G.V.V.V. 0-6 (0-3)

Scoreverloop: 17. Soufiane Laghmouchi 0-1, 19. Robin Segers 0-2, 33. Jeremy de Graaf 0-3, 47. Wilco den Hartog 0-4, 59. Danny de Leeuw 0-5, 70. Jeremy de Graaf 0-6.

Opstelling G.V.V.V. : Johan Jansen ((46. Bart van de Beek), (60. Joshua van den Berkt)), Laurens van der Voort, Wilco den Hartog, Guido Janssen (46. Robin Mulder), Taoufik Adnane, Robin Mulder (30. Mart de Jong), Mart de Jong (15. Robin Segers), Roy Terschegget (60. Guido Janssen), Danny de Leeuw, Soufiane Laghmouchi, Jeremy de Graaf.

Tekst: Bas van Capelleveen