Onthutsende uitschakeling G.V.V.V. in KNVB Beker

21 augustus 2018

G.V.V.V. heeft een gevoelige nederlaag geleden tegen s.v. T.E.C. uit Tiel en is daarmee uitgeschakeld voor een plaats in het hoofdtoernooi van de TOTO KNVB Beker. Een mogelijke overwinning werd in een voor de blauwen desastreus verlopen eerste helft eigenlijk al weggegeven. T.E.C. plaatste zich voor het hoofdtoernooi via twee goals van spits Serhat Koç en een eigen doelpunt van Robin Mulder: 0-3.

Sterk begin G.V.V.V.

De oranje rook van de meegereisde Tielse supporters was na het eerste fluitsignaal nog niet opgetrokken, of T.E.C. groef zich in en probeerde G.V.V.V. met counters te verrassen. De eerste twintig minuten lukte dat niet, omdat G.V.V.V. geconcentreerd en met een hoog tempo speelde. De blauwen konden wel enkele goede kansen creëren, waarbij vooral Jeremy de Graaf (schot net voorlangs) en Sherwin Grot (buitenspeldoelpunt op aangeven van Taoufik Adnane) dichtbij het openingsdoelpunt waren. Halverwege de eerste helft was de Veenendaalse storm al behoorlijk geluwd. T.E.C. deed er met steeds meer succes alles aan om het tempo en het spel van de blauwen te ontregelen.

Oranje rook van de T.E.C. supporters

0-2 achterstand in drie minuten

In de 35e minuut ging de allereerste(!) doelpoging van T.E.C. nog hoog over, een minuut later was het nota bene de kleinste man van het veld, Serhat Koç, die de voorzet van Kurtney de Windt in het doel mocht koppen. En was de voorsprong van T.E.C. al volkomen tegen de verhouding in, het kon nog gekker: slechts drie minuten later stichtte dezelfde Koç bij een corner zoveel gevaar in de zestien, dat de bal via de ongelukkige Robin Mulder weer achter Jansen lag. De Veense verdediging zag er ook in dit geval bijzonder zwak uit.

Blauwen ontregeld

Na rust probeerde G.V.V.V. er uiteraard alles aan te doen terug te komen in de wedstrijd. In eerste instantie deed men dat met dezelfde spelers. Echter, de tactiek van T.E.C. om het spel van de blauwen te ontregelen, onder andere door veelvuldig tijd te rekken, bleef werken. Oosterlee bracht dan ook na ruim een uur Martin van Eck en nieuwe ‘target man’ Wout Blasman voor Sherwin Grot en Mart de Jong. Uiteraard betekende dit extra risico’s achterin. Koud in het veld had Blasman al een grote kans op de aansluitingstreffer. Danny de Leeuw leverde een goede voorzet bij de tweede paal af, maar Blasman kon het hoofd net niet goed achter de bal krijgen en kopte rakelings naast.

Wout Blasman kopt net naast

Koç gooit de wedstrijd op slot

Door de aanvalsdrift van G.V.V.V. werden de schaarse tegenstoten van T.E.C. wel gevaarlijker. Na een goed schot van Van Eck dat eindigde in de handen van de Tielse keeper, was het dan ook T.E.C. dat middels een vloeiende aanval in de 76e minuut de 0-3 aantekende. Ook dit keer was het spits Serhat Koç, die een voorzet met een mooie volley afrondde. Als dat al niet het geval was, zat de wedstrijd daarmee definitief in het slot. Het moet gezegd: G.V.V.V. bleef strijden tot het bittere eind. Voelbaar was echter dat scoren er niet meer in zat. Toen Wout Blasman één op één kwam met keeper Sebastiaan van der Sman en de laatste winnend uit de strijd kwam, gingen de schouders definitief omlaag en was de uitschakeling een feit.

Niek Oosterlee denkt er het zijne van

Hopelijk kan G.V.V.V. zich snel herpakken als aanstaande zaterdag de competitie weer begint, uit bij Excelsior Maasluis. Zij plaatsten zich overigens vanavond wél voor het hoofdtoernooi, door F.C. ’s Gravenzande te verslaan.

G.V.V.V. – s.v. T.E.C. 0-3 (0-2)

Scoreverloop: 36. Serhat Koç 0-1, 39. Robin Mulder (eigen doelpunt) 0-2, 76. Serhat Koç 0-3.

Gele kaart: 28. Rodny Hofman, 43. Taoufik Adnane, 90+3 Jeremy de Graaf (G.V.V.V.), 43. Nick Kuiper, 80. Ewout Gouw 85. Gianluca Maria (T.E.C.)

Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen, Rodny Hofman, Wilco den Hartog, Laurens van der Voort, Taoufik Adnane, Roy Terschegget, Mart de Jong (67. Wout Blasman), Danny de Leeuw, Sherwin Grot (67. Martin van Eck), Robin Mulder, Jeremy de Graaf.

Opstelling T.E.C.: Sebastiaan van der Sman, Gregory Viereck, Nick Kuiper, Daan Disveld, Gianluca Maria, Matthijs van Gessel, Ewout Gouw (80. Joël Beukhof), Wimilio Vink, Serhat Koç, Robbie Holder (48. Randel Shakison), Kurtley de Windt (47. Matthieu van den Assem).

Scheidsrechter: J. Rozendal

Toeschouwers: 700