Oosterlee equipe kansloos in Amsterdam

27 oktober 2018

Een pauzeliedje met als titel Kleine Jongen van wijlen de Amsterdamse volkszanger André Hazes schalde over sportpark Goed Genoeg. En dat gaf precies de gemoedstoestand weer van de Veenendaalse gasten. De grote mannen van trainer Niek Oosterlee moeten zich als kleine jongetjes hebben gevoeld tegen een op alle fronten overheersend AFC, die met een 3-0 voorsprong gingen rusten. Na de thee werd de schade beperkt gehouden, en stond er na negentig minuten spelen een 4-0 eindstand op het scorebord.

Geen raad

Zonder overdrijven kun je achteraf vaststellen dat de gastheren vanaf acquit de ploeg hadden die de wil en ijver toonde om er een mooie voetbalmiddag van te maken onder het genot van best nog aardig warm herfstzonnetje. Dit verleidde sommige bezoekers zelfs nog om de jas uit te doen. En als daar AFC fans bij waren was dat niet eens overbodig, want die kregen het ongetwijfeld nog warmer bij het zien van wat hun favorieten voor fraai spel op de natuurgras mat neerlegden. Want waar G.V.V.V. grossierde in onnauwkeurige passing was dat onderdeel bij de ploeg van trainer Ulrich Landvreugd meer dan pico bello in orde. Met de bal snel van voet tot voet en heel veel positie wisselingen wisten de Veense blauwen zich totaal geen raad.

Ontketend AFC
Raily Ignacio en de tweelingbroers Yordi en Kenny Teijsse gaven in de eerste minuten direct al hun visitekaartje af, maar hun schoten hadden nog niet de juiste richting. Het was daarmee wel direct duidelijk dat The Reds niet van plan waren om ook maar iets cadeau te doen.
En waar aanvoerder Terschegget en z’n kornuiten er vorige week tegen Spakenburg wel in slaagden om de boel te ontregelen door vroeg druk te zetten lukte dat nu voor geen meter. Als er al druk werd gegeven was dat vaak op de verkeerde momenten, en was de keuze wel goed dan was de technische bagage van de meeste AFC-ers zodanig dat de tegenstander met een handige truc of op snelheid werd omspeeld.
Nee, er was kruit tegen gewassen tegen het ontketende AFC en het was dan ook geen wonder dat de overmacht al snel werd uitgedrukt in een voorsprong, die tot overmaat van ramp voor de blauwen anderhalve minuut daarna al werd verdubbeld.


Uitblinker Kenny Teijsse (20) in een luchtduel met Robin Mulder

Vierling Teijsse
Eerst was het de jongste van de tweelingbroers Teijsse, ze schelen elkaar ca. vijf minuten, die een diepe bal gegeven door zijn jongere wederhelft vanaf ruim voor de middellijn op waarde schatte. Mart de Jong kon al achteruit lopend het speeltuig niet meer onderscheppen en Yordi had geen enkele moeite om goalie Jansen met een geplaatst rollertje te verschalken. Toen even later een hoekschop van Thomas van den Houten door de complete verdediging, inclusief sluitpost Jansen, verkeerd werd ingeschat was het de oudste Teijsse, genaamd Kenny, die fraai binnenkopte en zijn ploeg op 2-0 zette.
Het leek wel of een vierling op het veld stond want de gebroeders waren alom en overal aanwezig uiteraard ook uitstekend gesteund door hun maten, die ook als een harmonica in een uit elkaar schoven. Zelfs als ‘vijand’ was het een genot om te zien hoe snel en nauwkeurig het spel werd verplaatst met altijd de dreiging naar voren.

Net geen verdubbeling
Op een paar speldenprikken van G.V.V.V. na - een vrije trap van Terschegget gestopt door Zonneveld en een solo van Adnane die met z’n chocolade rechterbeen veel te weinig kracht kon meegeven aan de bal – bleef AFC ruimschoots bovenliggend. De gasten hadden zelfs het geluk dat de razendsnelle en reuze handige Melvin Grootfaam nog een keer de buitenkant van de paal raakte, dat Jansen goed oplette bij een vrije trap van Van den Houten, en dat Ignacio in kansrijke positie net naast mikte, anders was al ruim voor de rust de voorsprong nog een keer verdubbeld. Uitgebreid werd die wel toen goalgetter Raily Ignacio niet zelfzuchtig was, en de bal op de geheel vrijstaande Milan Hoek kopte die van dichtbij geen enkele moeite had om opnieuw het scorebord te laten verspringen.


De tweelingbroers Yordi (10) en Kenny Teijsse (20) vieren samen met Raily Ignacio een van de doelpunten.

Wissels brengen geen soelaas
Als de uitstekend leidende referee Schaper het had toegestaan en de bank ook voldoende spelers had gehad zou coach Oosterlee zonder twijfel meer dan een half elftal willen wisselen tijdens de rust, want er waren meer zeer weinig G.V.V.V.-ers die hun normale niveau haalden of benaderden. Hij moest het laten bij twee. Maar ook Brouwer en Grot die De Jong en Lagmouchi hadden vervangen konden het tij niet keren. Want in deel twee ging AFC vrolijk verder waarmee het was begonnen, namelijk aantrekkelijk en snel voetbal spelen, waarbij geen enkele speler ook maar iets verzaakte.

Schrijnend
Dit resulteerde al vroeg na de thee in een dot van een kans voor Yordi Teijsse. Een werkelijk briljant uitgevoerde aanval over diverse schijven, die ongetwijfeld in de samenvatting van Fox Sports zal zitten, werd door de spits op de lat geschoten.
Acht minuten later maakte hij het onfortuin alsnog goed door opnieuw via een mooi uitgespeelde aanval toch de tweede van de middag achter z’n naam te zetten. Ook Ignacio probeerde nog een duit in het doelpuntje zakje te doen, maar zijn omhaal ging hoog over.
Het was ook opnieuw schrijnend om te zien hoe gemakkelijk G.V.V.V. zich in die situaties liet weg spelen.

Geen eretreffer
Met de 4-0 op zak was het duidelijk dat de gasteren een gewonnen wedstrijd speelden en dus wat gas terugnamen waardoor de optische veldverhoudingen iets meer gingen overhellen van rood naar blauw. Ondertussen was G.V.V.V.’s topscorer Jeremy de Graaf al noodgedwongen gewisseld voor Wout Blasman, want in een sprintduel liep hij een hamstringblessure op.
Maar dat ietwat meerdere balbezit kon ook nauwelijks worden omgezet in gevaarlijke kansen. De grootsten waren voor Roy Terschegget die een vrije trap op de lat ramde en uit een hoekschop zijn inzet op de vuisten van Zonneveld uiteen zag spatten. Ook Robin Mulder was nog dicht bij de eretreffer, maar half achterovervallend schoot hij de assist van Grot ruimschoots over.
Eerlijk gezegd was die zogenaamde eretreffer gezien het spelbeeld ook niet eens verdiend geweest, want het was eigenlijk eerder wachten op de 5-0 dan de 4-1.
Het kwintet goals viel ook bijna, want twee minuten voor de officiële speeltijd verliep kreeg invaller Matthijs Jesse, na opnieuw een vloeiende aanval, een niet te missen kans. Gelukkig voor alles wat G.V.V.V. was mikte hij net te hoog, want de 4-0 afstraffing was al meer dan genoeg in de ogen van spelers en supporters.

“Een slechter spelend G.V.V.V. dan vanmiddag heb ik dit seizoen nog niet  gezien”, was de kort en bondige samenvatting van de analist van Rijnsburgse na afloop. Hij volgt de onzen dit seizoen heel veel omdat onze tegenstander meestal de volgende opponent is van de Uien. Daar was geen woord van gelogen en dus zal G.V.V.V. zich opnieuw moeten uitvinden om komende zaterdag wel goed beslagen ten ijs te komen als de kampioen van vorig seizoen Katwijk op bezoek komt op het sportpark Panhuis. Aanvang van dat duel is 14.30 uur.            

AFC – G.V.V.V. 4-0 (3-0)

Scoreverloop: 15. Yordi Teijsse 1-0, 17. Kenny Teijsse 2-0, 41. Milan Hoek 3-0, 60. Yordi Teijsse 4-0

Opstelling AFC: Patrick Zonneveld, Moiz da Silva (70. Rob Rietveld), Derre Kwee, Milan Hoek, Raily Ignacio, Yordi Teijsse (86. Turgay Sener), Melvin Grootfaam, Tim Linthorst (78. Matthijs Jesse), Kenny Teijsse, Fouad Belarbi, Thomas van den Houten.

Opstelling G.V.V.V. : Johan Jansen, Rodny Hofman, Bart Hulsbos, Taoufik Adnane, Roy Terschegget, Wilco den Hartog, Jeremy de Graaf (52. Wout Blasman), Danny de Leeuw, Robin Mulder, Soufiane Laghmouchi (46. Sherwin Grot), Mart de Jong (46. Simon Brouwer).

Scheidsrechter: D. Schaper (Dokkum)
Toeschouwers: 350

Tekst: GVVV.nl/Bas van Capelleveen

Fotografie: GVVV.nl/Dick Gijsbertsen. Fotoalbum: klik hier