Overtuigend G.V.V.V. langs AFC Amsterdam

16 maart 2019

G.V.V.V. heeft zaterdagmiddag met overtuiging gewonnen van AFC Amsterdam. De blauwhemden vertoonden in een zeer vermakelijke wedstrijd uitstekend voetbal en versloegen de koploper met 4-2.


In een gelijk opgaande openingsfase deelden beide ploegen enkele speldenprikjes uit, maar tot echt grote kansen kwam het niet. Nog binnen het kwartier greep G.V.V.V. de leiding, nadat het via Soufiane Laghmouchi de eerste noemenswaardige kans van de wedstrijd direct tegen de touwen zag vliegen. Op de rechterflank wist Rodny Hofman de bal goed te onderscheppen, in zijn voortzetting Mo Bendadi te vinden en via laatstgenoemde kwam het speeltuig terecht bij Soufiane Laghmouchi, die koel binnenschoot: 1-0. 

 

Prachtige treffer
Enkele minuten later was de tweede kans weer direct raak voor de Veenendalers. Opnieuw begon de aanval bij Rodny Hofman, die ditmaal Sherwin Grot in stelling bracht. De spits schoof de bal terug op het randje van het zestienmetergebied, waar opnieuw Soufiane Laghmouchi prachtig vanuit de draai doelman Zonneveld voor de tweede keer passeert. Zo leidde G.V.V.V. al binnen twintig minuten met een riante 2-0 voorsprong.


Geen latje, maar het netje
Met het duo doelpunten van Laghmouchi zou je je af kunnen vragen of hij die vooraf had aangekondigd zoals Cristiano Ronaldo dat afgelopen week deed bij de Champions League wedstrijd Juventus – Altletico Madrid en ook waarmaakte. Gezien het verschil in karakter, Soufiane is de bescheidenheid zelve, en Ronaldo het tegenovergestelde, zal dat wel niet. Maar bij de deelname aan de latjetrap competitie van de Veenendaalse Krant deze week, maakte Laghmouchi zijn voorspelling wel waar. Hij schoot er vier van de vijf raak en nam daarmee de gedeelde koppositie in. Gelukkig trof hij nu niet de lat, maar het net, en wat meer fortuin had hij in de loop van de eerste helft zelfs nu ook viermaal de roos geraakt. Want de linkervleugelflitser kreeg twee opgelegde kansen, waarvan er een werd naast gekopt en de ander in zeer kansrijke positie over. Daarmee had de inwoner van Barneveld AFC al op een bijna onoverbrugbare achterstand kunnen zetten, wat dus helaas niet lukte, maar deze feiten geven wel weer dat G.V.V.V. qua kansen veruit de bovenliggende ploeg was.      

Soufiane Laghmouchi steekt het vingertje de lucht in na zijn eerste treffer.


Aansluiting
Toch kwam de spanning alweer snel terug in de wedstrijd, nadat ook AFC haar eerste grote kans in het net zag verdwijnen. De bal van Yordi Teijsse, na een vloeiende aanval via Grootfaam en Ignacio, spatte eerst uiteen op de paal, waarna Matthijs Jesse in de rebound alsnog wist te scoren.

G.V.V.V. pakte het na de tegentreffer al snel weer goed op en kreeg via de gedreven spelende Mo Bendadi, en de hierboven al omschreven kansen van Soufiane Laghmouchi, de mogelijkheden om de score uit te breiden.

 

Marge weer naar twee
Die uitbreiding kwam er toch nog voordat de 22 acteurs aan de thee mochten. Simon Brouwer slaagde er uiteindelijk na 36 minuten spelen in om de marge alsnog weer terug te brengen naar twee. Het goed voorbereidende werk van Sherwin Grot zorgde voor een scrimmage in het Amsterdamse zestienmetergebied, waarna Simon Brouwer uiteindelijk beheerst de bal tegen de touwen schoot. Het betekende een opluchtende 3-1 voorsprong tien minuten voor rust en een tweede assist van Grot die er net als allen van zijn teamgenoten zeer duidelijk zin in had. Want niet alleen in aanvallend opzicht was Sherwin belangrijk, ook zijn verdedigende taken volbracht hij met verve.
 

Jeremy de Graaf probeert de tegenstander van de bal af te houden.

 

Ruimte
Direct na rust ging G.V.V.V. weer verder met waar het in de eerste helft mee was gaan rusten: lustig combinerend voetbal en pressie op het doel van sluitpost Zonneveld zorgden ervoor dat het Veenendaalse publiek diverse keren op het puntje van de stoel mocht plaatsnemen. Vooral de ruimte die de Amsterdammers defensief lieten vallen zorgden met een zekere regelmaat voor hachelijke situaties voor het doel van Patrick Zonneveld.
Mo Bendadi, één op één met de goalie trof het zijnet, een inzet van captain Terschegget werd van de doellijn gewerkt en de ingevallen Jeremy de Graaf, die de geblesseerd geraakte tweevoudig doelpuntenmaker was komen vervangen, vond in Zonneveld een hinderpaal.

Daarmee vergaten de blauwhemden om zich te belonen, waardoor het de spanning in de wedstrijd bleef. Die lichte vorm van nervositeit werd alleen maar groter toen Yordi Teijsse de aansluitingstreffer mocht binnenkoppen met nog twintig minuten te spelen op de klok. Een vrije trap was een minuut eerder nog knap door sluitpost Johan Jansen uit de hoek getikt, maar in de daaropvolgende hoekschop wist de scherpschutter van AFC alsnog zijn doelpuntje mee te pakken: 3-2. 

 

Engeltje op de lat

Met die nieuwe aansluitingstreffer was het wachten op de stormloop van de koploper die ten koste van alles die positie wilden gaan behouden. Maar op een mooi schot uit de draai van topscorer Raily Ignacio na, goed gepakt door Jansen, viel het eigenlijk alleszins mee qua echte doelrijpe kansen voor de bezoekers.
Alleen vijf minuten voor tijd had G.V.V.V. een zeer groot engeltje op de lat zitten. Twee ballen van de bezoekers spatten uiteen op de dwarslat en de derde bal werd door Taoufik Adnane knap van de lijn gehaald. Je mag verwachten dat als er een ranglijst word opgemaakt van scrimmages in de Tweede Divisie van dit seizoen dat deze zeer zeker een nominatie verdient, en hoogstwaarschijnlijk ook nog eens hoog gaat eindigen, want een beter schoolvoorbeeld van gedrang in het vijfmetergebied zal nauwelijks voorhanden zijn.

PS
Misschien een idee voor redacteur Jeroen van der Veer van de Veenendaalse Krant om ook eens een paar AFC-ers uit te nodigen voor de latjetrap competitie, want ze zijn daar best goed in.
 

Ontlading bij G.V.V.V. na de 4-2, op een manier zoals we die eerder dit seizoen bij AFC zagen.

Bevrijdend
De ploeg van trainer Niek Oosterlee ontsnapte en bracht in de blessuretijd aan alle spanning een einde, nadat Sherwin Grot een penalty had verdiend voor zijn ploeg, doordat captain Jonathan Richard de tweevoudig aangever onreglementair afstopte binnen de beruchte lijnen. Collega aanvoerder Roy Terschegget mocht aanleggen vanaf elf meter en schoot hard in de vrije hoek binnen, waarmee G.V.V.V. de koploper met 4-2 vloerde.

Zonder een chauvinistische blauwe bril op zetten, mag de conclusie van dit meer dan Tweede Divisie waardige duel, luiden dat de winst ging naar de ploeg die daar het meeste aanspraak op mocht maken, al was het ook het gezegde dat ‘zonder geluk niet wel vaart’ van toepassing.
Met deze fraaie winst in de tas gaat G.V.V.V. zich opmaken voor het zoveelste blauwe onderonsje komende zaterdag op de blauwe zijde van sportpark De Westmaat in Spakenburg waar de gelijknamige voetbalclub de gastheer zal zijn. Aanvang van het duel is 15.00 uur.   


G.V.V.V. - AFC 4-2 (3-1)

Scoreverloop: 13. Soufiane Laghmouchi 1-0, 18. Soufiane Laghmouche 2-0, 21. Matthijs Jesse 2-1, 36. Simon Brouwer 3-1, 70. Yordi Teijsse 3-2, 90+2. Roy Terschegget 4-2 (strafschop).

Gele kaarten: 60. Bart Hulsbos (G.V.V.V.), 87. Derre Kwee, 90+1. Jonathan Richard (AFC)

Opstelling G.V.V.V. : Johan Jansen, Rodny Hofman, Bart Hulsbos, Taoufik Adnane, Roy Terschegget, Simon Brouwer, Laurens van der Voort, Soufiane Laghmouchi (60. Jeremy de Graaf), Mo Bendadi (88. Guido Janssen), Sherwin Grot, Mart de Jong.

Opsteling AFC: Patrick Zonneveld, Johan Kulhan, Matthijs Jesse (75. Fouad Belarbi), Milan Hoek (80. Sam Nijpels), Raily Ignacio, Yordi Teijsse, Melvin Grootfaam, Dalian Maatsen, Kenny Teijsse, Jonathan Richard, Cody Claver (27. Derre Kwee).

Scheidsrechter: Dhr. F.R. de Winter (Blaricum)
Toeschouwers: 900


Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn/Bas van Capelleveen
Foto's: Dick Gijsbertsen. Fotoalbum klik hier