Repeterend verhaal voor G.V.V.V. in Hardenberg

30 maart 2019

G.V.V.V. heeft zaterdagmiddag op bezoek bij HHC Hardenberg niet weten te winnen. De blauwhemden kwamen snel op voorsprong, maar wederom ging de ploeg van aanvoerder Terschegget door persoonlijke fouten onderuit. Die fouten zijn volgens trainer Niek Oosterlee een repeterend verhaal aan het worden. Vorige week ging het namelijk op een soortgelijke manier mis. Twee doelpunten van HHC-topscorer Rob van der Leij en het slotakkoord van Rick Hemmink zorgden voor een 3-1 eindstand.

 

Edwin Evers is ook weer van de partij. Hij nam een cheque in ontvangst van ruim 12.000 euro als opbrengst van een veiling van wedstrijdshirts met zijn naam erop. Het geld gaat naar Spieren voor spieren.

 

De eerste tien minuten van de wedstrijd gaan voor een flink deel op aan lange blessurebehandelingen voor HHC spelers Danny Bouws en Jurjan Mannes. Beide spelers kunnen uiteindelijk niet verder, waardoor HHC dus binnen een kwartier al twee noodgedwongen wissels moet toepassen. De thuisploeg speelt slordig en G.V.V.V. maakt daar met haar snelheid voorin goed gebruik van. Al na tien minuten komen de blauwen verdiend op voorsprong. Soufiane Laghmouchi gaat op de linkerflank een combinatie aan met Mo Bendadi, haalt de achterlijn en legt terug op Jeremy de Graaf, die geen enkele moeite heeft de bal tegen de touwen te jagen: 0-1. Na bijna een half uur spelen was er nog altijd geen vuiltje aan de lucht voor de blauwen, die de wedstrijd volledig onder controle hadden. Het leek dan ook een kwestie van tijd tot de Veenendalers de score zouden verdubbelen. 

 

Jeremy de Graaf loopt weg na de 0-1.

 

Wedstrijd uit handen gegeven

Met de nadruk op leek, want na 28 minuten spelen zag de wereld er opeens heel anders uit. Rick Hemmink mocht in alle vrijheid de kwaliteiten van sluitpost Johan Jansen testen. In plaats van te klemmen werd de bal door Jansen naar de zijkant gewerkt, waar spits Rob van der Leij al stond te wachten. Wilco den Hartog probeerde hem nog te verdedigen, maar Van der Leij slaagde erin de bal vanuit een moeilijke hoek tussen de benen van Jansen door binnen te schieten. De punt van de schoen van Den Hartog zat er wellicht ook nog bij. Het goede spel van het eerste halfuur was plotsklaps helemaal verdwenen, ook een repeterend G.V.V.V.-probleem. Nog voordat G.V.V.V. zich hersteld had van de gelijkmaker lag de bal alweer in het net achter Jansen. Bij een vrije trap voor de thuisploeg in de 38e minuut werd de bal weggewerkt uit de zestien van de Veenendalers, maar bleef gevaarlijk stil liggen, met Rob van der Leij op de loer. De weggegleden Roy Terschegget probeerde de bal nog uit te verdedigen, maar schoof tot zijn afgrijzen de bal in de voeten van Van der Leij. De spits kon vogelvrij het strafschopgebied inlopen en via de binnenkant van de paal hard binnenschieten: 2-1. 

 

Taoufik Adnane krijgt geel en is volgende week geschorst.

 

Slotoffensief G.V.V.V.

In de tweede helft begon de thuisploeg direct weer fel. Na vijf minuten dook Rob van der Leij weer vrij voor het doel van G.V.V.V. op, maar ditmaal schoot Van der Leij ver naast. De blauwhemden maakten in de openingsfase van de tweede helft wederom geen aanspraak op een goed resultaat. Na een uur spelen en nog een tweetal onbenutte kansen van HHC kreeg G.V.V.V. een grote kans op de gelijkmaker. Een scherpe voorzet van Mo Bendadi kwam voor de voeten van Bart Hulsbos, die zijn inzet ternauwernood uit de doelmond gekeerd zag worden.

Ook tien minuten voor tijd kregen de bezoekers een grote kans. Danny de Leeuw legde de bal vanaf de achterlijn terug voor het doel, waar Jeremy de Graaf ineens schoot: centimeters naast. Twee minuten later had Soufiane Laghmouchi de gelijkmaker op zijn schoen, maar met een halve omhaal zag de speler de bal op het dak van het doel belanden. 

 

Danny de Leeuw in duel met aanvoerder Glenn Kobussen.

 

Beslist

Vijf minuten voor tijd maakte de thuisploeg aan alle G.V.V.V.-aspiraties een einde. Een afvallende bal wordt door Rick Hemmink hard binnengeschoten, waarmee de 3-1 een feit is en G.V.V.V. zo goed als zeker haar kans op tenminste een punt in rook ziet opgaan. Mogelijkheden deden zich daarna ook niet meer voor. 

Volgende week wacht G.V.V.V. opnieuw een zeer zware opgave, want dan komt Kon. HFC het sportpark Panhuis met een bezoek vereren. De Haarlemmers verkeren in uitstekende vorm en kunnen met nog een inhaalwedstrijd tegoed zelfs nog stijgen naar positie drie. Vanmiddag versloegen ze in eigen huis Rijnsburgse Boys met maar liefst 4-1. Aanvang is 14.30 uur.

 

HHC Hardenberg – G.V.V.V. 3-1 (2-1)

 

Scoreverloop: 10. Jeremy de Graaf 0-1, 28. Rob van der Leij 1-1, 38. Rob van der Leij 2-1, 86. Rick Hemmink 3-1.

 

Gele kaart: 43. Taoufik Adnane, 76. Soufyane Laghmouchi, 76. Ashwin Manuhutu 

 

Opstelling HHC Hardenberg: Ramon Nijland, Kevin Görtz, Ashwin Manuhutu, Glenn Kobussen ©, Rob van der Leij, Rens van Benthem (82. Sargon Gouriye), Rick Hemmink, Danny Bouws (15. Koos Werkman), Ravelino Junte, Jurjan Mannes (12. Rutger Etten), Shkodran Metaj.

 

Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen; Rodny Hofman, Wilco den Hartog, Bart Hulsbos, Taoufik Adnane, Simon Brouwer (72. Danny de Leeuw), Roy Terschegget ©, Mo Bendadi (81. Guido Janssen); Sherwin Grot, Jeremy de Graaf, Soufiane Laghmouchi. 


Scheidsrechter: J.J.M. de Vries

Toeschouwers: 1050

 

Tekst: GVVV.nl/Luc Scholtus

Fotografie: Dick Gijsbertsen. Fotoalbum klik hier