Slordig G.V.V.V. onderuit in Almere

16 februari 2019

Een zeer slordig spelend G.V.V.V. heeft zaterdagmiddag verloren op bezoek bij Jong Almere City FC. De Almeerse beloften waren in eigen huis met 2-0 te sterk in een zeer matige wedstrijd, waarbij de gastheren zeer effectief met de minimale kansen omgingen en daarom verdiend de punten in het Yanmar Stadion hielden.

 

Na twee overwinningen op rij, waarin G.V.V.V. met aardig voetbal de volledige buit wist binnen te halen, gingen de meegereisde toeschouwers er zaterdagmiddag eens lekker voor zitten. Met aangename temperaturen en een voorjaarszonnetje bracht Jeremy de Graaf namens G.V.V.V. de bal in beweging, met Guido Janssen op de plaats van de geschorste Taoufik Adnane en voor de rest een ongewijzigde basis t.o.v. de thuiswedstrijd vorige week tegen Scheveningen.  

 

De wedstrijd was vier minuten oud, toen de eerste mogelijkheid zich aandeed voor de blauwhemden. Een hoekschop van Roy Terschegget belandde voor het doel, waar Soufiane Laghmouchi zijn hoofd tegen de bal aanzette. Een goede redding van doelman Mike Grim, die vader Fred – voormalig bondscoach van Oranje - als aandachtig toeschouwer op de tribune zag zitten, voorkwam dat G.V.V.V. al snel op voorsprong kwam. 


Weinig kansen

Het was het eerste wapenfeit in de wedstrijd, die verder van G.V.V.V. zijde alleen leidde tot het driemaal aanspelen van de diep staande Sherwin Grot, die evenzovele malen ook werd afgevlagd vanwege off-side. Op een balletje voorlangs van Jelle Goselink na, bakte ook de thuisploeg er niet zo heel veel van. Het vroeg storen van de gastheren boekte wel met een zekere regelmaat succes, maar de voorzettingen daarna waren dik Tweede Diivisie onwaardig. Het was eigenlijk een wedstrijdje van de lamme tegen de blinde. 

 

Sherwin Grot wordt op de hielen gezeten door Rogier Benschop.

 

Keepersgeluk en pech
Toch had de thuisploeg na een halfuur spelen eveneens een grote kans kreeg op de openingstreffer. Een koddig misverstand tussen Laurens van der Voort en Guido Janssen, waardoor aanvoerder Anwar Bensabouh er vandoor kon gaan, werd door Janssen onreglementair gestuit. Gevolg een gele kaart en een vrije trap. Nicky van Hilten mocht daarvoor aanleggen en zag dat zijn effectvolle trap via de vingertoppen van Johan Jansen uiteenspatte op de paal.


Enkele minuten voor rust leek G.V.V.V. op voorsprong te komen, nadat een vrije trap van Roy Terschegget in het vijfmetergebied bleef hangen en er een scrimmage ontstond. Soufiane Laghmouchi werkte de bal tegen de touwen, maar dat feestje ging niet door omdat de doelpuntenmaker een overtreding had begaan of buitenspel stond, de linesman maakte dat niet goed duidelijk, maar het belangrijkste, de goal werd niet goedgekeurd. 

 

Geen schepje
Wie had gedacht dat G.V.V.V. na de thee er een schepje bovenop zou doen kwam ten zeerste bedrogen uit. Het bleef een uitermate vlakke en inspiratieloze pot voetbal, waar ook de thuisploeg zich niet aan kon onttrekken. Al werd gaandeweg wel duidelijk dat Jong Almere over meer technische bagage beschikte en het spel, zonder tot kansen of mogelijkheden te komen, meer beheerste dan de bezoekers.


Voor coach Oosterlee het sein om na een uur spelen maar eens twee verse krachten in te brengen. Mart de Jong en Sherwin Grot werden vervangen door Simon Brouwer en Mo Bendadi. Invaller Mo Bendadi schoot na een combinatie met Robin Mulder naast en laatstgenoemde kopte niet veel later richting paal, maar doelman Grim had dat door en was ter plekke om de bal in zijn grijpgrage handen te pakken. Aan de overkant was Kyvon Leidsman tussendoor het dichtst bij de openingstreffer, maar hier was Johan Jansen een sta-in-de-weg.
 

Een toren van spelers na de openingstreffer van Kenneth Aninkora. 

 

Treffers Jong Almere City

Een kwartier voor tijd zag scheidsrechter Thijs een vermeende overtreding van Simon Brouwer, waarna de thuisploeg de bal snel terug in het spel bracht en via de net ingevallen Kenneth Aninkora op voorsprong kwam. De invaller kon vrij het zestienmetergebied inlopen en de bal in de verre hoek schieten. Dat bracht aan Almere zijde een enorm gejuich teweeg, want niet alleen schoot hij zijn ploeg op voorsprong, Aninkora maakte na zeer lang blessureleed z’n rentree. En als je dat met een doelpunt doet is dat natuurlijk een heerlijk gevoel.


G.V.V.V. was vijf minuten later dicht bij de gelijkmaker, nadat een pass van Roy Terschegget medespeler Simon Brouwer bereikte, die de bal nipt overschoot. Dat was in feite de enige keer in de tweede helft dat G.V.V.V. iets van gevaar creëerde en dat is natuurlijk veel te weinig om ergens aansprak op te mogen maken.


Sterker nog, Kyvon Leidsman leek een paar minuten voor tijd, na een nu wel vlot lopende combinatie, de overwinning voor zijn ploeg definitief veilig te stellen, maar zijn inzet belandde op de paal. Het was slechts uitstel van executie, want een minuut later volgde het vonnis voor de Veenendalers alsnog. Een rommelbal belandde voor de voeten van Nicky van Hilten, die het speeltuig met een harde knal tegen de touwen schoot en daarmee de drie punten voor Jong Almere veilig stelde: 2-0. 

Voor G.V.V.V. zaak om haar wonden te gaan likken, die te laten genezen om zo volgende week zaterdag heel wat beter voor de dag te komen. Want dat zal absoluut nodig zijn tijdens het treffen op het sportpark Panhuis tegen De Treffers. Aanvang 14.30 uur.

 

Jong Almere City – G.V.V.V. 2-0 (0-0)

Scoreverloop: 75. Kenneth Aninkora 1-0, 87. Nicky van Hilten 2-0. 

 

Gele kaarten: Ruggero Mannes, Nicky van Hilten (Jong Almere City), Guido Janssen, Simon Brouwer (G.V.V.V.)

 

Opstelling Jong Almere City: Mike Grim, Nicky van Hilten, Ruggero Mannes, Mitch Willems, Mitchel Bergkamp, Jelle Goselink (87. Thomas Prinsen), Samuel Brobbey, Anwar Bensabouh © (90. Guiliano With), Rogier Benschop (69. Kenneth Aninkora), Kyvon Leidsman, Tarik Evre. 

 

Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen; Rodny Hofman, Wilco den Hartog, Guido Janssen (75. Robin Segers), Laurens van der Voort; Roy Terschegget ©, Mart de Jong (60. Mo Bendadi), Robin Mulder; Sherwin Grot (60. Simon Brouwer), Jeremy de Graaf, Soufiane Laghmouchi. 

 

Toeschouwers: 150

Scheidsrechter: Eric Thijs

 

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn/Bas van Capelleveen

Fotografie: Orange Pictures
Onze website fotograaf Dick Gijsbertsen was verhinderd, daarom deze keer ook geen album.