s.v. O.S.S. '20 geeft G.V.V.V. les in effectiviteit

7 augustus 2018

G.V.V.V. is dinsdagavond tegen de eerste nederlaag van de voorbereiding aangelopen. De ploeg van trainer Niek Oosterlee haalde geen rendement uit de vele kansen en zag tegenstander s.v. O.S.S. ’20 dat wel doen: 4-1.

 

Met een goede reeks oefenresultaten, was G.V.V.V. dinsdagavond vol vertrouwen afgereisd naar Oss om daar kersverse derdedivisionist s.v. O.S.S. ’20 te treffen. Met enkele afwezigen, Danny de Leeuw (voet), Vlatko Lazic (heup), Wout Blasman (ziek), Taoufik Adnane en Sherwin Grot (vakantie), en met Simon Brouwer wel op de bank, maar die was pas gisteren aan de training begonnen en dus nog niet geheel voorbereid, begon G.V.V.V. met weinig overtuiging aan de wedstrijd. De gastheren uit Oss zetten vroeg druk op de bal en jaagden op alles wat bewoog. Daarom kreeg G.V.V.V. niet de mogelijkheid in haar combinatiespel te komen en werden veelal pogingen ondernomen om met de lange bal de spitsen te bereiken, maar die stierven bijna allemaal door onnauwkeurigheid, matige tot slechte aannamen, of goed ingrijpen van de defensie van O.S.S. '20.
 

Vroege openingstreffer 

Al na tien minuten opende s.v. O.S.S. ’20 de score. Jos Peltzer - overgekomen van TEC, na ook een verhuur periode bij Woezik - dook na een dieptepass vrij op voor doelman Bart van de Beek, die onnodig ver uit zijn doel was gekomen en weifelde met ingrijpen. Met een bekeken lobje wipte de 26-jarige aanvaller de bal over de sluitpost heen, met de openingstreffer tot gevolg. Na een klein halfuur spelen trokken de Veenendalers de stand weer gelijk. Robin Mulder werd in de zestienmeter door twee verdedigers naar de grond gehaald, met een strafschop tot gevolg. Mulder ging zelf achter de bal staan en schoot de bal de vrije hoek in: 1-1. 

 

Middenvelder Robin Segers weet als 'Karate Kid' de bal binnen de lijnen te houden. 

 

Directe tegentreffer

Terwijl de bal maar weer net in beweging was gebracht, lag het speeltuig aan de andere kant van het veld alweer tussen de palen. Uitgerekend opnieuw Jos Peltzer wist Bart van de Beek op exact dezelfde manier te passeren als bij de openingstreffer, waardoor het twee minuten later alweer 2-1 was voor de gastheren. Ook hier zag de G.V.V.V.-goalie er niet goed uit, maar het moet gezegd de afstraffing was wonderschoon. Nadat de tweevoudige doelpuntenmaker van de geel-blauwe formatie nog een goede kopkans had gekregen, die hij niet zuiver kon plaatsen waardoor deze in de handen van Van de Beek belandde, kreeg G.V.V.V. twee uitstekende mogelijkheden om de stand weer gelijk te trekken. Na een goede solo van Soufiane Laghmouchi werd hij opzichtig onreglementair gestuit in 'the box', wat een strafschop had moeten opleveren. Maar de scheidsrechter van dienst oordeelde anders, wellicht met in het achterhoofd dat de wel gegeven penalty aan Mulder iets te lichtvaardig was geweest.
Op slag van rust werd Robin Mulder gevloerd, maar noch voordat hij weer opstond werd de vrije trap snel genomen en dat bracht Jeremy de Graaf is kansrijke positie. Maar het werd en was absoluut niet de avond van de ranke spits, hij schoot hard en hoog over, waar deze toch echt minimaal tussen de palen had moeten belanden.
 

Wijziging in formatie

Trainer Niek Oosterlee besloot in te grijpen en Johan Jansen, Laurens van der Voort en Roy Terschegget in te brengen en de formatie te veranderen. Tevens werd de rust die op het bijveld plaatsvond en niet in de kleedkamers gebruikt door de coach om eens even de puntjes op de i te zetten, want G.V.V.V. speelde in delen van het eerste bedrijf een beetje onherkenbaar en anoniem voetbal. Het bleek succesvol, want in de tweede helft wist de Veenendaalse selectie veel meer druk te zetten op het doel van de tegenstander en maakte het goed gebruik van de uitgeraasde derdedivisionist die veel had gegeven voor de pauze. Een opeenstapeling aan kansen volgde, maar geen enkele keer konden de meegereisde supporters de handen op elkaar krijgen. 

 

Les in effectiviteit 

Via Jeremy de Graaf (afgekeurd doelpunt), Roy Terschegget (vrije trap), Bart Hulsbos (kopbal) en Martin van Eck (lat) was G.V.V.V. een paar keer erg dicht bij de gelijkmaker, maar de bal wilde er keer op keer niet in. Toen s.v. O.S.S. ’20 een kwartier voor tijd wist te profiteren van een miscommunicatie in de Veenendaalse defensie, was het opeens 3-1 en keek de ploeg van trainer Niek Oosterlee tegen een marge van twee doelpunten verschil aan. 

 

Rodny Hofman passeert twee tegenstanders en haalt aan om voor te zetten. Een bekende kwaliteit van de rechtsback.

 

Met het inbrengen van een aantal verse krachten pakte de thuisploeg het intiatief weer over, want nu was G.V.V.V. uitgeraasd, zonder dat dit resultaat had opgeleverd. Een les in effectiviteit, aangezien de ploeg van Bertran Kreekels tot dat moment geen enkele mogelijkheid op een treffer had gekregen. In de blessuretijd was het tweede schot op doel ook weer direct een treffer. Tony de Groot liep met gemak door de verdediging van de ‘blauwen’ en werkte de bal hard in de verre hoek tegen de touwen. Hij bepaalde met zijn doelpunt de eindstand op 4-1. En tussendoor had doelman Johan Jansen ook al tweemaal redding moeten brengen op schoten van afstand, die zonder zijn inbreng zeker doeltreffend zouden zijn geweest. 
De einduitslag was dan misschien wel iets te geflatteerd, maar over het geheel van de 90 minuten spelen gezien, zeker niet onverdiend te noemen. Trainer Kreekels en zijn ploeg die het tactisch slim speelden lijken op voorhand een goede aanwinst voor de zondag Derde Divisie. 

 

Volgende wedstrijd

Zo komt er na vier wedstrijden in de voorbereiding een einde aan de ongeslagen reeks. Zaterdag speelt G.V.V.V. wederom een uitwedstrijd, het reist dan af naar Oostzaan om daar te spelen tegen derdedivisionist OFC. Deze wedstrijd begint om 14:30 uur. 

 

s.v. O.S.S. ’20 – G.V.V.V. 4-1 (2-1)

Scoreverloop: 10. Jos Peltzer 1-0, 29. Robin Mulder 1-1 (pen.), 31. Jos Peltzer 2-1, 77. Tony de Groot 3-1, 90+1. Tony de Groot 4-1. 

 

Opstelling G.V.V.V.: Bart van de Beek (46. Johan Jansen), Rodny Hofman (46. Laurens van der Voort), Wilco den Hartog, Bart Hulsbos, Guido Janssen, Mart de Jong, Martin van Eck, Robin Mulder, Robin Segers (46. Roy Terschegget), Jeremy de Graaf, Soufiane Laghmouchi.  

 

Toeschouwers: 150

Scheidsrechter: Dhr. Van Daal 

 

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn/Bas van Capelleveen

Fotografie: Brenda Dekker

Het fotoalbum van deze wedstrijd gemaakt door Brenda Dekker is te bekijken via deze link: https://bit.ly/2OnMkN0