Tiental G.V.V.V. pakt knap punt in Rijnsburg

12 januari 2019
G.V.V.V. heeft zaterdagmiddag een punt gepakt op bezoek bij Rijnsburgse Boys. De ploeg van trainer Niek Oosterlee speelde een uur met tien man, maar hield een punt over aan de ontmoeting op de Middelmors: 3-3. 
 
Zonder de geblesseerde Bart Hulsbos (wel op de bank) en de geschorste Rodny Hofman, maar met Guido Janssen, Laurens van der Voort en een nieuwe outfit begon G.V.V.V. de wedstrijd in Rijnsburg. De thuisploeg had in de winterstop zowaar een nieuwe spits aangeschaft (Jeroen Meefout), de grote  onbekende voor het thuispubliek. De uien gingen goed van start en kwamen een paar keer gevaarlijk in het strafschopgebied van G.V.V.V. Gino Demon ging na een actie van Guido Janssen tegen de vlakte, maar scheidsrechter Van den Elzen zag hier niets in. 
 
Het zijn echter de blauwhemden die al vroeg in de wedstrijd op voorsprong komen. Jeremy de Graaf, die op de linkerflank de bal goed teruglegt op Soufiane Laghmouchi, ziet de aanvaller vervolgens behendig de bal tussen twee verdedigers van de thuisploeg wippen en oog-in-oog met doelman Van Nieuwkoop de bal uitstekend tegen de touwen schieten: 0-1.
 
Een tegenvaller voor de thuisploeg. Rijnsburg besluit nog een tandje bij te zetten en blijft continu druk zetten op het doel van Johan Jansen. Jeroen Meefout kopt een voorzet net over en ook verdediger Carlos Opoku doet dit uit een hoekschop. G.V.V.V. lijdt veel balverlies en kan daardoor de bal niet in de ploeg houden. Rijnsburg is de betere ploeg en drukt, maar door veel slordigheden worden zij niet heel gevaarlijk. Max Hudepohl schiet nog eens in de handen van de G.V.V.V. goalie en Gino Demon ver over. Na een half uur spelen moet Rijnsburg gedwongen wisselen. De wedstrijd zelf begint wat eenzijdig te worden. Het is wachten op een doelpunt van de thuisploeg.
 
Een paar minuten is later is er een belangrijk kantelmoment in de wedstrijd. Mart de Jong loopt de opgekomen Joël Tillema onderuit. Scheidsrechter Van den Elzen lijkt de botsing tussen beide spelers in eerste instantie onbestraft te laten, maar fluit enkele seconden later alsnog en wijst De Jong met een rode prent vroegtijdig de weg naar de kleedkamers. Het slachtoffer neemt zelf de vrije trap, maar doelman Johan Jansen duikt de bal naast. Het lijkt een zeer zware middag te worden voor de Veenendalers, nu het nog ruim een uur de voorsprong met tien man moet verdedigen. 
 

Scheidsrechter Van den Elzen toont Mart de Jong de rode kaart.

 

Toch komt de ploeg op een 0-2 voorsprong nadat Guido Janssen de bal, na doorspelen van o.a. Laurens van der Voort, vogelvrij in de korte hoek kan binnenschieten. 
Daarvoor waren er al drie grote kansen voor G.V.V.V. geweest. Een lange pass van Robin Mulder wordt door Danny de Leeuw in de handen van doelman Van Nieuwkoop geschoten en kort daarna laat Mulder zelf, in kansrijke positie, de bal van zijn borst stuiten. Een schot van Jeremy de Graaf wordt geblokt.
 
G.V.V.V. lijkt op rozen, maar enkele minuten later kan Roderick Gielisse profiteren van het onderuit glijden van Taoufik Adnane, de mee opgekomen verdediger weet wel raad met dit buitenkansje. Rijnsburg krijgt weer meer moed.
 
De missie voor de tweede helft is voor G.V.V.V. helder: de voorsprong zo lang mogelijk vasthouden en met een counter proberen misschien wel meer afstand te nemen van de tegenstander. 
Vooralsnog is het vrouwen en kinderen eerst. Rijnsburg voert de druk op en doelman Johan Jansen komt regelmatig in beeld. De doelman speelt in zijn 250e wedstrijd een glorieuze hoofdrol wanneer hij keer op keer in moet grijpen of redding moet brengen bij schoten op het doel.
 
 
Lang houden de blauwhemden stand, maar na een uur spelen moet G.V.V.V. toch buigen. Een voorzet van aanvoerder Jeffrey Jongeneelen wordt door Jeroen Spruijt tegen het net gekopt. De gelijkmaker is een feit en er is nog een half uur te spelen!
 

Ontlading bij Rijnsburgse Boys na de gelijkmaker.

 

De aanvallende storm van de thuisploeg brengt het aanwezige publiek op het puntje van de stoel, maar de uitstekende Johan Jansen weet met knappe reddingen zijn ploeg op de been te houden. 
Maar ook G.V.V.V. krijgt zijn kansen op nog een doelpunt. Jeremy de Graaf is er drie keer erg dichtbij. De belegering van Rijnsburg houdt ondertussen aan en trainer Wilfred van Leeuwen besluit een verdediger te wisselen voor een extra aanvaller. Frank Tervoert is zijn naam, oud-speler van G.V.V.V..
 
Tien minuten voor tijd wisselt G.V.V.V. voor de eerste keer en vervangt trainer Niek Oosterlee Soufiane Laghmouchi door Sherwin Grot. Het blijkt een gouden zet van de trainer, want nog geen minuut later kan Sherwin Grot bij zijn eerste balcontact zijn ploeg naar de voorsprong schieten. Een hoge uittrap van Johan Jansen belandt precies voor de voeten van de pijlsnelle spits, die zijn directe tegenstander uitspeelt, het strafschopgebied binnengaat en doeltreffend uithaalt: 2-3.
 
De grenzeloze inzet van de Veenendaalse ploeg lijkt te worden beloond, maar enkele minuten later maakt Rijnsburgse Boys toch weer gelijk. Frank Tervoert kopt een voorzet uitstekend binnen en laat Johan Jansen daarmee kansloos. Het blijkt het laatste wapenfeit van een zeer vermakelijke wedstrijd, waar het vuurwerk van afspatte. Een wedstrijd met een opmerkelijk scoreverloop, een omstreden rode kaart, een hoofdrol voor doelman Johan Jansen en waarin het uiterste van de spelers van G.V.V.V. werd gevraagd!
 

Spelers omhelsen Johan Jansen, die zojuist een assist gaf op de 2-3.


Volgende week de thuiswedstrijd tegen Kozakken Boys, aanvang 14.30 uur.
 

Rijnsburgse Boys – G.V.V.V. 3-3 (1-2)

Scoreverloop: 7. Soufiane Laghmouchi 0-1, 40. Guido Janssen 0-2, 42. Roderick Gielisse 1-2, 62. Jeroen Spruijt 2-2, 84. Sherwin Grot 2-3, 87. Frank Tervoert 3-3. 

Gele kaarten: 47. Roderick Gielisse, 87. Frank Tervoert, 90+2 Jeffrey Jongeneelen (Rijnsburgse Boys), 90+2 Taoufik Adnane (G.V.V.V.)
Rode kaart: 31. Mart de Jong (G.V.V.V.)

 

Opstelling Rijnsburgse Boys: Richard van Nieuwkoop, Roderick Gielisse, Jordy Strooker, Max Hudepohl (31. Marc Magan), Jeffrey Jongeneelen ©, Carlos Opoku (78. Frank Tervoert), Jeroen Spruijt, Bram Ros, Gino Demon, Joël Tillema, Jeroen Meefout. 

 

Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen; Laurens van der Voort, Wilco den Hartog, Guido Janssen, Taoufik Adnane; Roy Terschegget © (90+1. Robin Segers), Robin Mulder (88. Bart Hulsbos), Mart de Jong, Danny de Leeuw; Jeremy de Graaf, Soufiane Laghmouchi (82. Sherwin Grot). 

 

Scheidsrechter: F.M.L. van den Elzen (Berghem)

Toeschouwers: 1000

 

 

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn/Paul van de Lustgraaf

Fotografie: GVVV.nl/Dick Gijsbertsen. Fotoalbum klik hier.