Verdienstelijk gelijkspel G.V.V.V.

25 juli 2018
Het eerste oefenduel van G.V.V.V. in aanloop naar de nieuwe competitie is er een met twee gezichten. De eerste helft komen de blauwen er totaal niet aan te pas. FC Den Bosch combineert er lustig op los en staat na twintig minuten spelen dik verdiend met 2-0 voor. Een hoofdrol is weggelegd voor spits Jort van der Sande die het eerste Bossche doelpunt zelf maakt en het tweede fraai voorbereidt. G.V.V.V. kan alleen maar achter de tegenstander aanlopen en proberen af en toe een aanval op te zetten. Het duurt zelfs meer dan twintig minuten voordat een hoekschop genomen mag worden. Ook na de eerste drinkpauze (het was een bijzonder warme zomeravond) blijft FC Den Bosch aandringen. Doelman Jansen moet redding brengen bij een inzet van Van der Sande. De eerste vlot lopende combinatie bij G.V.V.V. is na een half uur spelen te zien. Een combinatie tussen De Jong en De Leeuw en de laatste zet Sherwin Grot aan het werk. Eindelijk wordt de snelheid van nieuwkomer Grot benut. Helaas voor hem is de verdediging van Den Bosch attent. 
 
Een kopbal die teruggespeeld wordt door verdediger Jordy van der Winden zorgt er voor dat G.V.V.V. de aansluitingstreffer op het scorebord had kunnen zetten. Had, want de bal belandt op de paal en een hoekschop is de maximale score. Een aantal minuten later is het toch raak voor de Veenendalers. Danny de Leeuw laat vanaf de linkerkant een voorzet in het strafschopgebied belanden en het is meesterkopper Martin van Eck die het best opgelet heeft en de bal snoeihard binnen kopt. 
Veel gebeurt er voor de rust niet meer of het moet de poging van Sven Blummel zijn die voorlangs het doel gaat.

Martin van Eck gaat een kopduel aan met Jordy van der Winden.

Zoals gebruikelijk in oefenduels is er aan het begin van de tweede helft een komen en gaan van spelers. Trainers proberen alle spelers te laten voetballen en meestal komt dit de wedstrijd niet te goede. Meestal, want deze keer is dat bij G.V.V.V. opmerkelijk genoeg niet het geval. Met een totaal ander beleven en inzet wordt in de tweede helft de strijd aangegaan met de eerstedivisionist. Alsof de krachten gespaard zijn in de eerste helft. Wout Blasman maakt zijn debuut in de spits. Sherwin Grot verdwijnt uit de punt van de aanval en krijgt een meer vrije rol. Youngsters als Robin Segers en Robert van ’t Foort mogen ook hun opwachting maken. 
De eerste vijf minuten leveren voor G.V.V.V. in ieder geval meer aanvallen op dan de gehele eerste helft. Na zes minuten spelen een strafschop voor de blauwen. De (prima fluitende) scheidsrechter Timmer ziet dat Sherwin Grot door een Bossche verdediger in het strafschopgebied wordt aangetikt nadat hij door Roy Terschegget slim aangespeeld werd. Een buitenkans voor Soufiane Laghmouchi om G.V.V.V. op gelijke hoogte te brengen, de behendige aanvaller faalt niet en brengt de 2-2 op het scorebord. 

Soufiane Laghmouchi met de aanloop naar de 2-2.
 
Met nog meer dan een half uur te spelen is er behalve een gelijke stand inmiddels ook sprake van een gelijk opgaande strijd. G.V.V.V. laat zich niet onbetuigd en behalve een bewonderenswaardige inzet gaat het ook voetballend een stuk beter. Met pas een week training in de benen is het opvallend te zien dat het conditioneel blijkbaar goed op schema zit. FC Den Bosch kan het surplus aan techniek en combinatievermogen voorlopig niet omzetten in meer doelpunten. 
Het is een van richting veranderend schot wat FC Den Bosch toch weer op voorsprong brengt. Opnieuw Jort van der Sande rondt een fraaie aanval af en schiet via Guido Janssen de bal in het doel.
 
Direct na de laatste drinkpauze een aanval van G.V.V.V. over links. Een rush van Danny de Leeuw, een versnelling en een prima voorzet. De net ingevallen Jeremy de Graaf schiet de bal over het doel.
Niet geheel onverdiend (gezien het spel in de tweede helft) komt G.V.V.V. toch weer op gelijke hoogte. Een voorzet van Taoufik Adnane wordt door Wout Blasman met een min of meer achterwaartse kopbal in het Bossche doel gedeponeerd. 
Kort voor het einde opnieuw een mogelijkheid voor de blauwen. Robin Mulder is Jordy van der Winden te slim af en kan oprukken naar het Bossche doel. Zijn voorzet is hard, te hard, want zowel De Graaf als Blasman missen de bal en zo eindigt de wedstrijd in een 3-3 gelijkspel.

Wout Blasman zet voor.

Aanstaande zaterdag opnieuw een oefenduel en opnieuw thuis. Ditmaal is hoofdklasser v.v. Capelle de tegenstander. Aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur
 
 
G.V.V.V. – FC Den Bosch 3-3 (1-2)
Scorerverloop: 11. Jort van der Sande 0-1, 24. Ruben Rodrigues 0-2, 36. Martin van Eck 1-2, 52. Soufiane Laghmouchi 2-2 (pen), 59. Jort van der Sande 2-3, 81. Wout Blasman 3-3.
 
Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen, Laurens van der Voort, Guido Janssen (65. Danny de Leeuw), Taoufik Adnane (45. Robert van ’t Foort) , Roy Terschegget © (65. Martin van Eck), Wilco den Hartog, Mart de Jong (65. Robin Mulder), Martin van Eck (45. Robin Segers), Danny de Leeuw (45. Wout Blasman) , Soufiane Laghmouchi (65. Jeremy de Graaf), Sherwin Grot (65. Taoufik Adnane).
 
Opstelling FC Den Bosch: Konrad Sikking (46. Nick Leijten), Mats Deijl (46. Steven van der Heijden), Jeremy Fernandes, Sam Kersten, Jordy van der Winden, Sven Blummel (60. Dhoraso Moreo Klas), Danny Verbeek (60. Zija Azizov), Zija Azizov (46. Kevin Felida), Oussama Bouyaghlafen (60. Dilivio Hoffman), Jort van der Sande (77. Ruben Rodrigues), Ruben Rodrigues (46. Dennis Kaars).
 
Scheidsrechter: Luuk Timmer
Toeschouwers: 350

 
Fotografie: Brenda Dekker, klik voor de foto's van deze wedstrijd, hier.