Dubbele cijfers voor G.V.V.V. in oefenduel

4 januari 2020

Zonder de afwezige Danny de Leeuw, Wesley Goeman, en de nog steeds op de terugweg zijnde Martin van Eck, hij deed na zijn kruisbandblessure al weer lekker mee met de warming-up, kregen de overige zeventien A-selectie spelers allemaal speeltijd van coach Oosterlee in de oefenwedstrijd tegen V.V. De Meern. Gezamenlijk zorgde zij voor de dubbele cijfers (10-0) die na negentig minuten spelen op het scorebord stonden.

Waar G.V.V.V. een klein smaldeel miste, was dat voor onze al geplaagde gasten die de rode lantaarn in de zondag eerste klasse dragen, een halve vloot. Door vakanties, blessures en ‘geen zin’ zoals teamanager Eric Cats verklaarde, moest trainer Jan Oosterhuis spelers oproepen uit de JO19 en de selectie van de zaterdagtak om met voldoende spelers aan de aftrap te kunnen verschijnen.
Kortom de vooraf al verwachte ongelijke strijd, vanwege het klassenverschil, werd met deze extra handicap voor De Meern nu helemaal een duel tussen de reus en klein duimpje.

Schet time
Dat werd vanaf de aftrap al gelijk duidelijk. De Oosterhuis equipe kon niet veel anders doen dan zoveel mogelijk in de weg lopen en de ruimtes in de defensie zo klein mogelijk houden. Twintig minuten werd dat volgehouden, al hadden Jesse van Nieuwkerk, vrije kopkans ruim over, en Jeremy de Graaf voorlangs, al kansen gehad op de openingstreffer.
Deze kwam uiteindelijk op naam van de overijverige en zeer bedrijvige Damiano Schet, die na slecht uitverdedigen aan De Meern zijde, door Mart de Jong in staat werd gesteld doelman Vink kansloos te laten.
Ook bij de 2-0, een klein kwartier later, was Schet nadrukkelijk betrokken. Bij een combinatie tussen hem en Van Nieuwkerk bracht deze laatste de bal in bezit van de mee opgerukte vleugelverdediger Davelaar. Op diens droge knal moest goalie Vink opnieuw nul op het rekest geven.
Daarmee was de rol van de technisch vaardige vleugelflitser nog lang niet uitgespeeld, want in het tweede bedrijf zorgde hij op aangeven van Powel met een prachtig lobje voor de 8-0. En ook de negende treffer, een zeer droge schuiver vanaf een meter of achttien afstand, kwam op naam van de inwoner van onze hoofdstad. Daarnaast mocht Damiano Schet ook nog eens twee schitterende assists achter zijn naam zetten, want hij was de aangever bij de 5- en 6-0 van Powel, waarmee die zijn glaszuivere hattrick voltooide.


Damiano Schet drukte zijn stempel op de oefenwedstrijd.

Laghmouchi time
Ook de doelpuntenmaker tegen PSV, Soufiane Laghmouchi liet zien dat hij er ongelofelijke zin in had. Hij kon dan wel geen stempel drukken op het scoreverloop, mede door een paar puike acties van de sluitpost van De Meern, en had daarbij dan ook nog de pech dat zijn inzet na een rebound via de onderkant van de lat weer het veld in stuiterde. Maar zijn slalom- en passeeracties waren bij tijd en wijle weer onnavolgbaar. Het was daarom dan ook niet verwonderlijk dat de Barnevelder aan de wieg stond van het derde en vierde doelpunt. Beide waren individuele hoogstandjes vanaf de achterlijn gevolgd door panklare voorzetten die door respectievelijk Jeremy de Graaf en Berry Powel tot doelpunten werden gepromoveerd.


Soufiane Laghmouchi is twee man te snel af.

Powel time
Nauwelijks tien minuten in het veld en het was dus alweer raak voor de topscorer van ons vlaggenschip. Sterker nog, Powel had slechts zes minuten nodig om een glaszuivere hattrick te scoren. Want zo kwalificeer je drie opeenvolgende doelpunten in één helft zonder dat je tegenstander een tegentreffer scoort. Misschien was het trio goals zelfs wel volmaakt, want dan moet je er één maken met links, één met rechts en één met het hoofd. Het ging allemaal zo snel dat uw verslaggever dat niet heeft genoteerd, wel is zeker dat er in ieder geval één kopbal tussen zat.
Dat de oude meester niet alleen een neusje voor de goal heeft, maar ook voor zijn ploeggenoten bewees hij na het voltooien van de hattrick. Want bij de twee volgende treffers was Powel de aangever. Philip Ties, die later nog een keer de lat raakte en een inzet gekeerd zag worden, profiteerde nu wel van het voorbereidende werk en schoot de 7-0 op het scorebord, niet veel later gevolgde door het stiftje van Schet. Na de 9-0 van deze zelfde speler was de vraag van onze twitteraar van dienst Luc Scholtus of het scorebord de dubbele cijfers wel aankon?
Nu het bleek van wel. Want nadat Robin Mulder niet zelfzuchtig was en in kansrijke positie afgaf op Powel, die van dichtbij geen moeite had om zijn vierde treffer tegen de touwen te schieten, was de druk op de knop van Daan van Eijk voldoende om de 10 tevoorschijn te toveren.

Schoonheidsfoutje
Het enige schoonheidsfoutje van de middag was dat het logo van De Meern, door nog onopgehelderde redenen niet op het scorebord was verschenen en die van de vorige wedstrijd tegen PSV er nog op stond. Natuurlijk werd dit door een aantal toeschouwers opgemerkt en werden er driftig plaatjes geschoten, die ongetwijfeld nu al wel weer via de diverse sociale media kanalen zullen zijn verspreid.Sportief verweer
Het siert V.V. De Meern dat zij, ondanks dat ze als kanonnenvoer dienst deden, zich op geen enkele wijze daardoor hebben laten frustreren en zo goed en zo kwaad als dit ging op zeer sportieve wijze partij hebben geboden. Geen bus voor het doel parkeren of een handbalverdediging opwerpen om de schade zo beperkt mogelijk te houden. Nee gewoon proberen als het kon eruit komen. Het leverde de oranjehemden uiteindelijk in totaal twee hoekschoppen op waaruit geen gevaar kon worden gesticht. Wel onstonden er een drietal kansjes op de hen gegunde eretreffer. Voor de thee verdween een afstandsschot net over de lat van de iets te ver voor zijn doel staande Johan Jansen, en na de pauze moest invaller goalie Joshua van den Berkt gestrekt op een schot in de korte hoek en had hij het geluk aan zijn zijde toen een dwarrelbal pardoes boven op dwarsligger viel. Het geluk was dus ook niet aan de zijde van onze gasten die wij dat zeer gunnen in de strijd om het klasse behoud die op 26 januari aanstaande voor hen zal gaan starten.

Voor G.V.V.V. begint de competitie dus komende zaterdag weer. Dan zal een bezoek worden gebracht aan sportpark Nieuw Zuid te Katwijk alwaar promovendus Quick Boys gastheer zal zijn. Aanvang van dat duel is 15.00 uur.
           
G.V.V.V. – V.V. De Meern 10-0 (3-0)

Scoreverloop: 20. Damiano Schet 1-0, 34. Corné Davelaar 2-0, 45. Jeremy de Graaf 3-0, 54. Berry Powel 4-0, 58. Berry Powel 5-0, 60. Berry Powel 6-0, 64. Philip Ties 7-0, 66. Damiano Schet 8-0, 73. Damiano Schet 9-0, 85. Berry Powel 10-0.

Opstelling G.V.V.V. : Johan Jansen (46. Joshua van den Berkt), Patrick-Prosper Fini (46. Taoufik Adnane), Corné Davelaar, Joeri Potjes, Laurens van der Voort (46. Wilco den Hartog), Mart de Jong (46. Tom Oostinjen), Philip Ties, Jeremy de Graaf (46. Robin Mulder), Jesse van Nieuwkerk (46. Berry Powel), Damiano Schet, Soufiane Laghmouchi.

Scheidsrechter: T. Hardeman (Wijk bij Duurstede)
Toeschouwers: 125

Tekst: Bas van Capelleveen
Fotografie: Brenda Dekker
Voor het bekijken van het fotoalbum van Brenda klik hier