G.V.V.V. beleeft goede middag op Kasteel

28 september 2019

G.V.V.V. heeft op Het Kasteel zaterdagmiddag voor de eerste keer dit seizoen de nul gehouden. Op bezoek bij de beloften van Sparta Rotterdam won de ploeg van trainer Niek Oosterlee met 0-1. 

 

De wedstrijd was een paar seconden oud toen Berry Powel met een harde overtreding naar de grond werd gebracht. Een blessurebehandeling van verzorger Jan van Pommeren was nodig om de spits weer op te lappen. Nog geen minuut later konden de aanwezige blauwe supporters de handen in de lucht steken. Na een goed schot van Mart de Jong kon sluitpost Kenny Lipman de inzet wel keren, maar niet voorkomen dat Jeremy de Graaf in de rebound het speeltuig alsnog tegen de touwen schoot: 0-1. 

 

Jeremy de Graaf schuift de openingstreffer achter doelman Kenny Lipman.

 

Gewijzigd strijdplan

Besproken plannen in aanloop naar de wedstrijd kwamen vervolgens niet meer in het strijdplan van de Veenendalers voor en het was al vanaf de vierde speelminuut een kwestie de volledige buit over de streep te trekken. G.V.V.V. kwam niet meer aan voetballen toe en kon met enkele counters proberen de marge wat verder te vergroten. Met de harde wind in de rug probeerde Jeremy de Graaf na een klein kwartier de ver voor zijn doel staande Lipman met een afstandsschot te passeren, maar met de wind onder de bal vloog het speeltuig net over de lat heen. 

 

Na ruim een kwartier schoot Ayoub Boukhari namens Jong Sparta Rotterdam voor het eerst in de wedstrijd een noemenswaardige kans op het doel van G.V.V.V. Johan Jansen kon de inzet niet in een keer klemmen, maar kon wel tijdig ingrijpen om te voorkomen dat een andere tegenstander schoot. Tien minuten later was Johan Jansen opnieuw belangrijk bij een aanval van de Spartanen. Een eerste schot werd door Danny de Leeuw goed van de lijn gehaald en in tweede instantie was het de sluitpost die met een goede reflex een gelijkmaker voorkwam. 

 

Joeri Potjes houdt de tegenstander van de bal.

 

Tegenhouden

Ook in de tweede helft werd G.V.V.V. met de rug tegen de muur gezet en kwam het opnieuw niet aan voetballen toe. Jong Sparta Rotterdam probeerde via verschillende manieren de gelijkmaker tegen de touwen te schieten, maar kwam steeds in de laatste pass gevaar te kort om Johan Jansen te passeren. Na tien minuten in de tweede speelhelft zag G.V.V.V. Tom Oostinjen uitvallen. Corné Davelaar werd zijn vervanger. 

 

Bal op de lat

Uit het niets veerde het aanwezige blauwe publiek na ruim een uur op. Een hoekschop van Mart de Jong was precies op maat bij Berry Powel, die met het hoofd zijn kunstje van afgelopen dinsdag probeerde te herhalen. Ditmaal spatte de bal op de lat uiteen. Het was een van de spaarzame momenten voor de ploeg van Niek Oosterlee, in een wedstrijd waar het vooral bezig was de vroege openingstreffer te verdedigen. Ook de slotfase week niet af van het volledige wedstrijdbeeld. Johan Jansen voorkwam twee minuten voor tijd nog met een uitstekende duik een late gelijkmaker.

 

De bal raakt de lat, nadat Berry Powel even daarvoor had ingekopt.

 

G.V.V.V. won daarmee opnieuw op Het Kasteel en slaagde er voor de eerste keer dit seizoen in om de nul te houden. De blauwhemden sluiten daarmee deze week, na een bekeroverwinning op Kozakken Boys, prima af. Volgende week ontvangt G.V.V.V. koploper IJsselmeervogels. 
 

Jong Sparta - G.V.V.V. 0-1 (0-1)

 

Scoreverloop: 3. Jeremy de Graaf 0-1.

 

Gele kaart: 68. Laurens van der Voort, 90+3. Robin Mulder (G.V.V.V.) 90. Joshua Sanches (Jong Sparta)

 

Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen, Laurens van der Voort, Joeri Potjes, Tom Oostinjen (56. Corné Davelaar), Wilco den Hartog ©, Jeremy de Graaf (74. Robin Mulder), Berry Powel, Danny de Leeuw, Patrick Prosper-Fini, Philip Ties, Mart de Jong. 

 

Opstelling Jong Sparta: Kenny Lipman, Boyd Reith, Lorenzo Soares Fonseca, Abdallah Aberkane (85. Levi Bouwense), Darwin Heuvelman, Jason Meerstadt, Bradly van Hoeven, Sven Mijnans, Mohammed Tahari, Ayoub Boukhari ©,Karim Loukili (79. Joshua Sanches).


Scheidsrechter: J. te Kloeze (Middenmeer)

Toeschouwers: 100

 

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn

Fotografie: GVVV.nl/Dick Gijsbertsen. Fotoalbum, klik hier.