G.V.V.V. komt thuis ook niet voorbij Noordwijk

26 oktober 2019
G.V.V.V. is er ook tegen Noordwijk niet in geslaagd om de eerste thuisoverwinning van dit seizoen in de wacht te slepen. Beide ploegen bleven na negentig minuten steken op 2-2. 
 
Met drie wijzigingen in de basisopstelling ten opzichte van vorige week gaat G.V.V.V. tegen promovendus Noordwijk op zoek naar de eerste thuisoverwinning van dit seizoen. Beide clubs vertoeven momenteel onderaan de middenmoot van Tweede Divisie. Noordwijk behaalde het laatste punt in september tegen TEC, de laatste drie wedstrijden werden verloren. G.V.V.V. presteert heel wisselvallig. Op een punt na werden alle punten in uitwedstrijden behaald. De verdediging was vaak de achilleshiel, vandaar dat er in die linie regelmatig in een wisselende opstelling werd gespeeld.
Ook nu had trainer Niek Oosterlee, al dan niet door de omstandigheden gedwongen, weer gewijzigd. Ditmaal mocht Taoufik Adnane aan het begin van de wedstrijd plaatsnemen op de reservebank en mocht Corné Davelaar in de basis elf starten.
 
Op achterstand
Alhoewel de thuisploeg al in het begin van de wedstrijd enkele scherpe aanvallen had laten zien, met name door het duo Ties en Mulder, al na tien minuten spelen lopen de Veenendalers achter de feiten aan. Joeri Potjes laat zich kinderlijk eenvoudig aftroeven door Tjeerd Westdijk en diens voorzet op de inkomende Emiel Wendt wordt door Wilco den Hartog in het eigen doel gewerkt, waardoor het al snel 0-1 wordt voor de bezoekers.
 

Wilco den Hartog zit verslagen op de grond na zijn eigen doelpunt. Thomas Reynaers loopt juichend weg.

 

Het niveau van G.V.V.V. blijft na dit tegendoelpunt op hetzelfde lage niveau als dat het de eerdere thuiswedstrijden dit seizoen aan haar supporters had voorgeschoteld. De blauwhemden komen een paar keer in de buurt van het doel, maar slagen er niet in om het de Noordwijkse sluitpost echt moeilijk te maken. Noordwijk laat het betere van het spel zien en krijgt een mogelijkheid door aanvoerder Emile Wendt die uit een ingooi en dankzij een slecht ingrijpende verdediging kan uithalen, gelukkig gaat de inzet naast. Ook een schot van Nick van Staveren gaat net naast.
 
G.V.V.V. doet af en toe wat terug. Zo krijgt Mulder een mogelijkheid die niets oplevert, maar uit de tegenaanval schiet Nick van Staveren rakelings naast. Noordwijk blijkt in de counter heel gevaarlijk te zijn, iets wat ze gedurende de hele wedstrijd laten zien. 
Een vrije trap van Wesley Goeman wordt door doelman Mike van Vliet gevangen maar ook weer losgelaten. Voordat Laurens van der Voort gevaarlijk kan worden wordt de bal door de kleine Thomas Reynaers weggekopt.
Balverlies op het middenveld van de blauwen zorgt voor een kans voor Noordwijk. Emile Wendt speelt de bal door naar Sabir Achefay, doelman Jansen kan redding brengen, niet voor de laatste keer zou later blijken!
 
Pas na ruim een halfuur is de eerste echte mogelijkheid voor G.V.V.V. een feit. Philip Ties gaat op links door, zijn voorzet wordt door Mart de Jong ineens genomen, maar overgeschoten. Een combinatie tussen hem en Berry Powel kan net niet wordenafgerond.
 
Alhoewel beide ploegen slordig spelen, is het Noordwijk dat in het eerste deel van de eerste helft het gevaarlijkst oogt. Doelman Johan Jansen moet regelmatig corrigeren, ook ver voor zijn strafschopgebied. 
De aanvallen van de thuisploeg daarentegen hebben geen snelheid, het spel is stroperig en er wordt veel ruimte aan de bezoekers gegeven. Noordwijk krijgt dan ook vaak ruimte en tijd om een aanval op te zetten.
 
Een combinatie tussen Powel en Ties in het zestienmetergebied ziet er veelbelovend uit maar kan niet succesvol worden afgewerkt. Vijf minuten voor rust krijgt G.V.V.V. nog een tegenvaller te verwerken, wanneer het Laurens van der Voort met een vermoedelijke hamstringblessure vroegtijdig het veld ziet verlaten. Taoufik Adnane komt voor hem binnen de lijnen op zijn vertrouwde linksbackpositie. 
 
Net voordat Adnane het veld in komt ontvangt Wesley Goeman een gele kaart van scheidsrechter De Brito Roque wanneer hij een aanval van Noordwijk probeert te onderbreken. De scheidsrechter geeft voordeel, het schot van Nick van Staveren wordt door doelman Jansen tot hoekschop verwerkt.
 
Prachtige omhaal
Op slag van rust, in blessuretijd, leeft sportpark Panhuis op wanneer Robin Mulder een voorzet van Philip Ties met een prachtige omhaal in het net schiet. De aanname lijkt in eerste instantie onvoldoende, maar met een mooie beweging schiet de lange Mulder de bal knap achter doelman Van Vliet: 1-1. Een welkome treffer voor de thuisploeg, vlak voor het eindigen van de eerste speelhelft.
 

Robin Mulder heeft met een prachtige omhaal de bal net afgedrukt richting het Noordwijkse doel.

 

In de tweede helft gaat G.V.V.V., met het goede gevoel van de gelijkmaker op zak, actief op zoek naar de voorsprong. Die zoektocht eindigt al na tien minuten spelen. Een ingooi belandt via Danny de Leeuw bij Mart de Jong, die in het zestienmetergebied knap wegdraait van een verdediger en de bal hard in de verre hoek schiet: 2-1. Het lijkt daarna wel of G.V.V.V. is ontketend, want het blijft doorgaan met het zetten van druk op het Noordwijkse doel. Berry Powel komt met het hoofd twee keer in prachtige positie om een voorzet binnen te knikken, maar een van richting veranderd schot en een goede ingreep van een verdediger voorkomen dat het hoofd van Powel een uitbreiding van de score kan bewerkstelligen!
 

Taoufik Adnane en Danny de Leeuw omhelsen doelpuntenmaker Mart de Jong.

 

Met nog een half uur te spelen doet Noordwijk weer wat terug in de persoon van Tjeerd Westdijk. Hij neemt de bal fraai op zijn borst aan, maar zijn schot verdwijnt boven het doel. Aan de ander kant, voor het eerst dit seizoen speelt G.V.V.V. in de tweede helft naar de kantine toe, krijgt Philip Ties twee kansjes op rij. Het schot en het hakballetje treffen geen doel.
 
Terwijl G.V.V.V. ontketent lijkt (wat een verschil met de eerste helft) is Noordwijk het even kwijt. Tweemaal een voorzet van Davelaar, maar tweemaal kan er door Berry Powel net niet gekopt worden. Het zit vandaag niet mee voor Powel!
Toch blijven de uitbraken van Noordwijk wel voor gevaar zorgen. Vaak gaat daar niet resoluut ingrijpen van de blauwen aan vooraf. Gelukkig is daar dan nog altijd doelman Jansen die redding kan brengen. 
 
Gelijkmaker een feit
Het spelbeeld verandert twintig minuten voor tijd wanneer Johan Jansen eerst met de vingertoppen moet redden op een knappe inzet van Roshanali. Een minuut later wijst arbiter De Brito Roque naar de penaltystip nadat Wesley Goeman een overtreding heeft begaan in zijn eigen strafschopgebied. Het is voor Thomas Reynaers een koud kunstje om vanaf elf meter de gelijkmaker tegen de touwen te schieten. Koel schiet de kleine behendige speler de bal in de vrije hoek: 2-2.
 

Thomas Reynaers schiet de bal in de vrije hoek binnen en maakt daarmee gelijk.


In de eindfase van de wedstrijd krijgen beide ploegen nog wat mogelijkheden om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Philip Ties krijgt de bal op zijn pantoffel maar ziet de bal net naast het doel over de achterlijn gaan. Noordwijk krijgt de grootste kansen, tweemaal via invaller Denzel James en een schot van Nick van Staveren, maar de thuisploeg mag ‘man of the match’ Johan Jansen dankbaar zijn dat er tenminste een punt in Veenendaal blijft. Toch overheersen de gemengde gevoelens na het horen van het eindsignaal. G.V.V.V. wacht, ook na deze wedstrijd, nog steeds op haar eerste thuiszege. Ook deze wedstrijd was er weer een van twee gezichten. Fases van (super)slecht voetbal worden afgewisseld met periodes van goed voetbal. Een voorsprong die niet over de streep getrokken kan worden, en zelfs door de (on)nodige slordigheden in een verliespartij had kunnen eindigen. Veel werk aan de winkel dus voor trainer Oosterlee en zijn mannen.
 
Voordat de competitie een vervolg krijgt (volgende week zaterdag de uitwedstrijd in en tegen Hardenberg), eerst komende dinsdag de wedstrijd in de eerste ronde van de TOTO KNVB beker tegen Helmond Sport, aanvang van deze wedstrijd is 19.45 uur, de kassa is open om 18.00 uur. (Iedereen moet een toegangsbewijs kopen, ook de leden).
 
 
G.V.V.V. – Noordwijk 2-2 (1-1)
 
Scoreverloop: 10. Wilco den Hartog 0-1 (ED), 45. Robin Mulder 1-1, 55. Mart de Jong 2-1, 73. Thomas Reynaers 2-2.
 
Gele kaart: 41. Wesley Goeman.
 
Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen, Laurens van der Voort (40. Taoufik Adnane), Joeri Potjes, Wilco den Hartog ©, Berry Powel, Robin Mulder (76. Jeremy de Graaf), Wesley Goeman (76. Damiano Schet), Corné Davelaar, Danny de Leeuw, Philip Ties, Mart de Jong. 
 
Opstelling Noordwijk: Mike van Vliet, Bryan Bröcker, Huib Oversloot (52. Martijn Le Congé), Rob Overvliet, Dylan Rietveld, Thomas Reynaers, Raïes Rishanali, Sabir Achefay (61. Denzel James), Nick van Staveren, Tjeerd Westdijk (81. Fanuel Waandels), Emiel Wendt ©.
 
Scheidsrechter: Sander de Brito Roque
Toeschouwers: 900
 
Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn/Paul van de Lustgraaf
Fotografie: ProShots/Stefan Koops