G.V.V.V. na slechte 2e helft onderuit in Lienden

23 januari 2020

De oefenpartij tegen FC Lienden, hekkensluiter in de derde divisie zondag, werd een wedstrijd met twee gezichten. Na een prima eerste helft, waarin G.V.V.V. duidelijk de bovenliggende partij was, zeer weinig weggaf en twee keer het net wist te vinden pakte het tweede bedrijf totaal anders uit. De vele wissels bij beide ploegen pakten bij Lienden stukken beter uit dan bij de blauwen. Vooral de na rust ingebrachte Guyon Fernandez pijnigde de mannen van Niek Oosterlee met een puntgave hattrick. Yunus Efe maakte de overwinning voor de Liendenaren in de slotfase definitief met een mooi afstandsschot.

De eerste tien minuten van de wedstrijd zijn voor Lienden, dat veel energie aan de dag legt en het G.V.V.V. lastig maakt. De thuisploeg deelt enkele speldenprikjes uit, maar al snel komt G.V.V.V. beter in de wedstrijd en wordt gevaarlijker. Halverwege de eerste helft heeft Tom Oostinjen een goede actie in huis aan de rechterkant, zet een één-twee op met met Powel en haalt hard uit. Keeper Menno Heus weet te redden. Daarna is het Philip Ties die het in een keer probeert uit een voorzet vanaf de rechterkant, maar de bal zeilt langs de kruising. In de 32e minuut komt G.V.V.V. verdiend op voorsprong. Powel zet zich achter de bal bij een vrije trap, zo’n 25 meter van de goal. De bal gaat strak en hard richting de rechterhoek, keeper Heus zit er nog aan maar hij valt toch binnen.

Philip Ties, die vandaag zijn contract verlengde, in actie.

Kantelpunt

Lienden probeert het wel, maar is niet in staat veel tegenover het aanvalsspel van G.V.V.V. te zetten. Op de 0-2 hoeft dan ook door het handjevol Veenendalers langs het veld niet lang te worden gewacht. Vijf minuten voor rust combineren Adnane en Laghmouchi in de zestien, laatstgenoemde krijgt de bal panklaar terug en schuift beheerst diagonaal binnen. Er lijkt geen vuiltje aan de lucht, niets lijkt een ruime overwinning in de weg te staan. Maar dat loopt even anders. Lienden wisselt in de rust twee spelers en brengt Guyon Fernandez als extra aanvaller. G.V.V.V. past een vijfvoudige wissel toe. Nadat Jeremy de Graaf op aangeven van Taoufik Adnane oog in oog voor keeper Heus tegen laatstgenoemde wist te schieten, krijgt Lienden de grootste kans van de wedstrijd tot dan toe. Fernandez duikt opeens voor het doel op en schiet van dichtbij. De voor Johan Jansen in het veld gekomen Joshua van den Berkt redt knap.

Hattrick Guyon Fernandez

In de tegenaanval is het toch G.V.V.V. dat een grote kans krijgt om de score verder uit te bouwen. Uit een goede voorzet van Damiano Schet kopt Powel op de paal. Het zou de enige uitgespeelde kans van de tweede helft blijken te zijn, want daarna is de wedstrijd volledig gekanteld en is Lienden de betere ploeg. De thuisploeg krijgt weer een grote kans na dom balverlies van Adnane. Van den Berkt weet het schot dat volgt tot corner te verwerken. Meteen daarna, als de webredacteurs even niet kijken is het ineens 1-2. Guyon Fernandez schiet van dichtbij en laat Van den Berkt dit keer kansloos. De thuisploeg is aan de hand van Fernandez helemaal opgeleefd en scoort vijf minuten opnieuw. Na een vloeiende aanval is het weer Fernandez die op aangeven van Frank Diafe Daquah het net weet te vinden. En het wordt nog erger als Wilco den Hartog slecht uitverdedigt en de bal zomaar in de voeten van Fernandez schuift. De gevaarlijke nummer negen pakt het cadeautje gretig uit en maakt de hattrick compleet: 3-2.

Efe scoren!

G.V.V.V. probeert zich te herpakken maar slaagt daar niet in. In de slotfase wordt het zelfs 4-2, doordat Yunus Efe de ruimte werd gegeven een mooi afstandsschot te produceren waar Van den Berkt geen antwoord op had. G.V.V.V. incasseert daarmee dus vier doelpunten tegen een team dat in de competitie in 17 wedstrijden slechts 14 doelpunten wist te maken en dat mag gerust een blamage worden genoemd. De oefenpot was bedoeld om wedstrijdritme te behouden door de verplaatste wedstrijden tegen AFC en IJsselmeervogels, maar het zelfvertrouwen voor de competitiehervatting op 1 februari tegen Scheveningen zal er niet door zijn verbeterd…

FC Lienden - G.V.V.V. 4-2 (0-2)

Scoreverloop: 32. Berry Powel 0-1, 39. Soufiane Laghmouchi 0-2, 69. Guyon Fernandez 1-2, 74. Guyon Fernandez 2-2, 80. Guyon Fernandez 3-2, 85. Yunus Efe 4-2.

Gele kaart: 77. Joshua van den Berkt.

Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen (46. Joshua van den Berkt), Laurens van der Voort (46. Joeri Potjes), Taoufik Adnane, Patrick Prosper Fini (46. Corné Davelaar), Wilco den Hartog ©, Tom Oostinjen (46. Damiano Schet), Danny de Leeuw, Mart de Jong, Philip Ties (68. Patrick Prosper Fini), Berry Powel, Soufiane Laghmouchi (46. Jeremy de Graaf).

Opstelling FC Lienden: Menno Heus, Shuremy Felomina, Guido van Rijn (46. Yunus Efe), Djamel Boerstra Leeflang, Frank Wiafe Danquah, Sten Vreekamp, Thomas Loning (55. Esmat Shanwary), Milad Intezar ©, Yassine Zakir, Salim Mansouri, Mohammed Ouarraki (46. Guyon Fernandez).

Toeschouwers: 50

Tekst: GVVV.nl/Luc Scholtus