G.V.V.V. onderuit tegen beloften De Graafschap

15 oktober 2019

G.V.V.V. is er dinsdagavond niet in geslaagd om de oefenwedstrijd tegen het jonge De Graafschap O21 te winnen. De ploeg van trainer Niek Oosterlee kwam wel op voorsprong, maar gaf de wedstrijd in de tweede helft uit handen: 1-2.

 

In een gelijk opgaande eerste helft wisten beide ploegen voor het doel weinig gevaar te creëren. De Graafschap was na ruim tien minuten spelen voor het eerst in de wedstrijd dichtbij het doel van sluitpost Van den Berkt gekomen. Echter ging het schot van Sam Oonincx ver voorlangs het doel. G.V.V.V. was in de openingsfase wel bovenliggend geweest, maar wist voor het doel van de Doetinchemse doelman Guus Vaags niet gevaarlijk te worden. 

 

Joshua van den Berkt moest na een kleine twintig minuut ingrijpen, nadat Aron Hebbink zich behendig door de Veenendaalse defensie had gespeeld. Met een goede redding voorkwam de goalie dat de beloften doeltreffend konden afwerken. Vlak daarna was Jesse van Nieuwkerk voor de eerste keer namens zijn ploeg gevaarlijk. Een voorzet van Corné Davelaar werd door de boomlange spits echter doorgelaten, met de hoop dat een medespeler de bal in de doelmond simpel kon binnentikken. Echter was er niemand in de buurt om aan die wens ook uitvoering te geven. 

 

Robin Mulder komt een teenlengte tekort om af te werken.

 

Voorsprong

Na ruim een halfuur spelen was Soufiane Laghmouchi met een knappe actie gevaarlijk voor het doel van de bezoekers. Met een hard schot vanaf de achterlijn moest hij de doelman met de vuisten laten redden, wat G.V.V.V. een hoekschop opleverde. Laghmouchi mocht zelf aanleggen voor de hoekschop en bracht deze goed voor het doel, waar Guus Vaags eerst redde. In de rebound wist vervolgens Robin Mulder met een schot van zeer dichtbij de openingstreffer op het scorebord te schieten: 1-0. 

 

Op slag van rust waren de beloften van De Graafschap dichtbij de gelijkmaker. Wesley Goeman haalde op de rand van het zestienmetergebied een speler onderuit en werd door scheidsrechter Kieft hiervoor bestraft met een gele kaart. De vrije trap voor de bezoekers vloog met hoge snelheid op de bovenkant van de lat en belandde vervolgens achter het doel. Het betekende direct het einde van de eerste helft. 

 

Net uit de kleedkamer

De tweede helft was nog maar net onderweg, toen De Graafschap op gelijke hoogte kwam. Na een goede actie van Gian Luca van der Wulp werd de bal teruggelegd voor het doel waar Mart Zwiers volledig vrijstaand het speeltuig binnen kon schuiven: 1-1. Na een klein uur spelen waren de bezoekers via Mart Zwiers opnieuw dichtbij een treffer, nadat de speler op snelheid door de verdediging van de blauwhemden was gebroken. Een uitstekende redding van Joshua van den Berkt voorkwam echter dat de thuisploeg tegen een achterstand moest aankijken. 

 

Soufiane Laghmouchi moet over de ingegleden tegenstander springen. 

 

Jesse van Nieuwkerk moest na zeventig minuten behandeld worden, nadat de boomlange spits zichzelf had geblesseerd tijdens een poging om de bal te onderscheppen. Inspanningen van de verzorger lapten hem voldoende op om de wedstrijd voort te zetten. Een paar minuten na zijn blessurebehandeling was Van Nieuwkerk dichtbij een doelpunt, maar zijn inzet werd op de lijn gekeerd. 

 

Vrije doorgang

In de slotfase van de wedstrijd greep De Graafschap de voorsprong. Walid Ould-Chikh kon vanaf de middenlijn het halve veld oversteken, zonder hierbij door ook maar een tegenstander te worden gehinderd. Zijn loopactie werd door de speler vervolgens zelf bekroond met een doelpunt.

 

Een minuut later kwam G.V.V.V. met tien man te staan. Jesse van Nieuwkerk moest toch vroegtijdig het veld verlaten, na zijn eerder opgelopen kwetsuur. 

 

Zaterdag speelt G.V.V.V. weer in de competitie, waar het AFC Amsterdam voor de tweede keer dit seizoen treft. Aanvang is vanwege de live-uitzending op FOX Sports om 15:30 uur.

 

G.V.V.V. – De Graafschap O21 1-2 (1-0)

Scoreverloop: 32. Robin Mulder 1-0, 47. Mart Zwiers 1-1, 83. Walid Ould-Chikh 1-2.

 

Gele kaarten: Wesley Goeman (G.V.V.V.), Walid Ould-Chikh (De Graafschap O21).

 

Opstelling G.V.V.V.: Joshua van den Berkt; Corné Davelaar, Tom Oostinjen (46. Danny de Leeuw), Joeri Potjes, Laurens van der Voort (46. Taoufik Adnane); Mart de Jong (56. Jeremy de Graaf), Wesley Goeman (67. Justin Spies), Robin Mulder ©; Damiano Schet, Jesse van Nieuwkerk, Soufiane Laghmouchi.

 

Opstelling De Graafschap O21: Guus Vaags, Ferran Mombarg, Mart Zwiers, Nick Kaaijmolen, Walid Ould-Chikh, Timo Jochemsen, Aron Hebbink (67. Pim Lukassen), Ebbe Wenting, Quinn Vervelde (72. Rida Azzouz), Gian Luca van der Wulp (72. Benjamin Roters), Sam Oonincx.


Scheidsrechter: de heer M. Kieft

Toeschouwers: 200

 

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn

Fotografie: GVVV.nl/Brenda Dekker