G.V.V.V. geeft wedstrijd in korte tijd weg

7 december 2019
G.V.V.V. is er niet in geslaagd te winnen op bezoek bij Kozakken Boys. De ploeg van trainer Niek Oosterlee gaf de wedstrijd in een korte periode weg en stond na negentig minuten spelen met lege handen: 4-2. 
 
Beiden ploegen werden en worden geplaagd door blessures binnen de selecties. Bij de Veenendalers raakte ook Berry Powel vorige week geblesseerd en kon vandaag niet mee doen. Philip Ties werd in ieder geval fit genoeg bevonden om weer op de bank plaats te nemen en Tom Oostinjen, na twee maanden blessureleed, mocht zelfs in de basiself starten. Dit ging dan wel weer ten koste van Laurens van der Voort. Beiden ploegen scheelden twee plaatsen op de ranglijst en met 1 punt verschil, in het voordeel van de Werkendammers. De blauwen hebben wel een wedstrijd meer gespeeld. De laatste wedstrijd tussen G.V.V.V. en Kozakken Boys was 24 september jl. toen de blauwen thuis met 2-1 wonnen, maar dat was een wedstrijd in het kader van de KNVB beker. Met in het achterhoofd dat wedstrijden tegen Kozakken Boys nooit saai en vrijwel nooit doelpuntloos zijn, waren de verwachtingen van deze wedstrijd hoog gespannen.
 
Op een koud en winderig sportpark De Zwaaier begonnen beide ploegen gelijkwaardig aan de wedstrijd, zonder al te veel kansen te creëren. G.V.V.V. verstopte zich niet en zocht de eerste tien minuten ook de aanval. De meest noemenswaardige kansen kwamen echter op naam voor de bezoekers, maar echte scoringskansen zaten daar niet tussen. 
Na een kwartier spelen scoorde Kozakken Boys echter wel. Na slecht verdedigen van de Veenendaalse defensie kon Tyrone Conraad de bal diagonaal tegen de touwen jagen: 1-0. 
 
Spoor bijster
Na de openingstreffer van de thuisploeg was G.V.V.V. het spoor volledig bijster en kon het geen kans meer creëren. Johan Jansen hield een paar minuten na het eerste doelpunt zijn ploeg nog in de wedstrijd, nadat een schot van Kaj Tejan de sluitpost in de verkeerde hoek liet duiken. Met een gestrekte arm kon Jansen voorkomen dat het al snel 2-0 werd. G.V.V.V. kwam zwaar onder druk. Na een klein halfuur spelen was het alsnog weer raak. Sven van Ingen was doeltreffend uit een hoekschop en schoot daarmee zijn ploeg naar de tweede treffer van de middag. 
 

Tom Oostinjen begon voor het eerst na zijn blessure weer in de basis. 

 

Vooral de spitsen Kay Tejan en Tyrone Conraad waren regelmatig een plaag voor de verdediging van G.V.V.V. Pas het laatste kwartier kwam G.V.V.V. weer beter in de wedstrijd en kreeg het via Jeremy de Graaf nog wat mogelijkheden op de aansluitingstreffer. Doelman Richard Arends wist echter met twee goede reddingen te voorkomen dat de bezoekers terug in de wedstrijd kwamen. Ook een inzet van Jesse van Nieuwkerk wist hij te keren.
 
In de blessuretijd van de eerste helft was het alsnog raak voor G.V.V.V. Een schot van Wesley Goeman ging hard op het doel, werd onderweg een paar keer aangeraakt en belandde uiteindelijk via het been van Sven van Ingen in het net. Een belangrijke aansluitingstreffer vlak voor rust.
 
Jacht naar gelijkmaker
Met twee wissels in de rust, Wilco den Hartog en Jesse van Nieuwkerk werden vervangen door Philip Ties en Soufiane Laghmouchi, trok G.V.V.V. de aanvallende lijn uit het einde van de eerste helft door in de openingsfase van de tweede helft. De Graaf kon een langlopende aanval niet afronden en Philip Ties schoot een bal net over.
 
Kozakken Boys bracht de bezoekers na een klein uur spelen weer terug op twee doelpunten achterstand. Enkele minuten nadat Kay Tejan voor de tweede maal in korte tijd had naast geschoten plaatste hij een bal voor het doel en opnieuw was het Tyrone Conraad die belangrijk voor zijn ploeg was. De voorzet werd door iedereen gemist en belandde bij de tweede paal waar Conraad dankbaar de 3-1 tegen de touwen schoot.
 

Danny de Leeuw, snelt langs zijn directe tegenstander. 

 

Dat was een fikse tegenvaller voor de blauwen. Zo goed begonnen in de tweede helft en dan toch weer de kous op de kop krijgen. Toch bleef G.V.V.V. proberen de stand een wat draaglijker beeld te geven. Doelman Richard Arends moest, net als een paar keer in de eerste helft, daadkrachtig ingrijpen om de aansluittreffer te voorkomen.  
 
Een kwartier voor tijd was het Soufiane Laghmouchi die de spanning weer terug in de wedstrijd bracht, door volledig vrijstaand de bal bekeken in het net te wippen. Hieraan vooraf ging een dubbele combinatie met Robin Mulder. De blauwen hadden nog minimaal een kwartier de tijd om ten minste een punt uit Werkendam mee te nemen. 
In de slotfase kreeg G.V.V.V. daarna wel diverse mogelijkheden om een punt te pakken, maar was het opnieuw Sven van Ingen die in de eerste minuut van de blessuretijd de wedstrijd besliste en vanuit een hoekschop de eindstand bepaalde: 4-2.

Zoals trainer Niek het zo treffend voor RTV Utrecht zei, de wedstrijd werd in het eerste half uur beslist. Hierna deed G.V.V.V. er alles aan om de wedstrijd te keren, maar slordigheden in defensie en aanval zorgden ervoor dat deze missie mislukte.
 
Volgende week de thuiswedstrijd tegen de Koninklijke HFC, aanvang van deze wedstrijd is 14.30 uur.Kozakken Boys - G.V.V.V. 4-2 (2-1)

Scoreverloop: 14. Tyrone Conraad 1-0, 26. Sven van Ingen 2-0, 45+1. Sven van Ingen 2-1 (eigen doelpunt), 58. Tyrone Conraad 3-1, 78. Soufiane Laghmouchi 3-2, 90+1. Sven van Ingen 4-2.

Gele kaarten: 43. Frenk Keukens, 67. Jordie van der Laan, 70. Mats van Huigevoort, 75. Leon Bot, 79. Jeffrey van Rijsdijk (Kozakken Boys)

Opstelling Kozakken Boys: Richard Arends, Frenk Keukens, Mats van Huijgevoort, Leon Bot, Don Bolsius, Kay Tejan, Tyrone Conraad (85. Charlton Vicento), Sven van Ingen, Jeffrey Rijsdijk (89. Norichio Nieveld), Mark van Veenhoven (65. Jordie van der Laan), Jeffrey van Nuland ©.

Opstelling G.V.V.V. ; Johan Jansen, Corné Davelaar, Wesley Goeman, Taoufik Adnane, Tom Oostinjen, Wilco den Hartog © (46. Philip Ties ©), Jeremy de Graaf, Robin Mulder, Danny de Leeuw, Jesse van Nieuwkerk (46. Soufiane Laghmouchi), Mart de Jong (81. Patrick Prosper Fini).

Scheidsrechter: Dhr. S.P.M Teuben (Aarle-Rixtel)
Toeschouwers: 800

 

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn/Paul van de Lustgraaf

Fotografie: Dick Gijsbertsen. Fotoalbum klik hier