G.V.V.V. plaatst zich voor hoofdtoernooi beker

24 september 2019
G.V.V.V. heeft de jarige trainer Niek Oosterlee getrakteerd op een overwinning in het TOTO KNVB Bekertoernooi. In eigen huis verslaan de blauwhemden Kozakken Boys met 2-1 door doelpunten van Philip Ties en Berry Powel. 
 
Met drie wijzigingen in de basiself, ten opzichte van de thuiswedstrijd tegen Excelsior Maassluis, begint G.V.V.V. goed aan de wedstrijd tegen Kozakken Boys in de tweede kwalificatieronde van het bekertoernooi. Robin Mulder, Wesley Goeman en Wilco den Hartog moeten genoegen nemen met een plaats op de reservebank, Laurens van der Voort, Joeri Potjes en Jeremy de Graaf beginnen vanaf de aftrap. Met name in de verdediging heeft trainer Niek Oosterlee het nodige gesleuteld.
 
Onder andere Wilco den Hartog werd gewisseld.
 
De vaste bezoekers van G.V.V.V. zien dat de blauwen de wedstrijd op een andere manier oppakken als tegen Excelsior. Meer beleving en strijd en ook de concentratie lijkt op een hoger niveau te liggen. Al in de derde minuut komt Patrick Prosper-Fini mee naar voren en zijn voorzet wordt door Berry Powel pardoes op de pantoffel genomen. Helaas belandt het schot in de handen van doelman Den Hartog. Kozakken Boys laat zich ook niet onbetuigd, een afstandsschot van Royston Drenthe wordt door doelman Jansen tot hoekschop verwerkt. 
 
Royston Drenthe moet na tien minuten geblesseerd het veld verlaten.
 
Nadat G.V.V.V. volop in de aanval is gegaan en Tom Oostinjen uit een hoekschop over heeft geschoten, is er een tegenslag voor de bezoekers. Na tien minuten spelen speelt Patrick Prosper-Fini op rechts Jeremy de Graaf aan die Royston Drenthe zijn hielen laat zien. Voor de thuisploeg levert deze actie verder niets op, maar Drenthe (die in de loting beide teams aan elkaar gekoppeld had) raakt bij deze schermutseling geblesseerd en moet uiteindelijk worden vervangen.
 
Het eerste halfuur moeten de bezoekers uit Werkendam vooral toezien hoe de thuisploeg het heft in handen neemt. Veel stellen zij daar niet tegenover. G.V.V.V. laat meer zien als in de hele vorige wedstrijd, krijgt verschillende mogelijkheden en wanneer Jeremy de Graaf na een kwartier spelen niet voor eigen succes was gegaan, had er misschien wel een voorsprong ingezeten. Maar ja, spitsen en kansen, het blijft altijd verrassend! De Graaf heeft nog een mogelijkheid wanneer hij een bal toegespeeld krijgt van (aanvoerder) Philip Ties, de bal voorbij de uitkomende doelman tikt, maar deze iets te ver voor zich uitspeelt zodat deze naast het doel over de lijn gaat.
 
Philip Ties scoort hier voor de eerste keer, maar deze treffer wordt afgekeurd.
 
Na een half uur spelen kruipt Kozakken Boys meer uit hun schulp. Komen meer aan de bal en Tom Oostinjen en Johan Jansen moeten beiden een keer corrigerend optreden. Het lijkt alsof beide ploegen op zeker spelen, de bezoekers in ieder geval trekken zich massaal terug wanneer G.V.V.V. in de aanval gaat.
 
Openingstreffer
Philip Ties ziet na een klein halfuur zijn bal voor het eerst vanavond in het net verdwijnen, maar wegens buitenspel wordt die treffer afgekeurd. Enkele minuten later kunnen de handen van de aanwezige supporters alsnog de lucht in, wanneer diezelfde Philip Ties vanaf de strafschopstip de openingstreffer scoort. Na een overtreding op Berry Powel, wijst arbiter Vos resoluut naar de stip. Ties schiet de bal vervolgens in de lege hoek, waardoor G.V.V.V. op 1-0 komt. 
 

 

Philip Ties maakt een vreugdesprong en balt de vuist na zijn rake pingel.

 

Op slag van rust wordt Kozakken Boys gevaarlijker en deelt enkele speldenprikjes uit. Taoufik Adnane moet een keer redding brengen en Tom Oostinjen een bal wegkoppen voordat de voorwaartsen van Kozakken Boys gevaarlijk kunnen worden. 
 
In de rust test Adnane zijn fysieke gesteldheid, maar bij aanvang van de tweede helft wordt hij toch vervangen door Corné Davelaar die daarmee zijn debuut in het eerste elftal maakt. Davelaar wisselt wel met Fini, die nu de linkerflank gaat verdedigen.
 
Na rust komen de Werkendammers beter in het spel en neemt de dreiging voor het doel van Johan Jansen verder toe. G.V.V.V. blijkt in de verste verte niet meer de ploeg te zijn die in de eerste helft zo frank en vrij speelde. Ze laten zich regelmatig ver terugdrukken en komen er maar spaarzaam uit. 
 
Gelijkmaker
De gelijkmaker na zeventig minuten spelen komt dan ook niet onverwachts uit de lucht vallen. Een uitval over rechts, een buitenspelsituatie die niet door scheidsrechter Vos en zijn assistent wordt gezien, en invaller Nizar Mekkaoui kan vrij opstomen richting het doel van G.V.V.V. Zijn voorzet wordt door Don Bolsius, ondanks verzet van doelman Jansen, in het doel gewerkt. Echte uitgespeelde kansen hadden de Boys tot nu toe niet, maar deze is in ieder geval raak. 
 
Trainer Niek Oosterlee besluit om Soufiane Laghmouchi en Damiano Schet in het veld te brengen en zo de aanval van de blauwen te versterken.
Maar ook na de 1-1 behoudt Kozakken Boys de beste mogelijkheden, maar slagen er diverse keren niet in om de kwaliteiten van Johan Jansen echt goed te testen. Knullig uitverdedigen van G.V.V.V., te lang de bal bij zich willen houden, zorgen ervoor dat ze regelmatig in problemen komen. Kozakken Boys drukt wel, maar krijgt geen echte grote mogelijkheden.
 
Bij een van de spaarzame uitvallen komt Soufiane Laghmouchi in balbezit, maar de behendige aanvaller is blijkbaar niet in goede doen want hij laat de bal van zijn voet springen en weg is de kans.
 

De spelers omhelzen elkaar na de winnende treffer van Berry Powel.

 

Powel goudhaantje
Twee minuten voor tijd brengt Berry Powel sportpark Panhuis in extase wanneer hij een (nu wel goede) voorzet van Soufiane Laghmouchi met het kale hoofd hard binnen knikt. 
De voorsprong zou G.V.V.V. in de daaropvolgende speelminuten niet meer weg geven, waardoor de ploeg van trainer Niek Oosterlee zich plaatst voor het hoofdtoernooi. 
 
Tegenstander in de volgende ronde is Helmond Sport uit de Keuken Kampioen Divisie. Deze wedstrijd vindt plaats op sportpark Panhuis, dinsdag 29 oktober om 19:45 uur.
 
 
G.V.V.V. – Kozakken Boys 2-1 (1-0)
Scoreverloop: 32. Philip Ties 1-0 (pen.), 69. Don Bolsius 1-1, 88. Berry Powel 2-1.
 
Gele kaart: 54. Laurens van der Voort (G.V.V.V.)
 
Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen, Laurens van der Voort, Taoufik Adnane (46. Corné Davelaar), Patrick Prosper-Fini, Tom Oostinjen, Joeri Potjes (76. Damiano Schet), Berry Powel, Danny de Leeuw, Philip Ties ©, Mart de Jong, Jeremy de Graaf (76. Soufiane Laghmouchi).
 
Opstelling Kozakken Boys: Frenk Keukens, Don Bolsius (76. Jordie van der Laan), Yasin Ouja, Tyrone Conraad, Bassou Boulghalgh, Sven van Ingen, Jeffrey Rijsdijk (57. NIzar Mekkaoui), Royston Drenthe (9. Mats van Huijgevoort), Jefffrey van Nuland ©, Norichio Nieveld, Nils den Hartog.
 
Scheidsrechter: M. Vos
Toeschouwers: 1.000
 
 
Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn/Paul van de Lustgraaf
Fotografie: GVVV.nl/Dick Gijsbertsen. Fotoalbum, klik hier


Een beeldverslag van deze wedstrijd vindt u op KBTV (Kozakken Boys TV):