G.V.V.V. schudt thuissyndroom van zich af

9 november 2019

Het Panhuis haalde opgelucht adem na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Van der Laan bij de thuiswedstrijd tegen ASWH. De eerste thuisoverwinning van het seizoen is eindelijk binnen voor de blauwen. In een duel waarin G.V.V.V. niet al te veel te duchten had van de gasten uit Hendrik-Ido-Ambacht werd het 3-0, door doelpunten van Jeremy de Graaf en, hoe kan het ook anders, Berry Powel. Een eigen goal van ASWH gooide de deur in het slot.
Daarmee schudt het dus het veel besproken thuissyndroom van zich af. ASWH daarentegen is daarmee nog altijd niet af van haar uitsyndroom, want bij uitwedstrijden staat de ploeg na zes wedstrijden nog altijd op nul punten.

 

G.V.V.V. startte zonder Wilco den Hartog, die vorige week twee keer geel ontving in Hardenberg en kon nog altijd niet beschikken over Tom Oostinjen (hamstring) en Philip Ties (hakblessure). Zeker in de eerste fase van de eerste helft is de urgentie bij de spelers van G.V.V.V. duidelijk te zien. Het start met veel energie en overtuiging aan de wedstrijd. De eerste tien minuten leveren de thuisploeg al een aantal gevaarlijke momenten in de zestien op. Eerst ziet Taoufik Adnane een mooi schot via de paal het doel uitdraaien en in de twaalfde minuut gaat de bal tegen de touwen, maar de inzet van Jeremy de Graaf wordt buitenspel gegeven.

 

1-0 Powel

Nog in dezelfde minuut gaat de bal weer in het doel van ASWH, maar deze keer wijst de arbiter wel naar de middenstip. ASWH verdedigt niet goed uit en verspeelt de bal, waardoor Mart de Jong al koppend Berry Powel in balbezit brengt. Die omspeelt op zijn beurt behendig de keeper en scoort beheerst de 1-0. Even later is het weer Powel die gevaar sticht voor het doel van keeper Michel Franken. Zijn kopbal op een goede voorzet van Taoufik Adnane gaat maar net over. De storm van de blauwen gaat geleidelijk wat liggen waardoor ASWH de gelegenheid krijgt er iets meer uit te komen, maar echt dreigend wordt het niet. G.V.V.V. krijgt nog een mogelijkheid op de 2-0 als Powel kan inknikken uit een voorzet van Wesley Goeman, maar hij mikt net te hoog. Op slag van rust wordt het toch nog even gevaarlijk voor de goal van Johan Jansen. Lester Pires trekt via de achterlijn naar binnen en schiet een voorzet richting de eerste paal. De situatie wordt onschadelijk gemaakt door Jansen voordat Sam van de Kreeke kan schieten.

 

Berry Powel heeft zich van de keeper ontdaan en schiet de 1-0 binnen.

 

Comfortabel

Als de tweede helft nog maar net goed en wel op gang is verdubbelt G.V.V.V. de voorsprong. Mart de Jong lijkt een crosspass vanaf de rechterkant veel te scherp te geven, maar de bal krijgt een draai mee van de goal af en komt toch goed bij de inlopende Jeremy de Graaf terecht. Hij weet de bal ondanks druk van een verdediger van ASWH knap in het doel te schuiven. Een comfortabele voorsprong dus voor de blauwen, het publiek moet er eventjes aan wennen. Er volgt een fase dat G.V.V.V. wat gas terugneemt. ASWH probeert daar van te profiteren en lijkt wat sterker te worden, nog steeds zonder echt gevaar te kunnen stichten. Maar dan is het toch weer de thuisploeg dat de trekker voor de derde keer overhaalt en de beslissende 3-0 maakt. Laurens van der Voort betreedt het zestienmetergebied vanaf de linkerkant en bedient Powel met een voorzet. Het leek erop dat de bal via zijn hoofd het doel inging, maar hij raakte de bal niet. Voor verdediger Gilmaro van de Werp was het zicht op de bal weg en via zijn lichaam en verdwijnt deze achter een kansloze keeper Franken in het net. Een eigen doelpunt dus, maar de blauwen waren er niet minder gelukkig mee.

 

Jeremy de Graaf viert zijn 2-0 met het publiek.

 

ASWH keeper Franken ziet de 3-0 het net in gaan.

 

ASWH geklopt

ASWH buigt het moede hoofd, en in de slotfase heeft G.V.V.V. dan ook niet veel meer van de gasten te duchten. Het speelt de laatste 25 minuten rustig uit en krijgt nog een aantal goede kansen om de score nog verder uit te bouwen. De bij G.V.V.V. in de ploeg gekomen Jesse van Nieuwkerk eist daarin een hoofdrol op. De hard werkende spits wordt vanaf de zijkant door velen een doelpunt gegund en hij krijgt er drie kansen voor. Zes minuten voor tijd gaat zijn inzet op een goede voorzet van Corné Davelaar rakelings over. Vlak voor tijd lijkt hij de 4-0 te maken uit een voorzet van Adnane, maar wordt het doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. In de blessuretijd gaat zijn inzet weer net over, dit keer uit een voorzet van Danny de Leeuw. Intussen had ook Corné Davelaar de 4-0 op zijn schoen. Hij besloot een afvallende bal van een meter of 30 maar eens op doel te schieten. Het harde en zuivere schot richting de rechterhoek was fraai, maar ook de zweefduik en daarmee redding met de vingertoppen van doelman Franken mocht er zijn.

 

De uitstekend spelende Mart de Jong aan de bal.

 

Zo werd het dus eindelijk weer eens een prettige middag op het Panhuis, met een prima spelende thuisploeg dat speelde om te winnen en nauwelijks iets weggaf. Het resultaat: drie broodnodige en zeer verdiende punten.
Nu wordt het de kunst om dat mooie resultaat volgende week zaterdag een goed vervolg te geven. In een avondwedstrijd, die om 18.00 uur begint op sportpark De Lok in Tiel, is dan s.v. T.E.C. tegenstander.

 

G.V.V.V. – ASWH 3-0 (1-0)

 

Scoreverloop: 12. Berry Powel 1-0, 47. Jeremy de Graaf 2-0, 65. Gilmaro van de Werp 3-0 (eigen doelpunt).

 

Gele kaart: 2. Clarence Bijl, 41. Abderrahim Loukili, 55. Josimar Lima, 65. Sam van de Kreeke (ASWH), 44. Corné Davelaar, 51. Robin Mulder (G.V.V.V.).

 

Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen, Laurens van der Voort, Corné Davelaar, Taoufik Adnane, Robin Mulder ©, Berry Powel (74. Soufiane Laghmouchi), Jeremy de Graaf (67. Jesse van Nieuwkerk), Wesley Goeman, Danny de Leeuw, Damiano Schet (73. Patrick Prosper Fini), Mart de Jong. 

 

Opstelling ASWH: Michel Franken, Gilmaro van de Werp ©, Jesper van den Bosch © (38. Abderrahim Loukili), Sam van de Kreeke, Lars Bosscha © (79. Kenny Anderson), Lester Pires, Nick Slotboom (46. Koen Wesdorp), Clarence Bijl, Fabian Korporaal, Lorenzo Braaf, Josimar Lima.

 


Scheidsrechter: J.W.M. van der Laan

Toeschouwers: 850

 

Tekst: GVVV.nl/Luc Scholtus

Fotografie: Dick Gijsbertsen. Fotoalbum klik hier